18-05-15

Typisch om de veertien dagen

Neen, ik heb niet mijn menstruatie! Mijne madam wel en dat is geen goede zaak! Zeker niet als ik ook prikkelbaar ben. Binnen twee uren en veertig minuten moet ik aanzetten naar het werk. Kaartje prikken en chou! Chou! Weer werken in de fabriek. Waarom ik nooit een mijnwerker ben geworden, is mij ook een raadsel. Met barstende hoest in bed kruipen met Marina, waar men onze poten moet thuis houden, omdat ze menstrueert! Hupla, ik ben klaarwakker!

Typisch om de veertien dagen, wanneer ik de vroege shift heb de maandag, kan ik nauwelijks de slaap vatten. Het is eigenlijk wel mijn eigen schuld. Nooit geen vaste ritme om te gaan slapen. Vaak veel te laat naar bed. Volgens wetenschappelijke studies leven mensen als ik niet zo heel lang. Komt er dan nog bij dat ik teveel cola op een dag drink.

Onlangs zag ik een documentaire, waarin men trachtte na te gaan welke ingrediënten er in de cola zat en vooral waarom men bij de Coca Cola firma zo krampachtig het recept geheim wenst te houden. Ontslagen medewerkers getuigden er onder andere in die documentaire dat ze ooit zo'n vat met siroopmengsel, dat later in de productie met water wordt aangelengd, omver hebben zien vallen. Naar het schijnt is het goedje in zijn pure vorm een zeer gevaarlijke mengsel. De verf van de grond was ermee verdwenen, zei één van hen. En het goedje met de blote hand opruimen was al evenmin raadzaam. Vandaar dan dat ik misschien vaak met de schijterij zit?!

Hoe dan ook, niemand weet precies wat er in die drank zit. Om zijn specifieke kleur te kunnen bekomen zou er alvast verbrande karamel inzitten. Naar het schijnt is dat kankerverwekkend. Alcohol zou er ook inzitten. Vandaar misschien dat ik soms zo handtastelijk ben met mijn madam... wanneer ik diep in de nacht in bed kruip. U zult mij nu waarschijnlijk zeggen van : "vergeet ook niet de suikers!" Ja, ja, stop alvast maar met te zagen!

Eén product dat het mogelijk ook zou bevatten, is mogelijk de reden waarom het recept uiterst geheim blijft. Er zouden naar verluidt derivaten van Cocaïnebladeren inzitten. Ga dan maar eens gaan beweren dat je niet aan de drugs zit. Met een wrange smaak begon ik mezelf vragen te stellen, terwijl ik verder naar de documentaire aan het kijken was. Ik vulde mijn glas nog wat bij met cola en fronste even mijn wenkbrauwen. Ik heb dan maar naar een andere zender gezapt en het was toen dat ik het infokanaal van Proximus in de gaten kreeg en waar ik te weten was gekomen dat er twee Duitse zenders uit het aanbod verdwenen (zie vorige blog ter informatie).

Ik heb het altijd moeilijk de zondagavond om de slaap te vatten, wanneer ik 's anderendaags de vroege shift moet aanvangen. Maar ik heb dat eigenlijk al van kleins af. Vooral vroeger wanneer ik de maandag aan het eerste examen moest beginnen of bij de eerste schooldag na een vakantie. Morgenavond ga ik vroeg gaan slapen, beloofd!

Welk liedje zou u aanraden om wakker te blijven? Ik zit hier aan de pc, terwijl ik deze tekst schrijf luister ik ook naar muziek. Af en toe moet ik wel geeuwen en twijfel ik of ik nog voor twee uren in mijn bed zou terug kruipen. Toeval of niet speelt er een liedje van Dr. Hook! Ah dokter, welk pilletje raadt u mij aan? Wanneer krijg ik dat pilletje voor de eeuwige slaap, dokter? Eens zien of ik tegen mijn broek kan praten... Als Dr. Hook niet aan de Cola zit, dan weet ik het ook niet meer...

- Sole 

Dr. Hook - Baby makes her blue jeans talk

 

02:18 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.