25-07-15

Wraakroepende oproep aan de Federale regering

Ik weet het, ik kom een beetje achter. Mijne madam werd namelijk een week geleden aan haar knie geopereerd en sindsdien ben ik de huisvrouw van dienst. En ik moet toegeven dat de functie huisvrouw niet te onderschatten is. Aan mijn verlof ga ik niets hebben, laat staan dat het weer meevalt. Maar goed, heel even wat nieuws oprakelen van de voorbije week of is het ondertussen al een anderhalf week geleden?

Wie van jullie was er geschokt toen de beelden uit de jaren '30 van een jonge prinses Elizabeth werden verspreid, waarop te zien was hoe zij de Hitlergroet bracht? De beelden zouden uit de privé-collectie van het Briste koninklijke huis afkomstig zijn. Wat moet er nu gebeuren? Moet de Britse koningin aftreden? Is het een listige plan om Prins William op de troon te krijgen of hoopt Prins Charles alsnog de troon te bestijgen alvorens zijn moeder het licht aan het einde van de tunnel ontdekt?

6630386-3x4-700x933.jpg

Copyright : The Sun

Ik meen echter dat er veel meer schokkender zaken zijn om van wakker te liggen dan die oude archiefbeelden, vindt u niet? Ik heb alvast heel diep in mijn archieven moeten graven om deze volgende foto van mijn zoon terug te vinden, van toen hij misschien twee jaar oud was :

Lucas 64.jpg

Een Hitlergroet mag men uiteraard wel niet als banaal beschouwen. Maar zoals ik al reeds vermeldde, er zijn ergere zaken. Klaar voor de echte schok? Zijn er hier gezinnen met kinderen? Zo ja, spelen die graag met Playmobil? Dit is wat ik eerder deze week in een winkel heb ontdekt :

9200000020135542.jpg

Als de Playmobils het nu ook al doen, waar gaan we dan naar toe? Gaan we in België voor een beter bestaan, nu de Federale regering eindelijk op de proppen is gekomen met hun nieuwe maatregelen om de economie te stimuleren? Zal dit tot een beter leven leiden? Waarbij er - en ik citeer de woorden van onze premier Michel - "Jobs! Jobs! Jobs!" zullen gecreëerd worden. Zoveel jobs, dat we misschien in de toekomst alle gepensioneerden (bruggepensioneerden en senioren van boven de tachtig jaar) zullen moeten vragen om het werk te hervatten omdat er zoveel vacatures zullen ontstaan, die dringend in de naam van de groeiende economie moeten worden ingevuld!

Er zal niemand met excuses moeten afkomen genre : "ik ben te dik of te oud om te werken!" Zeker niet nu de suikertaks van kracht is en er een professor van de V.U.B. pleit om de suikertaks tot 20 procent te laten stijgen! Als het van die professor zal afhangen, zal de bevolking in de toekomst moeten eten als konijnen, met een bakje water als troost, zoals ze ginder in Finland doen! Dus mag dit geen struikelblok meer zijn om werk te weigeren! Niet?

Eén maatregel keur ik alvast goed : de lastenverlaging voor de werkgevers. Nu maar hopen dat mijn baas minder kwaad zal rondlopen. Tenzij het voor hem eerder een inspiratie zal zijn om mensen nog sneller te ontslaan, wanneer hij in een slechte bui is?! De lastenverlaging wordt evenwel bekritiseerd, want men stelt zich de vraag of dit echter zal toe leiden tot het creëren van meer jobs? Jobs en nog eens jobs!  

Voor de rest stel ik een open vraag aan de Federale regering : waar is die taxshift op grote vermogens? Nu pas op, ik was bang mocht ik op een dag de lotto winnen, dat ik dan ook meer belastingen ging moeten betalen. 't Zou weer niet toevallig zijn, mocht ik dan een keer winnen, dat de regering weer een maatregel zal uitvinden, om mij te treffen!

De hele rijken zijn weer buiten schot gezet en men weet ook wel waarom. Mochten ze geviseerd zijn geweest, dan was er al lang een kapitaalvlucht! Zelfs Gérard Depardieu zou ons land al weer hebben verlaten! Dat is tenminste als hij nog wel in ons land verblijft. Voor 't zelfde geld verblijft hij in zijn derde of vierde verblijf ergens in Rusland!

De rijken blijven weer buiten schot. En oh ja, ik vergat het al : de lage en de middenklasse zal in de toekomst 100 Euro meer overhebben per maand! Gelukkig, want anders hoe gaan ze hun energiefactuur betalen? Net nu de Vlaamse regering de onkosten van de subsidies op zonnepanelen zullen doorrekenen aan alle Vlaamse gezinnen, inclusief voor wie nooit van zonnepanelen heeft kunnen genieten, omdat dit te duur was. Ja, de Federale regering heeft beslist om de BTW van 6 naar 21 procent terug op te drijven, zoals het vroeger was. U weet wel, toen Gaz de France het voor het zeggen had en nu weer trouwens. Hé, want men moest persé Electrabel gaan privatiseren.

Waarom Proximus (voorheen Belgacom) nooit werd geprivatiseerd, blijft voor mij een raadsel. Ik zou dat veel liever hebben. We gaan dan misschien weer Prosieben en Sat 1 in onze televisieaanbod aantreffen?! Ik diende een tijdje geleden een klacht bij Proximus in, in verband met het verwijderen van deze twee zenders. Ik ontving per brief waarin stond vermeld dat ze mijn klacht gingen bestuderen en mij een antwoord gingen terugsturen. Dat is ondertussen bijna twee maanden geleden. Ik wacht nog steeds op een antwoord Proximus!!!

En oh ja behalve de accijnzen op tabak en alcohol, die nog eens de lucht ingaan, waarom die suikertaks?! Om zogezegd al die vetzakken tot inkering te brengen en zo te hopen dat obesitas vanzelf zal opgelost worden? Iemand sloeg onlangs de nagel op de kop : "de mensen zullen nu meer geneigd zijn om hun frisdranken in het buitenland te gaan kopen!" Tegen wie zeg je het? Al eens nagegaan hoeveel pakken cola je uit Auchan kan meebrengen in vergelijking met een winkel in België!

BESTE MENSEN : HET WORDT TIJD! DRINGEND TIJD! HOOGTIJD!

Deze Federale regering... moet

ONTSLAG  nemen!!!! 

Voor zover ik weet, leven wij nog steeds in een democratie en worden regeringen door de bevolking verkozen. Zijn we er niet mee tevreden, dan hoeven wij zelfs niet te wachten tot de volgende geplande verkiezingsdatum. Willen wij een echte verandering, nog echter dan die slogan van een bepaalde partij, dan kunnen wij nu hun ontslag eisen en nieuwe verkiezingen afdwingen. Dit is een democratie!

Word wakker mensen!

- Sole

Hier, een Hongaarse met veel suikers in haar lichaam...

 

Snowflake - Simply hot 

 

 

04:14 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.