29-06-15

De vroege shift

De vroege shift heeft zijn voordelen. Je begint dan wel met veel tegenzin je dag met uit je bed te stappen, maar eens op het werk aangekomen, ben ik fit, kan ik even lachen en begin ik er met vol goesting aan. Iets wat mijne madam zal doen fronzen en waarna ik heel zeker een reactie mag verwachten, genre van : "en thuis ben je een vieze kloot, haalt geen poot uit en slaap je tot 's middags." Maar dit terzijde, want wie wilt er nu iets over mij weten? Dat onlangs een tweede collega naar mijn buik wees en mij opmerkte van : "opletten daar, Sole", zal ongetwijfeld ook niemand raken. 

Dan maar over iets anders schrijven. De schulden met het containerpark zijn eindelijk vereffend. Ik had van de vorige beurt nog 1 Eurocent tegoed en ik heb die vandaag eindelijk teruggekregen, toen ik mijn betaling van 72 Eurocent had uitgevoerd, voor het beetje brandbaar afval dat ik mee had. Ik zat dan met een blij gezicht in de auto te genieten van de stralende zon, denkend van : "laat die warme dagen maar komen!"

Zolang mijn gezin mij nu plots maar niet vraagt om dit weekend naar de kust te gaan, om er te gaan liggen zonnen op het strand. Want het zal er toch godverdomme moeten omdoen, dat net op het ogenblik wanneer ik vanuit mijn strandzetel vier frisco's wens te bestellen, dat er plots zo'n student dat net is te weten gekomen dat hij zijn jaar moet overdoen, wild in het ronde toeristen begint dood te schieten!

In tegenstelling met in Tunesië, zal het aan de Belgische kust niet ontbreken aan Belgische slachtoffers. Ik hoop alleen dat als die Jihadist op de vlucht begint te slaan, dat hij niet vergeet uit te kijken voor een aanrijdende tram, wanneer hij de tramsporen oversteekt. Een ongeluk met de kusttram lijkt ordinair, maar eist ieder jaar wel een paar slachtoffers. De situatie zou gewoon voor één keer een beetje erger kunnen aflopen, mocht er nog een ongebruikte bom in de rugzak zitten van die Jihadist, die door de aanrijding plots ontploft. Stel u voor, twee slachtoffers in één klap. De Jihadist en de tramchauffeur. Tenzij de Jihadist maar licht gewond raakt en uit wraak de tramchauffeur onthoofd! Hoeveel toeristen zullen er dan rechtsomkeer doen en voorlopig ons land vermijden uit vrees voor nieuwe aanslagen?

Na die aanslagen in Tunesië, de Arabische Emiraten en de mislukte aanslag, doch wel geslaagde onthoofding (want het mes was goed geslepen...) in Frankrijk, is er één iets wat we plots allemaal te weten zijn gekomen. Namelijk dat het Kalifaat al 1 jaar bestaat! Hip! Hip! Hoera voor het kalifaat, de Jihadisten en al wie zich geroepen voelt om zich in te schrijven voor een zomerstage in Syrië! Waarom dat T.U.I. eigenlijk geen vliegtoestellen begint in te zetten met bestemming Syrië?! Het vakantietoerisme zoals wij die ooit hebben gekend is voorgoed verleden tijd. Naast de brandstoftoeslag zal er waarschijnlijk ook een toeslag komen op de annulatieverzekeringen, waarbij er nu ook moet rekening worden gehouden dat u mogelijk nooit meer van uw vakantie zult terugkeren!

Ik suggereer voortaan alle touroperators om per passagier een lijkzak mee te geven in plaats van een strandzak of een strandbal! Een lijkzak die je dan eerst moet opblazen met de mond, alvorens je die kunt gebruiken! Ik weet het, mijn humor is wansmakelijk! Maar weet één iets, het is gedaan met op reis te gaan. Misschien wordt het eens tijd om minder uw neus op te halen voor de vreemdelingen uit uw buurt. Dan kunt u misschien eens binnenstappen in café de Souk. Of u zult misschien meer geneigd zijn om eens zelf een couscous bij u thuis te maken en zult u na de Ramadan mee aan tafel zitten bij Aziz, zijn drie vrouwen en twintig kinderen en neven en nichtjes, om er samen het suikerfeest te vieren. En al leidt u aan diabetes, weet dat dit niet zo erg is in vergelijking met de gevaren op reis.

Blijf thuis en geniet van die paar warme zomerdagen en haal dan maar weer uw frak en paraplu uit! Plooi de rubberen zwembadjes na vier dagen gebruik maar op en bedek maar de barbecueset. Nog een beetje geduld en dan is het weer kerst en kunnen we weer glühwein gaan zuipen!

- Sole

Mika - Relax (take it easy)

 

   

17:59 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.