03-10-14

Belgacom wordt Proximus

U weet het ondertussen allemaal dat Belgacom voortaan Proximus heet?! Ja? Nieuwe logo, nieuwe kleurtjes, nieuwe facturen, nieuwe labels, nieuwe stickers op de wagens, nieuwe infrastructuur, nieuwe ontslagen, nieuwe C.E.O.'s met nieuwe ontslagpremies... Omdat een ambitieuze dame plots besloot een paar miljoenen uit te geven aan wat blijkbaar de nieuwe revolutie binnen het telecombedrijf moet gaan betekenen. Of was madam het kostbeu om vanuit haar bureau naar die oude logo op te kijken? Of had ze haar maandstonden? Ver van de paarse kleurtjes van Proximus, maar goed. We mogen toch eens lachen, niet? Niet dus!

Wie weet, nu dat het oude logo niet meer op de toren prijkt, zullen er veel mensen hun weg niet meer vinden aan het Noordstation van Brussel. Het is nu aan u beste mensen voor wie in Brussel werkt, wanneer een toerist u zou vragen of dit de Belgacom toren is, dan moet u ze een keer de huid volschelden en antwoorden : "NEEN! DIT IS DE PROXIMUS TOREN!!!! KUTTOERISTEN!" Maar tracht eerst goed na te gaan dat die toerist geen Jihadist is, die net terug is vanuit Syrië. De boel zou kunnen ontploffen!

Mocht het een persoon zijn, besmet met het Ebola virus daarentegen, stuur die dan maar naar Proximus! Neen, dat zou te grof zijn. Stel u voor dat ze daar allemaal sterven! Wie zal er dan voor onze internetverbinding zorgen? Juist, Telenet! 'k Was vergeten dat zij ook nog bestonden!

Dat maakt dat ik ook mijn teksten van een paar maanden geleden omtrent mijn beklag over Belgacom zal moeten aanpassen met de naam "Proximus". Wie zal mij die werken bekostigen? Voor de tweede keer op rij deze week viel mijn draadloze verbinding zonder reden uit, tijdens een oefenwedstrijd op de Pokersite. Na een tientallen minuten was de verbinding weer hersteld, maar ondertussen is het kwade geschied. Stel u dan eens voor dat er net op dat ogenblik iemand zich zat af te rukken op een pornosite, akelig gewoon... En wat als ik nu belangrijke mails van al mijn minnaressen verwachtende was?! Weet u hoeveel harten er kunnen gebroken worden, op zo'n cruciaal moment? Mijne madam gaat morgen weer op scherp staan, ik voel het! Misschien seks in het weekend, wie weet?

Ik word er razend van, vooral na het ontvangen donderdag van een brief van Proximus, waarin beleefd en tijdig wordt aangekondigd dat er in de loop van volgende week tussen middernacht en zes uur, het internetverbinding zal worden onderbroken, wegens werkzaamheden. Leuk en vooral heel sympathiek om ons als klant tijdig te verwittigen. Een storing op de lijn kan ondertussen altijd ook wel gebeuren.

Dan dacht ik heel even maar om mijn Belgacom Fon verbinding te activeren, in de hoop dat ik nog ergens een signaal zou kunnen opvangen uit het gebuurte. Tenzij natuurlijk gans het gebuurte zonder verbinding zit, dan is men met die Fon verbinding uiteraard geen Fok vooruit geholpen!

Maar goed, een paar dagen geleden toen ik de connectie voor de eerste keer was verloren, vond ik niet meteen mijn account voor die Fon verbinding. Ik had dat ooit in een file staan op mijn vorige harde schijf, net voor de crash van 1929. En ook had ik dat nog ergens op een klein blaadje staan, maar dat blaadje lijkt als zo vaak hier in dat huis van ons, pootjes te hebben gekregen. Er lopen hier trouwens al veel objecten rond met pootjes. Onlangs nog mijn nietjesmachine op de wasmachine beneden teruggevonden. Had ik die er niet zien liggen, dan was het binnen een paar dagen van : "Hoe moet ik dat weten waar jou nietjesmachine is! Ik heb die nooit gebruikt!"

Na een paar gokjes te hebben gewaagd een paar dagen geleden, had ik eindelijk verbinding met de Fon account van Belgacom... Eigenlijk kon het heel simpel en had ik ook via de E-services mijn account kunnen opzoeken. Maar neen, wegens de naamsverandering van Belgacom naar Proximus, kon ik op dat ogenblik niet naar mijn E-services. Of hoe dat bedrijf toch de mensen kan irriteren in het putje van de nacht! Ja, Belgac... sorry, Proximus! Er zijn mensen die surfen in de nacht. Op zee, vanuit hun zetel en zelfs van achter een bureau! Vandaag dus weer heel even zonder verbinding gevallen. En wat denkt de mens dan? Juist, snel verbinding maken met de Belgacom Fon verbinding... Wacht even, hou uw adem in... Ik vergis mij niet van naam :

FON Belgacom.jpg

Hallo, Proximus! Er is nog werk aan de winkel! Als je iets wilt doen, dan moet u het goed doen!!! Maar dacht u dat ik verbonden geraakte met het internet? Neen! "En waarom niet?!", riep ik nog luidkeels. Ik dacht dat ik gek ging worden. Dan maar uit pure frustratie naar de E-services gegaan... (toen ik weer verbinding had uiteraard met de Bbox babeloeba! Balam! Bem! Boem! Volgt u nog?)

Gelukkig konden we eindelijk weer op de E-services, waar ik naar mijn Fon account zocht. Wat blijkt de reden te zijn dat mijn Belgacom Fon niet meer werkte? Wel de leukerds van Proximus hebben zonder de klanten in te lichten de extensie "@belgacomfon.be" reeds door "@proximusfon.be" vervangen! Dus, als u het nog niet wist, vertel het dan door aan uw vrienden, uw partner, uw baas en uw buitenechtelijke kinderen, dat Sole het gezegd heeft! Of hoe we samen een hype om Proximus aan het maken zijn!

Ja, de verandering is al goed voelbaar. Nog wat XTC slikken en de kleuren op de Proximus TV zullen ons in andere atmosferen brengen. Maar ze hebben nog veel werk. Uw benaming van de draadloze verbinding is er één van, beste madam van Proximus daar! Maar ik heb ook nog een paar riooldeksels gezien in 't centrum, waarop de naam Belgacom nog staat vermeld. Vraagje : gaan jullie die deksels ook nog vervangen? En hoe gaat onze GSM netwerk binnenkort heten? Belgacom?

Hoe wordt de mens een betere Pokerspeler? Alvast niet door bij Proximus verbonden te zijn op het internet. Nu, 't was gelukkig niet voor geld of ik had u een schadevergoeding gevraagd! En nog een vraagje : hoort dit bij de strategie van Proximus om de facturen nu maandelijks op te sturen? En waarom te betalen voor 6 oktober van deze maand en niet wat later? Ik vraag dit even, want ik stel mij de vraag wanneer jullie uw loon op de rekening gestort krijgen? Is dat bij jullie ook op de 5de werkende dag? Wel ik zeg u alvast dit : de factuur zal met vertraging worden betaald! Niet tevreden, sluit dan de boel af. De Bbox heeft daarnet een crash overleefd, de volgende keer zal ik hem wat harder tegen de vloer aangooien!

- Sole

(Sole wordt voortaan Elos, 'k moet alleen nog een nieuwe logo ontwerpen en dat zal geen miljoenen Euro's kosten!)

 

Gil Scott-Heron - The revolution will not be televised

 

 

02:45 | Permalink | Commentaren (2) | |

Commentaren

Lees ik dit verhaal nu goed?
Helpt Belgacom mee met de terroristen bestrijding?

Vreemdelingen verdwalen door het verdwijnen van een markant orientatiepunt, de Belgacom toren.

Verwonderde groet,

Gepost door: Rob Alberts | 04-10-14

Reageren op dit commentaar

Beste Rob, Belgacom kon mij destijds nog geen deftige reden of oorzaak opgeven hoe het kwam dat mijn domeinnaam van mijn website werd verwijderd. Laat staan dat zij het terrorisme zullen bestrijden...
En wie uit het Noordstation van Brussel stapt en de Belgacomtoren nooit heeft zien staan... was mogelijk geen klant bij hen... lol

Gepost door: Sole | 04-10-14

De commentaren zijn gesloten.