29-09-15

Nerdachtige theorieën

Wie van jullie heeft zijn slaap gelaten om de bloedmaan te kunnen bewonderen in de nacht van zondag op maandag? Ik alvast niet! 't Is te zeggen dat ik tegen middernacht al in mijn bed was gekropen. Niet van mijn gewoonte wanneer ik de week van de late shift aanvang. Ik lag eigenlijk eerst rustig in de zetel te kijken naar een dvd-box. Ik was als het ware aan het bingewatchen, met de bedoeling alle afleveringen na elkaar te bekijken.  

En alles verliep goed, althans voor de eerste twee afleveringen. Bij de derde aflevering had ik het een beetje moeilijker. Ik zou zweren dat ik nochtans mijn ogen voor maar heel even had dichtgeknipperd. Tot ik plots wakker schoot en besefte dat ik een deel van de aflevering had gemist. Ik heb dan even teruggespoeld tot aan het stuk dat ik meende te herkennen. Dan heb ik weer even mijn ogen dichtgeknipperd, opnieuw teruggespoeld, nog eens dichtgeknipperd en nog eens teruggespoeld en dan heb ik eindelijk het einde van de aflevering gezien. Althans dat denk ik toch...

Nog een geluk dat ik dan het verstand had om meteen naar ons bed te gaan. Meestal durf ik mij dan nog eens om te draaien in de zetel, omdat ik de moed niet heb om meteen naar boven te gaan. Maar ik ken dan mezelf en het kost mij dan veel meer moeite om boven te geraken. Middernacht wordt dan algauw één uur, één uur wordt dan plots half drie en voor ik het goed en wel besef staan de kinderen voor mijn neus, aangekleed met hun fluohesje bovenop hun jassen en mijne madam die dan de ludieke opmerking geeft van : "Kiek na junder voader doar liggen!" En op de koop toe als ik in de zetel in slaap val, dan kom ik wakker met stijve spieren en moet ik bijna op mijn handen en knieën naar boven slenteren.  

Dus neen, ik was niet van plan om mijn slaap voor die bloedmaan te laten vallen. Toegegeven, ik heb wel nog even een kijkje genomen door het raam en zag er een schitterende witte maan. Ik wist niet om welk uur we de bloedmaan te zien gingen krijgen en ik trok er mij eigenlijk ook niet van aan. De mens denkt dan eens om een rustige nacht tegemoet te gaan, was het niet dat onze dochter mij gans de nacht heeft wakker gehouden. Omstreeks kwart na vijf kon ik nauwelijks nog de slaap vatten, toen het plots in mijn gedachte opkwam om toch maar even een kijkje te gaan nemen door het raam. En toen zag ik hoe de maan rood kleurde. Al beweert er een zekere weerman dat de maan eerder een currykleur had. Ik zou het niet weten Frank, ik kon niet tot aan de maan om ervan te proeven!

Al zou de maan uitzonderlijk heel dicht bij de aarde zijn geweest. Een supermaan als het ware en al dan niet aan elkaar geschreven. Wie weet gaat de maan misschien een keer zo dicht op de aarde plakken, dat we genoodzaakt zullen zijn om naar ons werk te moeten bellen met de melding dat we er niet op tijd zullen geraken, daar de maan even de weg verspert! "Sorry, maar ik kan er niet door en we mogen er geen tunnel doorheen graven!" En een kwartier later komt de zon op, die dan wie weet ook uitzonderlijk dicht bij de aarde zal staan, waarbij we plots allemaal in rook opgaan... Veel fantasie, ik weet het. Een schrijver hoeft niet altijd een muze nodig te hebben om iets neer te pennen. Trouwens mijn muze lijkt niet meer te leven. Misschien is ze naar Mars vertrokken!    

Gelukkig had ik mijn digitale prutscamera opgeladen en dit is de beste foto die ik van die bloedmaan heb kunnen nemen. Onscherp weliswaar, maar origineel en dus hoef ik geen auteursrechten te betalen...

Bloedmaan.jpg

Foto is onderworpen aan de strengste reglementering van het auteursrecht
en mag enkel gedupliceerd worden mist schriftelijke toestemming
van de auteur. Zegt hij neen, dan is het neen! Zelfs al zou u er vijf cent
voor willen geven! Begrepen?

'k Vond het tof om dit te hebben kunnen zien. Ik had ook kunnen wachten tot we de volgende keer nog een bloedmaan te zien zullen krijgen. Volgens het bericht op Teletext in het jaar 2029, maar volgens de nieuwsankers in 2033. Kortom tegen dan kan ik evengoed al gecremeerd en begraven zijn en bestaat de kans dat ik al dood zal zijn! Terwijl ik ervan genoot dacht ik even dat het uitzicht nog veel spectaculairder had kunnen zijn, mocht er zo opeens een asteroïde op de maan zijn gecrasht, waarbij de maan uiteen zou spatten. En anders stel u voor dat Elliott plots met zijn fietsje voor de maan was verschenen, met E.T. voorop in de fietsmand! "Elliott, E.T. Phone home!" Weet u trouwens waarom Elliott plots zo hoog kon vliegen met zijn fiets? Wel u moet eens zo'n grote vinger als die van E.T. in uw gat steken...

En weet u eigenlijk waarom E.T. zijn vinger af toe rood gloeit? Ik geef daar nu liever geen antwoord op. Gebruik uw eigen fantasie zou ik zeggen...

et_l.jpg

E.T. moet toen waarschijnlijk hebben gezegd : "I smell something..."

Net toen ik te weten was gekomen dat we een bloedmaan met currysmaak gingen zien, kwam NASA op de proppen met de boodschap dat ze eindelijk een mysterie op Mars hadden opgelost, maar dat ze er maar pas maandag mee naar voren gingen komen. NASA liet ons even in spanning wachten. Weet u, terwijl ik de bloedmaan aanschouwde, stelde ik mij de vraag wat NASA mogelijk zou hebben ontdekt. En waarom die nood om persé op een dag een kolonie mensen naar Mars te sturen?

Ik kan mij al zo'n ingenieur bij NASA inbeelden, die net voor hij het groen licht moet geven om de eerste bemande vlucht naar Mars te laten vertrekken, hij nog snel een geheim dossier in zijn lade verstopt. "Is het veilig om naar Mars te vertrekken, professor?" Terwijl hij aarzelend toeknikt en zijn goedkeuring geeft... Ik kan mij al die eerste kolonie inbeelden die net op Mars is geland en de kapitein tegen zijn bemanning zegt van : "Ziet u! Er valt niets te vrezen!" En net op dat moment verschijnt er een groot monster achter hem en kapt die er de kapitein zijn hoofd af! Mysterie opgelost : er is leven op Mars!

Maar goed, ondertussen is gebleken dat NASA een bron van stromend water heeft ontdekt. En pas op, dat fenomeen vindt enkel plaats in de zomer en het water zou naar het schijnt zeer zoutig en bruin zijn. Maar waar water is, bestaat er eveneens de kans dat er leven is. En dan zeg ik u te weten waarom dat water bruin is... Dus... fuck you, ik ga nooit naar Mars! Maar ik wil wel een keer op de maan gaan wandelen. Als mens vind ik persoonlijk dat ik daar recht op heb! Waarom zou het enkel voor miljardairs en astronauten weggelegd moeten zijn?

En als er geen leven op Mars te vinden is, niet betreurd. Hopelijk hebben ze er tegen dan aan gedacht om waspoeder mee te nemen. In de zomer kunnen ze dan tenminste een keer hun stinkende kledij wassen!

- Sole

Das Duell - Strange invaders 

 

03:45 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.