02-08-15

Gekidkapte delicatesse

Zo, ik ben net terug van een safaritrip. Het eerste wat ik vandaag heb gedaan is naar de statistieken van mijn blog kijken, via Google Analytics. Aangezien de beheerders van de Skynetblogs nu te luizig zijn geworden en de statistieken niet meer worden verdergezet. Maar geef toe, we verstaan er geen ballen van die analyses bij Google. Als ik het moet gaan geloven zijn de bezoekers aan deze blog hoofdzakelijk afkomstig uit de Verenigde Staten en Rusland. 53 procent zijn mannelijke bezoekers en 47 procent zijn vrouwelijke bezoekers. Zou het helpen mocht ik nu met een string poseer om meer vrouwen aan te lokken?

Zoals ik dus net schreef, ik ben terug van een safaritrip. Ik ben voor drie dagen naar Zimbabwe geweest, waar ik mijn Bongobon kon inruilen voor een jachtpartij. Het was een keer iets anders dan op jacht te gaan achter vliegen in mijn eigen woning. U hoeft zich daar echter niet veel bij voor te stellen. Want met een Bongobon van 100 Euro is zo'n jachtpartij helemaal niet te vergelijken met wat rijke mensen zich kunnen permitteren. De jacht was kort en bondig en helemaal niet zo avontuurlijk als het zou lijken. Met een jeep zijn we naar een reservaat gereden, waar men er leeuwen konden aantreffen die graag met mensen op de foto poseren. Zo een beetje zoals onze kat, die na drie selfies er genoeg van had dat hij er niet werd bij betrokken en uit eigen wil besloot om er zich maar bij te gaan voegen.

Selfie met poes.jpg

Na te zijn uitgestapt uit de jeep, hoefde ik alleen maar tot bij de leeuw te gaan, waaraan ik eerst een handtekening had gevraagd. U weet wel, zo'n leeuw met een zonnebril op. Blijkbaar was de leeuw een bekende vedette van het reservaat uit Zimbabwe, waar toeristen vaak kiekjes konden van nemen zonder het risico op te lopen om plots aan stukken te worden gevreten. Wat vaak al in het verleden is gebeurd.

Waarschuwing : niet voor gevoelige kijkers...

Fragment uit "Savage man, savage beast"

Zo'n gevaar hoefde ik dus niet te vrezen. Voor meer risico's moet u daar op z'n minste 50.000 dollar voor neertellen. En in dat pakket zit veel meer inbegrepen. U mag dan bijvoorbeeld het hoofd van de prooi mee naar huis nemen, om het daar als trofee aan de muur te kunnen ophangen. In mijn Bongobon waren er enkel twee pakjes gehakt van 500 gram van mijn prooi inbegrepen...

Leeuwenworst.JPG

Ik krijg er al het water aan de lippen van. Straks ga ik een ware safarimaaltijd voorbereiden... Nadat de leeuw mij zijn krabbel op papier had gegeven, liet ik onze gids Matunga, de leeuw in slaap brengen. Dat heeft eventjes geduurd alvorens de leeuw in slaap viel. Blijkbaar was die leeuw de één of andere slaapliedjes al gewoon. 't Was pas toen ik een liedje van een Vlaamse Schlagertalent liet horen, dat hij van de verveling omver viel.

De gedetailleerde versie van het afslachten van de leeuw zal ik voor jullie bespaard houden. Weet dat een Bongotoerist misschien wel met de vinger kan worden aangewezen, maar dat alle handelingen door de gids en zijn collega's werden uitgevoerd. Want met een Bongobon zijn toeristen niet verzekerd tegen mogelijke ongevallen en ik was op de koop toe vergeten om een verzekering af te sluiten.

U kunt zich natuurlijk nog zo'n honderden vragen stellen, zoals : droeg de leeuw een halsband met een ingebouwde gps-systeem? Kijk, al wat ik kan zeggen is dat na het afslachten van het dier, er veel paniek is ontstaan. We hadden namelijk geen gereedschap bij de hand, om onvoorziene omstandigheden op te lossen, zoals het verwijderen van een halsband met gps-systeem, laat staan dat we dat beest deftig in stukjes konden fileren. Vandaar de reden dat gehaktvlees van een leeuw een ware delicatesse is voor toeristen met een beperkt budget als mezelf.

Ik heb echter één boodschap voor al wie zich bezighoudt met het behoud van wilde dieren in natuurreservaten, waar ook ter wereld. Maak van die dieren geen toeristische attracties, zoals dat in het geval was bij die leeuw dat beter gekend is als Cecil. Dan zullen dergelijke dieren niet achter de toeristen aanlopen met een blik dat zegt : "Trek alstublieft een foto van mij, ik ben razend populair en niet gevaarlijk! Laat staan dat ik de mens als een dreiging ervaar!" Dat is wat ik uit deze foto althans kan concluderen : 

media_l_7904530.jpg

Bron foto : HLN.be

- Sole

Status Quo - Pictures of Matchstick men

 

 

15:14 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.