25-01-15

Je suis of je ne suis pas

Ik heb het een paar weken laten bezinken. De schok over de aanslag op Charlie Hebdo is gaandeweg verwerkt, maar niet vergeten. Vreemd genoeg heb ik niets vernomen over de begrafenis van Cabu. Ja, ik ga hem missen. Wie gaat er mij tegenhouden? Die bebaarde mannen van ISIS misschien? Eerst ontluizen die baarden en dan mag je aan tafel komen! Ik heb een boodschap voor ISIS. Maar ik ga er eerst ook even mijn mening bij vertellen. Oordeel dan of u mij wenst te komen neerschieten.

In het begin toen ik hoorde dat er mensen waren die een Islamitische Staat wilden oprichten, omdat ze oprecht overtuigd waren dat dit het beste was voor hun beschaving, dacht ik van waarom niet. Moslims zijn in het algemeen vreedzame mensen, waar men elkaar helpt onder buren en de armen een duwtje in de rug geeft. De vrouwen gingen dan jammer genoeg wel weer minder rechten hebben, maar de toekomst kon misschien nog wel verbeteringen met zich meebrengen. En verder wie zich geroepen voelde om deel uit te maken van een Islamitische Staat, vond ik van : "Doe maar! Ga ervoor en richt ginder uw wetten en uw manier van leven en geloof." Ik beeldde mij al in dat hiermee de wereldvrede stabieler ging worden. Wie zich in Europa niet genoeg moslim voelde, kon misschien zijn of haar geluk ginder gaan proberen.

Wat velen ook deden. Want propagandaspotjes van ISIS toonde aan dat het leven er niet idyllischer genoeg kon uitzien, dan in zo'n Islamitische Staat. Ga in vrede! Sala en alamalekumsaus! Of hoe men dat ook weer zegt. Tot bleek dat de oprichters achter ISIS een bende barbaarse criminelen zijn, die andere gemodereerde moslims onthoofden of met geweerschoten executeerden, homoseksuelen van een hoog gebouw naar beneden gooiden, vrouwen hebben verkracht, kinderen hebben uitgemoord...

Is dit de Islam volgens het Kalifaat? Is dit de Sharia? Alvast geen goede zaak voor onze vriend Bobo de Kletskop (alias Fouad Belkacem) die nog altijd in de gevangenis zit. Dit is dus de Sharia! Ik vraag mij af of er in de toekomst toeristen op vakantie zullen mogen gaan naar die landen? Een avontuurlijke reis voor de durvers, die geen garantie van hun reisbureau kunnen krijgen of ze al dan niet levend zullen terugkeren.

Wel, over ISIS heb ik maar één zaak te zeggen. We moeten dat volkje uitroeien, tot de laatste crimineel begraven is. En de psychose hier in ons land mag gerust stoppen. De soldaten mogen gerust terug naar hun kazerne. Een paar idioten lieten weten dat ze plannen hadden om terreur in ons land te zaaien en dreigden er in de eerste plaats de politie te gaan viseren. Wees op uw hoede, maar 't is zo goed als zeker dat de terreurdreiging al voorbij is. 't Was gewoon paniek zaaien en verder niets. Enkel Antwerpen zal in de gaten moeten worden gehouden, zo lang de zaak rond Bobo (Belkacem) niet afgerond is.

Verzorg Bobo een beetje en ververs af en toe zijn theedoek, zo dat hij zijn kletskop kan bedekken en dan zien we wel. Het is overduidelijk dat wie er ook betrokken was bij die groep uit Verviers en er werd uitgeschakeld, een bende ex-straatcriminelen waren, die voor ze ooit naar Syrië of zo zijn vertrokken, vaak in aanvaring waren gekomen met het Belgisch gerecht. Of heb ik het zo verkeerd?

De zaak Charlie Hebdo dan : geweld was niet de oplossing. Deze terreurdaad had niet mogen plaatsvinden. Maar het grote debat over de ganse wereld en vooral in Frankrijk gaat nu over of het al dan niet wel goed kan gekeurd worden om voortdurend met de profeet Mohammed te spotten? Heeft men te lang de eisen van een bepaalde bevolkingsgroep genegeerd?

Velen komen nu ook op de proppen met : "Je ne suis pas Charlie!" Ik ben ook Charlie niet! Ik ben Sole! Maar, ik ben woedend op wie achter die aanslagen zit! En het is tijd dat het echte debat wordt geopend. Die extreme gevallen moeten tot aan de wortel uitgeroeid worden. Onlangs riep er iemand uit een andere extreme groepering om moskeeën in brand te gaan steken. Andere mensen aanzetten tot haatvolle daden en dan zelf niets doen, is dat het echte lef van extreemrechts in ons land? Niet moeilijk om te geloven dat die extreme moslimgroeperingen ons zo bang kunnen maken. Zij doen wat ze denken en praten er niet zo veel over. Al eens beelden gezien van mensen die tot de dood worden gestenigd? Ik heb gisteren naar niets anders gekeken. Bij de eerste video is men geschokt en kijkt men vol ongeloof. Bij de tweede zinkt het al wat door. Bij de derde leek het al een banale zaak.

Waar ik naar toe wil? Ik weet het eigenlijk zelf niet. Als een democratisch land moeten we in de eerste plaats kunnen aantonen dat we verstandiger zijn en we ons niet zullen laten verleiden op het uitvoeren van misdaden tegen andere volkeren. We moeten samen naar een oplossing zoeken en aantonen dat een paar krankzinnige extremisten uit welke hoek ze ook komen, ons niet klein zullen krijgen!

- Sole 

In This Moment - Sick like me

 Wasted productions blog pic.jpg

 

Oproep aan de creatievelingen onder jullie.

Schrijvers, tekenaars, bloggers...

Meer info via de website!

Klik hiervoor op de banner hiernaast in de rechterkolom.

 

 

 

21:47 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.