18-08-15

De wind uit alle richtingen

Het weer buiten is volledig omgeslagen. Het lijkt wel alsof de herfst stilaan zijn optocht door het land doet. Is het trouwens zo niet dat we op meteorologisch vlak al herfst zijn? De zomer lijkt zijn einde te hebben gekend sinds dat het vorige week zo hard heeft geregend. Zeggen dat we begin augustus op verzoek van Natuurpunt nog de vlinders in onze tuin zaten te tellen. Ik ben trouwens mijn tellingen vergeten door te geven aan Natuurpunt.

Men wilde aan de hand van de tellingen te weten komen hoe het met de vlinderpopulatie in onze regio was gesteld. Tja, nu er zo weinig bijen rondvliegen, moet men wel een excuus vinden om iets anders te gaan bestuderen. Gelukkig moesten we in dat weekend geen vogels tellen. Want net dan ving onze lieve poes een verdwaalde vogel in onze tuin. Gelukkig was ik ter plaatste en kon ik de vogel meteen uit de klauwen van onze poezewoeze redden. Op een paar pluimen minder en een lichte blessure na, waarbij het bloed aan mijn handen hing, leek het op het eerste zicht goed te gaan met die vogel. Maar zijn tikker begaf het na twee minuten en de vogel stierf in mijn handen. Ik die bang ben voor mijn eigen dood, besefte toen dat dood gaan uiteindelijk niet veel voorstelt. Als het tijd is om te gaan... En toch, ik mag er niet aan denken. 

Hoewel het tellen van de vlinders door deze dramatische gebeurtenis werd overschaduwd, toch weerhield dit mij niet om accuraat na te gaan hoeveel vlinders er in onze tuin te zien waren. Hou uw vast Natuurpunt, want uw huidige statistiek staat op het punt om een nieuw record te behalen! Klaar? In totaal heb ik welgeteld... EEN vlinder geteld! Het was een witte vlinder en ik had u graag de Latijnse benaming ervan gegeven om interessanter over te komen, zoals die vader met zijn zoon in het nieuwsbericht. Maar zo geleerd ben ik nu ook weer niet.

Ik ga er zelf een Latijnse naam aan geven. Wat dacht u van : Albyno Hybridelossepapassloeber ? Vooral dat laatste woord in die naam past bij die vlinder die ik heb gezien. Want het was een echte sloeber van een vlinder die dacht van mij beet te nemen, door over de muur bij de buurvrouw te gaan vliegen en dan meteen terug te keren. Die dacht waarschijnlijk dat ik die niet herkend had en hoopte misschien zo dat ik die voor de tweede keer zou meetellen. Met mij niet hoor!

Vorige week nog voor de zomerse storm met extreem veel neerslag over ons heen dreigde te razen, werd ons wijs gemaakt dat we mogelijk de storm van de eeuw gingen meemaken. Ik dacht dat we na de storm internationaal in de belangstelling gingen komen, waarbij er veel schade te zien ging zijn, met veel overstroomde gebieden en zo meer. Op een paar overstroomde garages en een hoop bomen die op geparkeerde auto's terecht kwamen, stelde die storm uiteindelijk niet veel voor. Uiteindelijk eiste die grote ontploffing in China al het nieuwsaandacht op. Het was zo'n hevige explosie, dat zelfs het toupetje van Donald Trump achterover werd geblazen! 

Wie weet, nu dat er voldoende ruimte is vrij gekomen, kan Donald Trump er een paar hotels gaan bouwen. Hier zijn enkele suggesties...

The Trump Plaza Hotel Location Map
-Tianjin China-

Trump Hotels.jpg

Wat als deze man de volgende president van de Verenigde Staten wordt? Zullen de vrouwen dan nog durven bloeden uit hun kut? Sorry, ik bedoel uit hun neus? Zal China economisch geruïneerd worden en zal Amerika er beter op vooruit gaan? En wat zal Donald Trump doen met I.S.? Zoveel vragen, zoveel onzekerheid.

Donald Trump for president! Yeah right!

donald-trump.jpg

- Sole 

The Blackfires - Can't get over you 

 

03:06 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.