02-02-15

In your face Seahawks!

SBXLIX.jpg

De New England Patriots winnen de 49ste Super Bowl. Quaterback Tom Brady leidde zijn team naar hun vierde Vincent Lombardi trofee! De Seahawks, de kampioenen van de vorige Super Bowl hadden nochtans goed stand gehouden tegen de Patriots en hoopten op een back-to-back overwinning. Eén van de weinige teams die hun dit ooit voordeden in de laatste 14 jaar, waren niemand minder dan de Patriots, met Tom Brady als Quarterback. The Patriots namen in die 14 jaar nog deel aan twee andere Super Bowls, waarvan ze de finale niet hadden gewonnen!

In het eerste kwartier tastten beiden teams elkaar af en afwisselend werden de kansen op een eerste touchdown tegenhouden. Het was wachten tot in het tweede kwartier alvorens de Patriots de openingsscore op het bord plaatsten. Maar de Seahawks gaven zich niet gewonnen. Uiteindelijk eindigde het tweede kwartier op een 14 - 14 gelijk. Blijkbaar was ik in slaap gevallen toen de Seahawks hun eerste touchdown hadden gescoord. Ik had eigenlijk zin om te schreeuwen van dat dit niet telde! Wat ik niet gezien heb, zou eigenlijk niet mogen tellen, vind ik toch persoonlijk... Stoer

Na de Super Bowl Half Time, waar Katy Perry een super optreden gaf, met muzikale gasten Lenny Kravitz en Missy Elliot, was de spanning te snijden. De Seattle Seahawks profiteerden van een zwakke verdediging en kwamen op voorsprong met een povere fieldgoal, 14 - 17. "Als ze nu maar geen touchdown meer scoren", dacht ik toen! Dat was alles behalve wat de Seahawks in gedachten hadden. Een moordende touchdown bracht de Seahawks op voorsprong 14 - 24. Een derde kwartier dat snel moest worden vergeten. Vijf pralines, twee yohurts, een restje van onze avondmaal en bijna twee liters cola later, zat ik op de rand van mijn zetel. En neen hoor, ik ben geen dikkerd dat niet meer van de grond geraakt...

Het vierde kwartier : Tom Brady moest de redding brengen. "Yard voor yard" riep ik nog. En het leek precies alsof hij mij had gehoord. De Patriots kwamen terug tot 21 - 24. Alles was nog mogelijk. Uiteindelijk scoorden de Patriots nog een touchdown en kwamen ze uiteindelijk voor met 28 - 24. Maar de Seahawks lieten niet van zich afbijten en kwamen in de laatste twee minuten weer helemaal naar voor van de 20ste yardline tot aan de 50ste yardline. De verdediging bij de Patriots deden mij twijfelen of dit wel tot een goed einde zou komen. Het was alles of niets voor de verdedigers van de Patriots. Het zal nog drie poging vergen alvorens de Seahawks de volgende 10 yardlijn zullen overschrijden. Nu leek de verdediging bij de Patriots op scherp te staan.

Maar dat was uitgerekend Kearse van de Seahawks die na een lange pass met de tip van zijn vingers net voor de endzone van de Patriots eerst de bal leek te missen, maar die toch opving in de lucht, terwijl hij tegelijk met zijn rug op de grond viel. Meteen daarna sprong hij recht, maar werd nog tijdig naar het buitenveld geduwd. Het scheelde 1 yard. De verdediging van de Patriots konden de eerste poging van de Seahawks tegenwerken. Bij de tweede poging was het de vraag of hun dit nog zou lukken. De interceptie van Patriot Butler, in hun eigen endzone was de uiteindelijke verlossing die Tom Brady van zijn stoel deed springen.

De Patriots waren in balbezit voor de laatste 20 seconden, maar moesten wel van aan hun endzone beginnen. De Seahawks blokten alle pogingen af die ze maar konden, maar maakten uiteindelijk de grove fout om te vroeg aan te vallen en kregen hiervoor een 5 yard penalty. Na wat onnodig geduw van één van de Seahawk spelers bij de eerste poging van de Patriots op de 5de yardline, ontaarde de zaak in een vechtpartij. Nog nooit eerder gezien in een finale, sinds al die jaren dat ik de Super Bowl volg. De sanctie kostte 10 yards voor de Seahawks. De uiteindelijke doodsteek voor Seattle. En zo won mijn favoriete NFL team, de Patriots hun vierde zege in 14 jaar tijd.

0ap3000000467537.jpg

Bron foto : NFL.com

- Sole

Katy Perry - I kissed a girl

 

05:33 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.