16-07-14

Met pen en papier - 1

(Een reeks dat bij gebrek aan een pc letterlijk met pen en papier werd neergezet - A.K.A. "De donkere teksten"...)

Men zegt : "het gras is nooit groener aan de overkant!" Gelijk hebben ze! Vooral nadat ik mijn buurvrouw per ongeluk door het raam heb gezien, terwijl ze daar in haar tuin, in haar bikini haar planten stond te snoeien. Al die cellulitis aan haar benen, die droevige borsten die half uitstaken... bah! Maar haar gras is degelijk wel groener dan de onze. Ons gras is zodanig kapot geschopt door al het voetballen, dat men bijna de neiging heeft om te gaan denken dat er ooit een U.F.O. in onze tuin is geland.

'k Ben in ruzie gekomen met mijne madam, waarop ze plots begon te vertellen van "en weet je waarom ik geen seks meer met je wil hebben..." De rest klonk vaag, omdat het typisch is bij de mannen, dat wanneer zij aandachtig naar hun vrouwen moeten luisteren, ze er nooit in slagen om tot aan het laatste woord te luisteren. De rest klonk eerder als : "bla, bla, bla..." De seks is hier inderdaad vaak zoek. Nu weet ik waarom ik haar kan doen klaarkomen met twee vingers!

Toen het eten over mijn hoofd werd gekieperd, wist ik meteen dat haar zin : "en weet je waarom ik geen seks meer met je wil hebben...", niet eindigde op : "omdat ik zoveel van je hou!" Toen ging ze in tranen naar boven. Ik zat daar alleen aan de eettafel, zonder er mij echt in druk te maken, omtrent het eten dat van mijn hoofd dwarrelde. Ik at gewoon verder, want ik kook nu eenmaal niet voor de paus. En verder wou ik gewoon vermijden dat de ruzie zou escaleren. Stilletjes in mijn eentje, een beetje zoals Anna Frank, zat ik daar alleen, vrezend voor de Gestapo, die eender moment kon binnenvallen.

Nadien heb ik in alle rust het eten van de grond geruimd en de afwas gedaan. In mijn hoofd begon dat liedje van Billy Joel plots af te spelen : "And who was wrong? And who was right? It didn't matter in the thick of the fight". En dan ook die zin : "And we would all go down together. We said we'd all go down together!" Ik ben net als een Vietnamveteraan, die al 12 jaren "tours of duty" achter de rug heeft! Een relatie is net als een democratie. Als dit niet meer functioneert, dan breekt er oorlog uit.

Ik was eerst van plan om rond te gaan bellen naar oude vriendinnen, om na te gaan wie er eventueel bereid was om voor mijne madam in te vallen, wanneer ik nood aan seks zou hebben. Maar ik ben vlug van dat idee afgestapt. Want tot nu toe heb ik nog nooit een vrouw gekend, die er ook alle dagen zin in heeft. En een vrouw zit dusdanig in mekaar, dat men op den duur geen kalender meer nodig heeft... als jullie begrijpen wat ik hiermee bedoel? De brandweer weet al lang op voorhand dat ze bij ons niet meer hoeven langs te komen met hun jaarlijkse kalenders. Nu, ik weet natuurlijk niet hoe zij zullen reageren, de dag dat er bij ons een brand zou uitbreken.

Sleet op de relatie. Zijn we dan eindelijk zover gekomen? Is dit het moment waarop ik aan een ander leven moet gaan beginnen denken? Neen, ik ben nu eventjes niet bezig over een nieuwe relatie. Als er een beetje geld over is, kan ik nog altijd een bezoekje brengen bij een prostituee, wie weet... Waar ik dan misschien schaamluizen kan gaan betrappen, waarna ik dan alle dagen aan mijn ballen kan staan krabben, tot er geen schaamhaar meer overblijft! Neen, een nieuw leven. Een andere werkplaats, in een ander land. Een land waar materialisme niet meteen het belangrijkste is.

Nu dat ik nog even zonder computer zit, heb ik al zitten overwegen of ik dat nog eigenlijk wel nodig heb. Heb ik nog de televisie nodig? Wat, om de reclameblokken te kunnen zien? Ik zou graag een bedrijfje willen oprichten, met sympathieke medewerkers, die naar u glimlachen wanneer ze hun maandloon van 550 Euro ontvangen. En waarna ze u nog op de koop toe bij hen thuis uitnodigen om er te gaan eten met gans hun gezin. Genieten van de zon en varen op zee. En wie weet, misschien dan zou ik wel een nieuw gezinnetje kunnen oprichten, waarbij ik de kinderen met een andere mentaliteit zal opvoeden. Genre van : "zien jullie dit landje hier op de kaart? Dit is België, land van het ongenoegen!"

"You may be right, I may be crazy. But it just may be a lunatic you're looking for!" Ik ben 38 jaar oud en ik schreef dit bericht nog voor ik kwam te overlijden.

- Sole

(Geschreven op 06/07/2014 - 22u10 / Deze tekst bevat inhoud van twee liedjes van Billy Joel - "Goodnight Saigon" en "You may be right" - P 1980 / 1982 Sony Music Entertainment Inc. / C 1980 Impulsive Music / C 1981 Joel Songs - B.M.I. )


Billy Joel - You may be right

 

22:47 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.