11-07-15

Been aan de verkeerde kant van de boord

De mens staat dan de zaterdag een keer vroeg op, met 't gedacht van : "Laten we de administratieve zaken bij de bank afhandelen..." Om dan voor een gesloten deur aan te komen, omdat het 11 juli is. Even was ik vergeten dat op het feest van de Vlaamse Gemeenschap, de ambtenaren weer een dagje verlof hebben. Jammer dat de bouw ook net met verlof is, of ik had mij een bulldozer besteld om die bank te slopen. In de plaats daarvan zal ik er mij maar bij neerleggen. Als een leeuw zal ik mij uitgestrekt op de grond gaan leggen, waarbij ik dan af en toe aan mijn ballen zal likken. Is 't goed? Verder een prettige feestdag toegewenst!

Wij zitten in de laatste rechte lijn alvorens we de notariële akte zullen ondertekenen, waarna we eindelijk kunnen zeggen, stijl jaren '90... "my house is your house and your house is mine..." Maar jou kamer vind je terug in de tuinhuis... Voor de jeugdige lezers dit ter informatie : de jaren '90 van de vorige eeuw dus! Zoek dat maar eens op, met jullie smartphone!

Ik heb mij nooit durven inbeelden dat een huis kopen zo'n hoop administratieve werk zou vergen. Ik ga blij zijn dat we de akte ondertekend hebben. En eens ondertekend, dan neem ik mijn taak als minister van economie, hier bij ons thuis dus, terug op. En al staan we de eerste maanden voor een mogelijke bankroet, toch zal ik mijn taak plechtig blijven uitoefenen. Iets waar de voormalige Griekse minister Varoufakis nog een puntje kan aan zuigen.

Maar geef toe, die man was het gewoonweg moe. Hij had ook geen concrete oplossing, maar ging nochtans enkel opstappen indien de meerderheid van de bevolking "Nai" had gestemd bij het referendum. Uiteindelijk was het de "nee" dat het heeft gehaald, maar dan in het Grieks : "OXI". Uitgesproken klinkt het als "Ochi"... Hier een zakdoek en snuit je neus, zou ik zeggen...

Nu dat ik eindelijk een mondje Grieks kan praten, begrijp ik mijne madam beter, wanneer ze tot drie keren toe "nee, nee, nee" zegt, wanneer ik seks wil. Eigenlijk bedoel ze dus ja en effectief een kwartier later lag ze er met haar benen open! Opgepast : voor wie dit thuis wenst uit te testen moet weten dat de resultaten niet overal hetzelfde effect hebben! Te proberen op eigen risico!

Ja, na het ondertekenen van de akte zal het een kwestie zijn om de huishoudelijke economie weer op dreef te brengen. Er is geen ontkomen aan. De eerste vijf jaren zullen niet gemakkelijk, doch ook niet zo moeilijk worden. Maar volgend jaar wens ik drie verbouwingsprojecten in één klap aan te pakken. Een beetje zoals al die wegenwerken hier in Roeselare, maar dan met de bedoeling van er ook meteen aan door te doen. Ik ga niet moeten afkomen met een gescheurde kladbrief, in een gescheurde map, met de tekst leesbaar aan de buitenkant, zoals die nieuwe Griekse minister van economie...

947733.jpg

Waaraan ze dan vragen : "en wat zijn uw voorstellen?" Om dan achteraf te moeten zeggen van : "eerlijk gezegd, ik heb er geen..." De elektriciteit, de nieuwe keuken en de nieuwe badkamer in één keer aanpakken, zal een enorme tijdsbesparing met zich mee kunnen brengen. Eens zien of ik hiervoor aan Crowdfunding kan doen. Wie ons steunt zal dan getrakteerd worden op een etentje, gemaakt in onze nieuwe keuken. En ik kook, dus dat betekent smullen!

Crowdfunding of de Gigolo gaan uithangen, wat zou ik doen? Buiten mijn werkuren bedoel ik dan... Wie in het zwart wenst te komen werken, is ook welkom. Neen, laat maar... Zoals Roger van op Dobbit-Tv altijd zegt : "Wat je zelf doet, doe je meestal beter..." Ook als je huis instort, Roger? Niet dat ik een slechte dag heb, maar misschien ben ik vandaag wel met het verkeerde been, aan de verkeerde kant van het bed opgestaan! Maar gelukkig was dat wel in de juiste slaapkamer...

- Sole

Big Mama Thornton - Everything gonna be alright

 

13:02 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.