04-10-15

Dringende maatregelen gevraagd

"Recent verschenen op deze blog", maar omwille van bepaalde woordspelingen geboycot door Skynet : "Nerdachtige theorieën" en "Snel en overgewaardeerde bescherming". Bij deze, nu kan ik eindelijk beginnen met wat ik vandaag te vertellen heb. Maar eerst moet ik u dit vertellen, indien u nog niet op de hoogte mocht zijn over het volgend nieuwsbericht. We waren op weg naar een winkel over de grens, toen mijne madam mij plots vertelde : "Weet je wie er overleden is?!" Ze kon even niet op de naam komen en ik begon al meteen te vrezen dat er iemand van de Rolling Stones zou zijn overleden of wie weet Charles Aznavour en dan net nu hij bezig is met zijn afscheidstournee. "Alfred Hitchcock!" zei ze heel serieus.

Alfred Hitchcock, de beroemde Britse cineast, onder andere bekend van films zoals "Psycho" en "The Birds" en ik kan er zo nog wel een heleboel andere opsommen. De man speelde vaak ook een cameo rol in zijn eigen films, waarbij het op den duur een spel werd voor de kijker en we ons steeds de vraag stelden wanneer we hem in beeld te zien gingen krijgen. Ja, Alfred Hitchcock, zeg! Wie had dat kunnen denken? Hitchcock overleed aan nierfalen en werd 115 jaar oud!

Wat blijkt, mijne madam luistert naar Nostalgie wanneer ze in de wagen zit en deze week zou er iets te doen zijn omtrent de jaren '80 en wordt er af en toe eens een nieuwsbericht uit die jaren heruitgebracht. Maar dat laatste zou ze eerst niet hebben begrepen. Maar ja, wie weet stapt Alfred Hitchcock af en toe nog eens uit zijn graf om op het kerkhof een cameo rol uit te voeren, waarbij hij tegen de passanten zegt van : "My name is Alfred Hitchcock!"

Alfred Hitchcock.jpg

Oké, voor wie het nu nog niet door heeft, hij overleed in 1980... Mysterie opgelost. U hoeft alvast Scooby Doo niet op te bellen! Gelukkig dat daar geen twijfel aan bestond of dat mijne madam haar gelijk trachtte te halen van : "Jawel, ik ben toch niet gek! Ik heb dat op de radio gehoord!". Want vanmorgen was ik nog niet echt wakker. Deels te wijten doordat ik veel te laat was gaan slapen, maar ook omwille van het feit dat ik deze morgen bruusk werd wakker gemaakt.

Toen mijne madam de kamer binnenstormde met de schoolagenda van onze oudsten, bleek er heel wat aan de hand te zijn op zijn school. In zijn agenda stond een nota in het rood geschreven... Blijkbaar nog altijd het lievelingskleur van leerkrachten, wanneer ze uw aandacht vereisen. Alsof een zwarte of blauwe balpen niet voldoende zou opvallen wanneer een boodschap als deze in dat agenda wordt genoteerd. Naar het schijnt is onze zoon betrokken bij kleine vechtpartijen op school. Samen met een paar kameraden lijken ze het aan de stok te hebben met andere leerlingen en zou hij zeer onverdraagzaam zijn geweest. En nu dat ik zijn agenda hier op tafel zie liggen zal ik even zijn mooie juffrouw even citeren : "Hij is vaak betrokken bij ruzies en vechtpartijen. Dit moet stoppen!"

Allé, ik ga dit maar ondertekenen zeker? Zou ik er mijn telefoonnummer bij neerschrijven, indien ze eens met mij op een date wenst te gaan? Miljaar, mijne madam heeft al gereageerd... En dan de oma die bij iedere bezoek tegen hem maar zegt van : "Zoetje..." Neen, schoonmama! Onze zoon is geen zoetje, maar een vicieuze smerige crapuul! Ooit was hij nog een ambassadeur en nauwlettend betrokken bij die schoolactie : "Moven tegen pesten" en zong hij dat lied zonder steken te laten. Maar ja, tijden veranderen blijkbaar. Toen een glimlach op mijn gezicht verscheen, in plaats van de verwachtte ontgoocheling, kreeg ik natuurlijk weer een sneer te horen van mijne madam : "En jij vindt dat weer plezant?!" "Neen, tuurlijk niet!", reageerde ik fel. "Dit moet stoppen! Al dat geweld op die scholen, waar zal het eindigen?!"

Nu, zolang we hem nog niet betrappen op het inspreken van een boodschap op Facebook met een wapen in de hand, hoeven we toch nog niet zo bezorgd te zijn! Of wel soms? Hoe begint zoiets, dat er plots een leerling zoals in Oregon beslist om medeleerlingen en een leerkracht neer te gaan knallen? Depressie? Obesitas? Of is het een geval van : "Kan hem nog niet recht krijgen, in de naam van Jezus Christus!" Ik vroeg onze zoon of hij een zakmes wilde hebben en een ketting om aan zijn broek te hangen. Verlegen antwoordde hij : "Stop het!"

Met wie ze ruzie hebben gemaakt en wat het motief was, dat wou hij ons niet vertellen. Hij hield de lippen stijf op elkaar, zoals men dat zegt. Zijn advocaat had hem blijkbaar al ingelicht omtrent het zwijgrecht die hij had... Was het voor een meisje? Was het tegen kinderen van vluchtelingen? Is het een godsdienstkwestie? Is het een vete onder de maffia? Waarbij ze zwijgplicht hebben? De "Omerta" onder de leerlingen. Waarbij er af en toe een leerling op straat in koelbloedigheid wordt afgemaakt. Een beetje zoals ze Silvio Aquino hebben omgebracht, maar waarbij ze dan met de fiets op hun slachtoffer staan te wachten.

Voor zover ik kan denken spelen ze daar geen spelletjes meer op 't school zoals in mijn tijd. Dus 't gaat hem niet om knikkers of zo... Nu, ik heb eigenlijk geen tijd om nostalgisch te gaan doen en om mijn schooltijd van uit de jaren '80 te vertellen, waarbij toen wij knikkers naar 't school meenamen, dat we als zakje een washand gebruikten. En dat we toen op zo'n rooster met vierkantjes, dat wie weet een beerput bedekte, elkaar uitdaagden om zoveel mogelijk knikkers te winnen van de tegenstander. Waarbij er dan af en toe een traan werd gelaten, wanneer iemand zijn mooiste knikker verloor. Ik had vaak toen al van die slapeloze nachten, waarbij die knikkerspellen door mijn hoofd spookten en ik alle mogelijk analyses bestudeerde om beter te kunnen spelen. Dromend van tonnen washanden gevuld met knikkers. Ik had toen al geen geluk in het spel, laat staan dat ik dit nu heb. Sorry, ik moet even een traantje wegpinken... Waar is mijn zakdoek?

Maar goed, een uur of twee later, toen we de winkel van over de grens verlieten met onze winkelkarren, kon ik eindelijk al mijn zorgen vergeten... Een doorn in het oog van onze federale regering, waarvoor ik maar één boodschap heb :

De pot op met jullie suikertaks!

Winkelkarren.jpg

We moesten dan wel nog eens de winkel terug binnenstappen om de rest van de boodschappenlijst af te werken, maar één ding was alvast zeker : we hebben weer cola in huis! Tong uitsteken

- Sole

Redhead Kingpin & The FBI - Do the right thing

  

01:04 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.