13-05-15

De overige brol van digitale televisie

De mens zit een keer rustig te zappen op de televisie, in plaats van aan zijn computer niks productiefs te doen en wat leest die dan op het infokanaal van Proximus Tv? Vanaf 13 mei verdwijnen de Duitse zenders Pro 7 (Prosieben) en Sat. 1 uit het aanbod. Maar wie er nu aan denkt om terug te gaan naar Telenet, bespaart liever zijn krachten. Want ook daar verdwijnen beide zenders, vernam ik zonet op de World Wide Web.  

Vaak zal de reden wel te wijten zijn aan het feit dat beide zenders hun uitzendrechten niet meer wensen te betalen (of zoals ik net las, zij teveel vragen om te mogen uitgezonden worden - kan ook dus). Kijk maar eens naar die Italiaanse zenders, wanneer ze Formule 1 of andere sportieve evenementen willen uitzenden. Niets is wat je te zien krijgt.  

Een echte reden voor het verwijderen van de twee Duitse zenders werd eigenlijk door niemand aangekondigd. En wie niets zegt, heeft vaak in mijn ogen iets meer te verbergen, dan wat men zich kan voorstellen. En let op, wat volgt is enkel de opinie van de auteur. Mogelijk verdwijnen deze zenders puur omdat ze een doorn in het oog zijn van veel andere zenders. Natuurlijk geldt dat alleen voor wie in de eerste plaats interesse heeft in deze zenders en die dus als bijgevolg ook de Duitse taal begrijpen. Maar geef toe... Alle bekende series, de Oscars uitreiking, de Super Bowl. Meer dan één concurrent zou deze zenders liever zien verdwijnen, dan ze te behouden voor het plezier van de klant.

Aan de beslissing zal er helaas niet veel kunnen worden gedaan. Dus laten we ons niet beginnen met een petitie te gaan ondertekenen en als dat dan niet helpt, dat we dan samen met brandende toortsen een protestmars tot aan de poorten van de Proximus-toren in Brussel zullen organiseren. Waar we dan occasioneel ons even laten inspireren door de praktijken van I.S., waarbij we dan een paar medewerkers van Proximus van de hoogste verdieping van die toren naar beneden duwen. Wat zouden we daarmee in onze zakken steken? Een extra gratis boeket? Valt te proberen dan...

Ondertussen zullen we ons er maar bij neerleggen en blijven we maar kijken naar die overige brol die men in ons aanbod hebben. Want geef toe, er zijn toch veel zenders waarbij men onze wenkbrauwen fronzen of niet? We hebben Arabische zenders, een Katholieke zender, een Disney kanaal, waar geen enkele echte Disneyfilm of cartoon te zien is. En ocharme behalve CNN, hoeveel moeite kost het om een paar Amerikaanse zenders in het aanbod te krijgen? Moeten we eerst wachten op buitenaardse wezens om eindelijk een keer meer zenders uit Amerika te kunnen zien? En de zenders van Sky? Wetende dat dit vaak ook een genre betaalpakket is, nu men Netflix en zo kan bijbestellen! Waarom kunnen we niets van het Sky-aanbod erbij nemen?

Ik baal van het aanbod in zijn huidige vorm. Daarom heb ik beslist om alle diensten te evalueren. Ik heb ook een voorstel ingediend bij Proximus. Gezien de digitale vooruitgangen, waarom niet de klant laten kiezen welke zender ze al dan niet in hun aanbod wensen te zien? Laat per klant een eigen pakket samenstellen. Naargelang de kost om een zender in het aanbod te krijgen, laat de klant betalen. We hebben ongeveer meer dan 240 kanalen in het basisaanbod en geef toe, tegen dat men tot het einde gezapt heeft, zijn de batterijen van de afstandsbediener half leeg! 

Een basispakket per klant - bijvoorbeeld elk 20 zenders gratis uit het reeds bestaande basisaanbod. De rest uit het basisaanbod dat men erbij wenst, laat men betalen. Bijvoorbeeld 0,50 cent per zender en per maand. Wenst men een zender dat men in zijn huidige vorm maar terugvindt in een boeket, laat men iets duurder aanrekenen. Voorbeeld : 1 à 2 Euro per zender en per maand. Wenst men een zender dat voor onbekende reden niet echt meer in het aanbod te verkrijgen is, maar toch wenst te zien, laat de klant er dan voor opdraaien.

Misschien moet ik toch anders gaan beginnen redeneren, om zo de kijkervaring van de toekomst te kunnen beleven. Gans die boel aan digitale televisieproviders op straat gooien en zelf mijn zenders plukken uit de atmosfeer. Streaming, satellietdiensten, noem maar op. Internet : de goedkoopste dienst gaan zoeken. Vaste telefonie : buiten! Hmm, het wordt tijd dat ik mij weer verdiep in de nieuwste technologieën. Het is tijd voor een nieuwe revolutie! Viva! Viva... euhm... pilletje slikken. Miljaar van pilletjes gesproken! Ik heb nog altijd mijn laatste antibiotica pil - die mijn tandarts had voorgeschreven - niet ingeslikt. Vaak stel ik mij dan de vraag : "en nu?"...

- Sole 

 

Doe Maar - Doris Day

 

     

01:43 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.