09-09-15

Aha! Wat zegt u daarvan?

Label skynetblog.jpgIk las zonet dat er Russische troepen zouden zijn gesignaleerd in Syrië. U zult denken dat we er een nieuwe bondgenoot bij hebben in de strijd tegen I.S., maar u zult helaas teleurgesteld zijn. Ze zijn er om tegen de rebellen te gaan vechten, die tegen het regime van onze vriend al-Assad zijn gekant. Welke belangen dat Rusland met dat land heeft, heb ik ooit wel eens geweten. Wie weet misschien is Poetin op zoek naar vruchtbare gronden om appels en peren te kweken? Lekkere Belgische peren en appels, dat moeten ze toch daar wel missen in Rusland, niet?

En akkoord, het is veel meer dan dat. De Europese boeren kunnen het u misschien beter uitleggen. Maar het bewijst toch dat de Russen daarom niet uitgehongerd geraken. En zolang er Wodka is om de strenge winters te doorstaan, dan mogen we nog zo veel klagen en toeteren in Brussel als we maar willen. 

Tja, ik moet toegeven dat ik een beetje te enthousiast was in mijn vorige blog met het oproepen van : "Laten we het regime van al-Assad omver werpen!" Dat was dan weer uitgerekend die Russen! Of ik ondertussen iemand wakker heb geschud in Moskou, zou ik niet durven beweren. Maar ik kan het mij eigenlijk wel een beetje inbeelden.

Stel u voor, want volgens Google Analytics die nu mijn statistieken bezorgen, wordt mijn blog onder andere vanuit Moskou gelezen. En dan kan ik mij al zo een geheim agent inbeelden, die koortsachtig met een dik geheim dossier onder de armen en met snelle passen door de gangen van de Kremlin wandelt op weg naar het hoofdkantoor van president Poetin. Na de verschillende security check-ups aan de diverse toegangen, waar hij de ene keer een irisscan moet uitvoeren en dan iets later een vingerafdruk moet laten analyseren alvorens weer een stap dichter bij de president te geraken. Wie weet moet hij aan de laatste beveiligde zone nog een staaltje van zijn stoelgang afgeven voor analyse. En als dat in orde is, dan mag hij eindelijk naar binnen om er Poetin te ontmoeten.

Ik zie Poetin daar al zitten, die hem vraagt : "En? Was de kak in orde?" Zonder getreuzel opent de agent het dik dossier op de bureau voor de ogen van de president. "We hebben een noodsituatie, meneer de president! Sole roept op om al-Assad omver te werpen!" Meteen een telefoontje van de Kremlin naar de hogere rangen van het leger en de operatie "Kamaradski al-Assad" is begonnen.

En wie kan er nu weer lachen en in zijn handjes wrijven?

al-Assad funny man.jpg

Ja! Blijven lachen! Eigenlijk moeten we het dan maar andersom doen. Stop met die aanvallen op I.S.! Laat ze begaan! Laat het Kalifaat maar afkomen! Wie weet, eens alle Russen onthoofd zijn in Syrië, gaan ze de moed hebben om meer naar het oosten op te rukken... En wie gaat er dan Rusland helpen? Ik zie ons - bij deze bedoel ik dan de Europeanen - daar al toekijken terwijl we in een lekkere appel bijten, hoe Rusland om hulp zal smeken. Wij gaan dan een keer "Njet!" zeggen!

Ondertussen gaan wij ons wel bezig houden met al die vluchtelingen afkomstig uit Syrië. Ik heb vandaag thuis het gras afgereden. We hebben plaats voor een vijftigtal tentjes. Weten die vluchtelingen eigenlijk al dat de winter voor de deur staat? We gaan met z'n allen dringend winterkledij moeten inzamelen. Hun winterkledij hebben ze noodgedwongen moeten achterlaten. 't Hangt eigenlijk nog aan de prikkeldraad in Hongarije!

Waar nodig zullen we wel een paar O.C.M.Wenende hulpbehoevende mensen op straat gooien, die tijdelijk in een woning van Fedasil mochten wonen, om er in de plaats een paar vluchtelingen in onder te brengen. Deelt dat maar eens op Facebook!

Ik heb er aan gedacht de vorige keer, maar ik wou daarmee niet in opspraak komen of verkeerd worden begrepen. Maar vandaag vertelde ik mijn collega's dat ik zeer gelukkig ben dat ik onze woning heb kunnen kopen. Ik vrees een beetje voor de mensen die op een wachtlijst staan en al reeds meer dan twee jaar zitten te wachten op een sociale woning. "Sorry, maar de woning die u werd toegekend, is nu toegewezen aan een gezin vluchtelingen!" En al goed en wel, ik ben voorstander om die vluchtelingen te helpen. Maar waar gaan die mensen dan naar toe gaan, als ze niet aan een sociale woning kunnen geraken? Naar de huurmarkt? En de huurmarkt, dat vertelde ik reeds al in een eerdere blog, waar ik uit ervaring sprak - die zal niet voor iedereen weggelegd zijn.

Zie ook blog :  "Woningen te huur : niet voor iedereen zo blijkt"

Alle commentaren op deze blog zijn steeds welkom. Alsook deze reactie :

Commentaren

Beste Sole,
De angst bij de verhuurders om een huurder in hun woning te laten die in hun ogen een risico vormt, is groot. De wetgever in Belgie is nefast voor huiseigenaars als ze geconfronteerd worden met een huurder die van het systeem "misbruik" maakt. Daardoor laten huiseigenaars het vuile werk ( selecteren van een huurder ) over aan een Immokantoor en ten tweede vragen ze een hoog huurgeld om sowiezo al een selectie te maken.

Toch veel succes Sole

Gepost door: Lecointre Frank | 03-08-15

Maar toch, succes ermee met die huurmarkt, zou ik zeggen! Iedereen is eraan voor de moeite. De huurprijzen kunnen nu alleen nog maar meer de pan uitswingen. Nu nog een beurscrash, nog erger dan in 1929 en een fanatiekeling die met zijn vuist op de tafel begint te slaan en de wereld zal om zeep zijn.

- Sole 

Hyphy Da Spider - Slip up

 

23:25 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.