07-06-14

Kans op een hagelbui

Ik kan eindelijk in het kort beschrijven hoe het eraan toe gaat, wanneer mijne madam samen met haar moeder en diens tweelingzus aan het tateren zijn. 

Ik weet niet of ik het volgende nog als "heet van de hagel ... sorry, ik bedoel nagel, kan bestempelen? Aangezien het fenomeen zich reeds "live" voortdeed op de televisie, voor wie de laatste oefenwedstrijd van de Rode Duivels volgde. Maar er trok eerder op de avond een gigantische hagelbuistorm over ons land. Vooral Vlaanderen werd getroffen. Mijne madam, de kinderen en haar moeder waren vandaag op uitstap naar een pretpark en toen ze op weg naar huis keerden, kreeg schoonmama te horen dat er een hagelbui, met hagelstenen zo groot als golfballen, boven Wingene was uitgebroken en dat er veel schade werd aangericht.

Naar het schijnt is daar al het rampenplan afgekondigd geweest en spreekt men al om dit als natuurramp te laten erkennen. Veel mensen hebben daar schade geleden. Bij de oma van mijne madam is er eveneens zeer veel schade. Dat mens liep naar het schijnt al wenend rond. Nu niet sterven oma! Volhouden! Maar het is in elk geval geen lachertje. Net daarvoor trok een zeer korte onweersbui boven onze regio, maar hier bleef het, volgens mij toch, enkel bij regenval, categorie van : "moest ik mij daarvoor reppen?"

Foto's volgen, want mijne madam is daar nog steeds aanwezig. Ze hielp er haar moeder met het nemen van foto's, om die te kunnen overhandigen aan de verzekering. Hier is alvast een foto die ik van het net plukte. Voor wie zin heeft in ijsthee, hier zijn alvast de ijsblokjes...

Bpi6W8hCQAA290u.jpg

't Zal eerder wel zuur smaken, vermoed ik. Zijn wij dan aan een catastrofe ontlopen, hier in Roeselare? Men stelt zich vaak de vraag over de klimaatsverandering die onze planeet aan het ondergaan is. Ik stel mij eerder de vraag wat we dan zo allemaal nog kunnen doen, om het klimaat onder controle te kunnen houden? Is het sorteren van afval dan niet voldoende? Vaak gebruik ik regenwater om het toilet door te spoelen. En hoe vaak heb ik al niet van mijn neus gemaakt, wanneer ik plastiek tussen het papier en karton vond?! Allemaal een maat voor niets! Het is allemaal naar de knoppen!

Iets anders, want ik heb geluk gehad! Het scheelde geen haar of ik ging komende maandag naar mijn werk gaan! Toen mijn collega zei : "tot dinsdag" en ik die corrigeerde van : "je bedoelt waarschijnlijk maandag?!", werd er mij op attent gemaakt, dat het Pinkstermaandag is! U weet wel, die feestdag dat mogelijk op een dag nog zal worden afgeschaft om de economie aan te zwengelen. Misschien zal dit uiteindelijk wel geen zo'n vaart gaan. Want gelukkig is er de Europese bank, die er eerder al voor gezorgd heeft dat de rente op onze spaarboekjes geen fluit meer waard zijn, door hun goedkope leningstarief. Maar nu willen ze de banken een vorm van interest laten betalen, wanneer ze spaargeld parkeren op de Europese bank.

Wat misschien dan later weer door zal worden verrekend aan de spaarder. Met andere woorden, Europa wil dat ons geld rolt. Het kan blijkbaar Europa niet schelen of we later nog een "appeltje voor de dorst" zullen over hebben of niet. Laat staan dat we nog iets opzij zouden mogen leggen voor onze kinderen. Neen, het geld zou moeten rollen, om zo de Europese economie weer op volle gang te kunnen doen draaien. Een maatregel die de aftredende minister van financiën, Koen Geens, al eerder eens op tafel heeft gelegd. Ze willen allemaal dat we ons geld zo maar door de ramen gooien!

Ik was razend en oorspronkelijk was ik van plan om al onze spaargeld van de rekening af te halen en die in een koffer thuis te houden! U had waarschijnlijk aan een stinkende sok onder de matras gedacht! Ik hou mijn geld liever reukloos in een koffer. De banken geven nu al niet meer gemakkelijk een lening en wij - de kleine spaarder - moeten dan weer zelf voor de economie opdraaien? Ik kan dan zowel mijn spaargeld uitlenen aan de maffia, waarna bij het niet tijdig terugbetalen van het uitgeleende geld aan een intrestvoet van 140 procent + verzekeringskosten, lijken zouden kunnen vallen.

Hier kunnen we nauwelijks nog een huis kopen. Waarop een Portugese collega van mij voorstelde om een woning in Portugal te gaan kopen. Daar gooien ze met huizen als zoete broodjes! Het enige dat ik in het Portugees kan zeggen (ik zeg niet schrijven) is Futsjibal! Of Foetsiebal... Ah, kortweg : voetbal! We gaan het binnenkort wel zien hoe de organisatie in Brazilië zal verlopen. Stadiums die niet afgewerkt zijn, wegen die niet af zijn, bruggen die niet verbonden zijn, hagelstenen, de grootte van golfballen, die uit de lucht vallen.... Futsjibal! Sebiets moeten de Duivels forfait geven omdat hun bus niet tot aan het stadium kan geraken!

In het kort wil ik nog even de tijd nemen om koning Albert II proficiat te wensen. Koning Albert vierde vandaag zijn 80ste verjaardag. Naar het schijnt waren alle kinderen (inclusief koning Filip en prins Laurent) en alle kleinkinderen aanwezig. Op een zekere ogenblik naderde de butler koning Albert om hem te melden dat er buiten aan de deur een weeskind, dat heel sterk op hem leek, op hem stond te wachten met een kunstwerk onder haar arm, die ze voor hem als geschenk had meegebracht! Alle kinderen en kleinkinderen? Ik vrees van niet...

Ondertussen zijn de foto's binnen van de schade bij schoonmama...

P6070771b.jpg  P6070769b.jpg

P6070768b.jpg

En dit is onze zoon die een hotdog eet... wat een ramp! Onbeslist

P6070762.JPG

- Sole

Hier : een liedje die ik aan een speciaal iemand opdraag,
die ik heel veel mis...


Eels - parallels

 

22:51 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.