26-07-14

Message pour la Wallonie

Wij zijn net terug van een korte vakantieweek met het gezinnetje, uit Vielsalm - waar ik dacht even van de rust te kunnen genieten. Maar op weg naar ginder, bij het binnenrijden in de walen, wist ik niet of ik mijn hart moest vasthouden. Het valt meteen op wanneer men Wallonië binnenrijdt. Men moet nog geen bord hebben gezien. Van zodra je geroest metaal ziet, banen in slechte staat en overal defecte wagens op de pechstrook ziet staan, dan weet je het al meteen! Bienvenu en Wallonie!

Op de radio speelde er een lied van Billy Idol, dat mij niet meteen gerust stelde : "It's a nice day to start again!" Vooral dat ik nu weet dat het over een huwelijk gaat. En zeker niet bij het zien van alle waarschuwingsborden met teksten als : "Wees extra voorzichtig op 7 km!" - "Wegdek in slechte staat!" - "349 gestorven in Wallonië" - "Hier vaak dodelijke ongevallen". Eén advies aan Wallonië : herstel uw wegen!

Vak 2.jpg

Wat dat bord "349 gestorven in Wallonië" betreft, blijkbaar gaat het hem om cijfers uit 2012! Je zou bijna kunnen zeggen van : "Jezus! En hoeveel waren het er dan in 2013?" Ik denk dat wij het niet willen weten. Maar goed, we zeiken zo vaak over de walen, maar we vergeten één ding : wat hebben ze daar toch mooie regio's! Fijne dorpen, omringd door bossen en groene heuvels. Nog een beetje en ik zou er graag willen wonen. Ik zag er een oud ventje rondlopen, met een klapstoel onder de arm. Een man die van zichzelf weet dat hij geen al te veel jaren meer over heeft. Zich ergens zal gaan neerzetten, tot zonsondergang, zonder zorgen... Zal ik ook zo eindigen?

En ongelooflijk maar waar, maar geen enkele last van muggen gehad! En nu ondertussen weten we ook waarom. Naar het schijnt mag men zich nog aan een muggenplaag verwachten de komende dagen. Ik dacht gewoon dat de reden ergens anders te zoeken was. Wij hebben namelijk alle dagen last van wespen gehad. Al was het soms maar één, maar alle dagen! Op de duur was ik een professionele contractkiller geworden. Toen een wesp in mijn drank zat te zoemen, heb ik het glas afgedekt met een andere glas. Daar zat de wesp tussen de twee glazen gekneld. Je moest die zien prikken met zijn achterwerk. En toen schoof ik het ene glas over de andere en tjak, zijn kop was eraf! 9 wespen hebben er de afgelopen dagen het leven verloren. Zet dat maar eens op een bord, Wallonië!

En ik weet niet of het door de aangename omgeving komt en de af en toe lokale hevige korte onweersbuien, maar wat heb ik gegeten! Ik had alle dagen goestingen. Niet te doen. De kinderen waren ook mee, maar we hebben kunnen uitsparen met hen. Ik heb ze namelijk achter tralies opgesloten en ze waren tevreden met hun dagelijkse portie droge boterham!

Vak 1.jpg

En wanneer ze begonnen te huilen, pookte ik hen met een stok, doorheen de tralies! Ze moesten niet beginnen denken dat ze mijn vakantie gingen verpesten! Ik grap maar. We hebben ons goed geamuseerd. We zijn ook geweest gaan zwemmen. Dit was de enige locatie, waar ons dochter een keer niet "mama!" zei! Daar was papa de grote held. En ze heeft geluk, of ik had haar alleen achter gelaten in de bossen!

Ik ben wel een beetje teleurgesteld in één zaak. Weet u wanneer ik zo'n bord zie :

verkeersbord hert.jpg

... dan verwacht ik ook, en vooral bij het nemen van een scherpe bocht, dat er zo plots een hert de baan oversteekt! Ik heb eerder de indruk dat die borden hopeloos verouderd zijn. Wij hebben geen enkele hert gezien! Laat staan dat ik daar ergens een restaurant heb tegengekomen, waar ze wild serveren! Ik ben echt ontgoocheld. Nederlanders genoeg, maar geen herten! Misschien weer een advies voor Wallonië : zet een nieuwe attractie op poten! Sta er klaar, langs de kanten van de autoweg, met een hert en wanneer er een wagen komt aangereden, prik in die hert zijn gat en huppakee!

Op de laatste morgen kwam ik wakker, na het dromen van een bizarre situatie. Ik had namelijk gedroomd dat Mick Jagger bij mij op bezoek was, voor het bespreken van een concert, die we voor mijn verjaardag gingen organiseren, toen hij plots een slang bovenhaalde. Mick vertelde mij dat de slang ongevaarlijk was, maar dat ik hem wel goed moest vasthouden. Ik nam de slang goed vast, maar dat slijmerig beest wist zich los te wrikken en beet recht in mijn hand! Was dit een voorbode van wat komen zou?

We hebben wel allemaal iets opgelopen. Onze zoon was gekwetst aan zijn knie, de dochter had ook schaafwonden, ik had mij verbrand tijdens het koken... Maar 't ergste moest nog komen. Op de laatste dag wou onze zoon nog aan bowling doen. En het begon al goed. De jongste, ze is amper een meter groot, maar ze kon al zo'n bal opheffen, die ze meteen op de grond liet vallen. Meteen de moeder er naar toe gerend. Voor 't zelfde geld zat er een gat in de vloer of waren de tenen van ons dochter verpletterd. In welke volgorde moet men soms de prioriteiten stellen als toerist, hé? En toen draaide mijne madam zich om en daar lag ze!

Voor de baan, stond een kleine trede - die men niet meteen kon zien - die gemist en de val was onvermijdelijk. Nog een geluk, dat de stoelen niet te dicht stonden, of wie weet was haar nek gebroken en kon ik de volgende zijn, die aan de luchthaven op een kist mocht wachten! Haar voet was gezwollen, maar we zijn toch nog thuis geraakt. Van thuis naar de spoeddienst, voet in de gips en nu sta ik er alleen voor. Ik heb alvast een belletje boven mijn bureau hangen, verbonden met een touw tot beneden. Dan kan zij in geval van nood aan het touwtje trekken. Dan ga ik naar beneden, in mijn butler's kostuum en kom ik de living binnen en vraag ik haar : "You rang, M'Lady?"

Misschien nog een advies voor Wallonië : zet eens zo'n bord bij de bowlingbaan aub!

Vak 3.jpg

Iedereen van haar familie die al opgelucht zegt van : "gelukkig dat het op de laatste dag was!" Oh ja, wie zegt dat? Mijn verlof is daarmee nog niet teneinde! Maar ik ga goed zorgen voor mijne madam. Geen nood. Oh! Het belletje gaat! Ik moet gaan!

- Sole


Billy Idol - White wedding

 

22:43 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.