06-09-15

Is het nog ver?

Iemand vroeg mij onlangs wanneer ik iets over de vluchtelingencrisis zou neerschrijven. En geef toe - naarmate de dagen beginnen in te korten en ik er 's nachts nog niet echt van wakker lig - de vluchtelingen komen er stapvoets aan! Moet ik er mij eigenlijk mee gaan moeien? Moet ik een mening hebben? Hoe moet ik reageren op een dergelijke foto als deze, wanneer mijne madam reeds iemand hoorde zeggen : "dit is er al één minder die we zullen moeten van kleren en eten voorzien!" En dit is geen grap, dit heeft iemand daadwerkelijk gezegd aan de schoolpoort... Dit terwijl één derde van de kinderen van vreemde origine zijn in deze school.

media_xll_7973935.jpg

Zeg nu zelf, wanneer heeft u nog voor het laatst een kind in een Vlaamse school aangetroffen die bijvoorbeeld Bart Smit heet? 't Zijn nu allemaal Adullahs, Smirkovs en Gin and Tonics. Shaken, not stirred. Gisteren nog een blanke vrouw gezien met haar eigen twee zwarte kindjes en een derde dat er nog zat aan te komen. Weer een neger die dacht dat de mix er anders ging uitzien. Ik bedoel niets kwalijks met neger hoor. 'k Heb niets tegen zwartjes. Trouwens heeft er iemand Lukaku gezien tijdens de match tegen Bosnië-Herzi.. Dat land daar...? Toen hij met zijn gezicht op de witte lijn was gevallen. Even dacht ik dat hij aan Voodoo deed of dat er een Bueno in zijn gezicht was ontploft...

Minder van je neus maken Lukaku! 't Is niet omdat jij naast de bal trapte, dat het de fout van de andere was, oké? En wanneer de bal tegen je schouders botst, doe dan niet alsof je een zware slag hebt gekregen, waarna je je liet vallen op je gezicht (recht op de witte lijn) om dan te moeten doen alsof je een hersenschudding had! Minder show en meer scoren! Succes tegen Cyprus! Ik wed dat jij zeker één goal zult scoren. Fuck, nu moet ik nog naar die match kijken ook... Voer voor een nieuwe blog...

Maar goed, hoe moet ik op deze foto reageren? Gevlucht uit hun land voor de miserie. Op één familielid na, verdronk de rest met een bootje in slechte staat. Vervolgens uit pure miserie moeten terugkeren naar het land van herkomst om het gezin daar te gaan begraven. Was het de reis waard? De reis naar een menswaardig bestaan...

Naar wie moeten we met de vinger wijzen? Naar Europa, de Syrische president al-Assad, de Kalifaatstrijders van I.S. of president Poetin, die ermee dreigde om Europa op de vingers te tikken mochten we een paar jaren geleden van plan zijn geweest ons te gaan mengen met de belangen van Syrië? En wat als we morgen gezamenlijk beslissen om het regime van al-Assad omver te werpen? Gaat dan de Derde Wereldoorlog beginnen?

Hongarije trok in allerijl een soort van ijzeren gordijn op, om de toestroom van al die vluchtelingen tegen te werken. Hoewel niemand het openlijk durft te zeggen, toch meen ik dat er veel Europese partners in het geniep Hongarije bedanken om het toch te hebben geprobeerd. Maar aangezien de prikkeldraad hen niet lijkt tegen te houden en de weigering om de mensen per trein of per bus te laten verder reizen al evenmin werkt, omdat uiteindelijk ook vluchtelingen benen hebben, stel ik u de vraag : En nu?

Ze komen eraan! En de ene vluchteling is de andere niet. Want nu moet er beslist worden : wie is er echt op de vlucht voor geweld en wie is er op de vlucht voor economische reden? En is arm en uitgehongerd zijn, niet hetzelfde als iemand die vanuit een land in oorlog afkomstig is? Gelukkig houdt de zeespiegel nog stand. Hoewel - is het volgens NASA - zal de zeespiegel veel sneller stijgen dan wat eerder werd berekend. Zelfs Barack Obama gaat nu al persoonlijk gaan kijken in Antartica en hoopt met er te staan kijken, dat de ijsgletsjer vanzelf zal groeien. Tenzij hij denkt dat met mooie woorden uit te spreken zoals : "dit moeten onze kleinkinderen kunnen blijven zien", het wel vanzelf zal beteren... 't Zal er eigenlijk van afhangen wie uw opvolger zal zijn!

Het voedselproblematiek om de hele wereld van voedsel en drinkbaar water te voorzien is nog niet eens definitief berekend. Maar zijn we stilaan niet met teveel? En wie zou u dan als eerste willen uitroeien? Op basis van welke normen gaan we de wereldbevolking in stand houden? De keuze is wijd en divers : etnisch, geloof, locatie? Wie morgen nog naar Mars kan, dan raad ik u aan om niet te lang meer te twijfelen. En daar ik niet wens dat onze premier Michel in mijn nek begint te hijgen zal ik het maar hier bij houden, alvorens ik nog voor een antisemiet word bestempeld. Of is men maar alleen een antisemiet als men iets tegen de Joden heeft? Bij deze...

Antisemiet zijn zou zwaar moeten bestraft worden. Joden zijn gelukkig geen fanatiekelingen die andere rassen trachten om te brengen voor een lapje grond. 't Zijn engeltjes en hebben als excuus de Holocaust om onbestraft hun daden te plegen. Beschermd in België door het leger in risicogebieden omdat er nog zottere mensen zijn, met nog radicalere gedachten en die af en toe aanslagen komen plegen in de Joodse buurten. En neen niet alle Joden mogen over dezelfde kam worden geschoren. Stop de onverdraagzaamheid zou ik zeggen.

Vrede zal er pas zijn wanneer er geen olie en geen aardgas meer zal zijn. Oké, we kunnen dan nog altijd oorlog maken voor het behoud van drinkbaar water. We kunnen ook trachten om naar een planeet te reizen dat sterk op onze aarde lijkt, was het niet dat we de middelen er niet voor hebben om ons snel te verplaatsen. Tenzij u morgen advies aan Han Solo kunt vragen om na te gaan hoe de Millennium Falcon in elkaar steekt.

Europa is de kluts kwijt. Mijn visie is simpel : laten we die vluchtelingen voorlopig opnemen. Laten we ons dan de crisis in alle gebieden waarvan de vluchtelingen afkomstig zijn aanpakken. Laten we een nieuwe Kadhafi in Libië installeren en in Syrië zullen we het regime van al-Assad omver werpen.

bashar-al-assad.jpg

Wat zegt U?

In ruil daarvoor mag Moskou de rest van Oekraïne annexeren. Want Poetin heeft geen ongelijk! Er zijn daadwerkelijk Neo-Nazi's aan de macht in Kiev. Maar dit wil Europa niet toegeven, want dit zou taboe zijn. En Europa heeft al de handen vol met al die anti-Europese partijen die een blok vormen binnen het Europees parlement.

Eens alles terug in orde is, sturen we alle vluchtelingen terug. En wacht alstublieft niet tot de derde of vierde generatie in ons land is geboren, die we dan achteraf niet meer kunnen terugsturen omdat ze de nationaliteit hebben van het land waar ze geboren werden. Amerika zegt het zelf : "Europa moet zijn crisis zelf kunnen oplossen". Of was het "aanpakken" ? Tenzij een andere 11 september Amerika niet wakker schudt, dan staat Europa er alleen voor.

Mijn mening over de vluchtelingencrisis? Dat het tijd wordt dat er eens over iets anders gesproken wordt tijdens de nieuwsuitzendingen. Want het hangt hevig mijn strot uit!

Grappig? Absoluut niet...

- Sole

The Prodigy - Nasty

 

 

17:09 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.