02-10-15

Snel en overgewaardeerde bescherming

Label skynetblog.jpg

Ik ga vandaag op mijn tellen letten, opdat ik voor een keer niet gecensureerd zal worden door de mannen van Skynet... Of zijn het daar allemaal van die feministen, die tegen mij gekant zijn? Voor een seksdate : druk 1. Shit, weer naar de knoppen! "Taalgebruik, Sole! Taalgebruik!" Ik moet zeggen dat ik met een probleem zit. Naast mij op de tafel staat de laatste fles cola en die is bijna op. Misschien is dat mijn probleem? Vlug een glas achterover kippen voordat mijne madam in een halve slaapmodus naar beneden komt en de rest opdrinkt. Wat ga ik meteen hierna drinken? Ga ik dood gaan vannacht als ik een sprankeltje water zou drinken?

We zijn al oktober. Het is amper een maand geleden dat we als ouders onze gasten aan de schoolpoort hebben afgezet voor hun eerste schooldag. Met de zakdoek in de hand gaven we hen nog een laatste kus en hielden we steevast de tranen tegen. En om vier uur gingen we ze dan terug op gaan halen... Voor niets gesnotterd... Nog een paar weken en het is al weer herfstvakantie. Maar ondertussen moet de oudsten voor het vijfde studiejaar al veel huiswerk maken, met om de haverklap een toets op het agenda. De mama snapt er niets van. Zoveel werk nog na de schooluren, moppert ze dan.  

De oudsten begint stilaan te beseffen dat het niet gemakkelijker zal worden. Nu heeft hij er op de koop toe Frans bij. Eindelijk kan ik hem eens met iets helpen, waarbij ik mijn zenuwen de baas kan blijven. Bij al de andere vakken schiet ik bij het minste verkeerde antwoord uit mijn sloffen, met als gevolg dat ik iedere keer het plafond mag herstellen. Maar bij de Franse les ben ik relaxed met een glaasje cola on the rocks and not stirred bij de hand, waarmee ik af en toe het kwik in mijn lichaam onder bedwang hou.

Het leuke eraan vind ik de woorden die hij dan verkeerd uitspreekt. En vaak per toeval bestaat dat woord dan ook in het Frans, waarbij ik hem dan een nieuw woord kan aanleren. En verder hou ik mij kalm en leer hem op een speelse wijze aan hoe hij zijn les beter kan instuderen, dan alleen maar alles klakkeloos te gaan nalezen, omdat de juffrouw dat heeft gezegd. Die juffrouw en dat schooltje van hem, soms kan ik er van beginnen braken. Waarbij ik mij dan in godsnaam afvraag hoe ze daar godvermiljerde de non de applejuice daar eigenlijk wel les geven. Eerst gaan ze daar zinnen maken met werkwoorden die erin worden vervoegd en dan pas gaan ze het werkwoord zelf aanleren met alle persoonsvormen. Dat ik dan zeg van : "Qu'est-ce qui se passe?"     

Net hetzelfde als bij dat wiskunde! Eerst gaan ze alles leren optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen en dan oh ja, dan gaan ze even de tafels van 10 aanleren. Oeeeeeeeeeeeee! Mijn cola is bijna op! Maar goed, ik hoef hier nu niemand mee lastig te vallen. Dat is privé, waarmee niemand geen zaken mee heeft! We zijn hier niet op Facebook! Ik ben nochtans vanmorgen opgestaan, heb mij dan gewassen en nadien heb ik de bedden opgemaakt... Om 13 uur heb ik het werk hervat... Hey! Met wat ben ik hier bezig????

Mijn PC is weer beschermd met een antivirusprogramma. Meestal is dat zo'n heel gedoe, wanneer men het abonnement jaarlijks moet gaan verlengen. Ik dacht hier uren te gaan verliezen en zag het zelf niet meer zitten om mijn computer aan te zetten. Laat staan deze stomme tekst te schrijven, die u zo aandachtig lijkt te lezen, alsof u plots hoopt een sleutelwoord te ontdekken, die u een klaarduidelijk antwoord zal geven op de hoe en waarom van mijn desastreus verhaal die ik hier verwoord in een taal die u ooit meester was, was het niet dat u sindsdien met een partner bent gehuwd die met zijn Vlaams nationalistische gedachtegang is vergeten hoe men "please" in het Nederlands schrijft.    

Maar van uitstel komt er stilstand. En wie stilstand zegt, zegt... Zegt... dat de Vlaamse economie dreigt stil te vallen, waardoor we misschien nooit meer op pensioen zullen kunnen gaan! Nu, ik hoefde alleen maar mijn code in te voeren en ik was weer beschermd. Ik kan weer gerust surfen op sites die de meeste virussen en malwares verspreiden. Kortom ik kan weer aan mijn lul trekken, wanneer mijne madam geen goesting heeft. We zijn weer vetrokken voor een jaar gezeur : "wanneer kom je naar bed?"

Ik heb net geluk. Ik schonk mezelf nog een glas cola in en er blijft exact nog vijf centiliters in de fles over. Helaas heb ik geen verborgen flessen in huis staan, waarbij ik in alle stilte naar de kelder kan gaan, zonder dat daar iemand van op de hoogte is. En dus loop ik ook het risico niet dat er plots een grote spot op mij gericht wordt, waarmee ik verblind word, terwijl mijne madam op de achtergrond roept van : "Wat doe je daar midden in de nacht?!" Als ik ooit aan een hartinfarct moet sterven, dan zal het gelukkig op een andere manier gebeuren. Wie weet, terwijl ik aan het surfen ben...

Soms vraag ik mij af wanneer ik later kom te sterven, of er een glimlach op mijn gezicht te zien zal zijn? Of als ik daar zoals de meesten er met mijn bek open zal liggen, met een gezicht vol rimpels die laten blijken dat de laatste seconden zeer pijnlijk waren. Zullen er dan vliegen uit mijn mond komen? Zal er een mug op mij afkomen, die voor de laatste keer mijn bloed opzuigt en nadien aan een boomschors zal blijven plakken, waarna ze een miljoen jaar later mijn DNA zullen ontdekken en ik weer tot leven zal komen? Morbide gedachten... Van waar haal ik het? Nog vijf centiliters cola... Ik kan natuurlijk nog altijd in mijn pyjamabroek op de fiets springen en naar een nachtwinkel gaan, bij Aziz of Abdoul. Hoeveel voor de fles? 50 Euro's? Ah, hou het wisselgeld maar!

Ik weet het niet waarom, maar ik heb zin om te dansen. En normaliter per fles die ik drink, dans ik eigenlijk niet graag. Heb ik plots afkickverschijnsels? Ik krijg plots jeuk aan mijn hoofd en ik zie alles tripel, in 2D modus, met 1000 pixels per vierkante meters. Gelukkig is er nog bier in de frigo en kan ik met een stinkende bek in een dronke bui misschien mijne madam gaan betasten in het donker. Als zij begint te gillen, dan zal ik mijn tong diep in haar mond duwen. Morgen zal ik dan alles ontkennen...

Op mijn fles staat geschreven : "Sinds 1886". Waren die flessen toen ook al leeg in 1886? Miljaar! Stel u voor dat ik in 1886 had geleefd. Hoe zou de wereld er dan nu uitzien? Bij gebrek aan iets beters, ik weet dat ik tilt sla en het is niet de schuld van mijn frisdrank. Ik heb alles onder controle, net als de Russen in Syrië. Binnenkort zal het conflict daar helemaal opgelost geraken en dankzij wie? Presjident Vladimier Putain! Sorry, Poetin... Al heeft het woord "putain" in het Frans ook wel een andere betekenis! Zeg dat maar eens aan de juffrouw! 

Deze goedkope blog kwam mede tot stand door een product placement, dat uiteindelijk in mijn buik is geëindigd en straks langs andere wegen terug in de natuur zal worden geloodst. De drank bevat plantenextracten, mogelijk coca. Maar van verslaving is geen sprake. De auteur dankt al zijn trouwe lezers en laat alvast weten dat hij nog geen nood heeft aan een vorm van crowdfunding, om zijn frisdrank te kunnen betalen.  

- Sole

Fifth Harmony feat. Kid Ink - Worth it 

 

 

03:20 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.