15-10-15

Blijft er met uw pollekes af!

Kent u dit gevoel? U bent het beu, maar dan ook kotsbeu! Zo beu, dat u zin heeft om uw vuist op tafel te slaan, rechtop te staan en om op straat te gaan betogen tegen die leugenachtige regering van ons! Was het niet dat het al vriest dat 't kraakt buiten! Als het zo koud blijft, dan zal de Kerstman misschien eerder in het land zijn! Nog eerder dan Sinterklaas! Trouwens tegen dat Sinterklaas dit jaar door de binnenstad van Antwerpen gaat mogen wandelen, zullen eerst alle Zwarte Pieten gescreend moeten worden om na te gaan of er geen illegalen of Syriëstrijders tussen zitten!

Onze regering heeft zogezegd een historische compromis bereikt, waarbij de zwakkere uit ons land eindelijk erop vooruit zullen gaan. De lage lonen zullen maandelijks 83 Euro meer over hebben. Dit is tenminste als ze het advies van Alexander De Croo zullen volgen en ze de juiste keuzes zullen maken in hun leven. Namelijk geen frisdranken meer drinken, niet in alcohol gaan verzakken en niet meer rondrijden met hun dieselwagens! Kortom als u niet boven u eigen stand tracht te leven, omdat u plots 83 Euro meer te maand over zal hebben, dan zult u keuzes moeten maken. Of zoals Alexander De Croo - de fils à papa, die waarschijnlijk veel geld verdient met zijn job maar ook wel veel van papa heeft gekregen - twitterde :  "Zekerheid: meer netto en vrijheid om te besteden. Keuzevrijheid: voor zaken die duurder worden, heb je de keuze..." Klootz... Sorry, ik moet mij inhouden!

Niet iedereen zal van deze nieuwe maatregel kunnen genieten, laat dit duidelijk zijn. Enkel de zwakkere lonen, met een lagere brutoloon zullen hiervan kunnen genieten. Een brutoloon, die alvorens men het nettoloon in handen krijgt, belast wordt en waarna het nettoloon nogmaals belast wordt! Een soort taxshift als het ware, nog voor men wist wat dit betekende. Verder zijn het de rijken die maar verder een goed leven zullen leiden en die zeker geen keuzes hoeven te maken. Wordt het leven duurder, dan is er altijd nog de Visakaart Gold! En daartussenin zitten die luizegaards, zoals u en ik. Luizegaards, die alle dagen hun botten afdraaien om er op het einde van de maand amper nog wat aan over te houden van hun nettoloon. Een nettoloon, waarvan ook nog eens een soort van solidariteitsbijdrage wordt afgetrokken. En de duivel mag het weten, waar die bijdrage terecht komt!

Accijnzen gaan omhoog op tabak, alcohol en Diesel. De drie motoren van onze samenleving, want anders heeft er niemand nog de moed om uit zijn bed te stappen. Maar dat ziet die regering niet in. Als men niet meer gaat kunnen drinken of roken om de zenuwen onder controle te houden, dan vraag ik mij af hoe lang het nog zal duren alvorens de stoppen bij de mensen zullen doorslaan, eens ze op de koop toe niet meer met hun Dieselwagens zullen kunnen rondrijden?

En dan komt er een minister van Volksgezondheid af - en excuseer mij op voorhand als ik het er over zal hebben - die toch even zelf in de spiegel moet durven kijken en toch eens dringend moet gaan toegeven dat een dieet misschien niet misplaats zou zijn, alvorens de gewone magere mensen zoals ik, te gaan bestraffen met het opheffen van een suikertaks op frisdranken!

Ondertussen is er ook een campagne dat toegejuicht wordt door het Verbond der Vlaamse Tandartsen en die eigenlijk al een tijdje in de lucht hing, waarbij iedereen verplicht wordt - wilt men althans niet te veel remgeld verliezen - om minstens één maal per jaar een bezoekje te gaan brengen bij de tandarts. Op zich ben ik er helemaal voor te vinden. Maar nu dat die suikertaks er zal komen, beginnen die tandartsen beelden te gaan vertonen van patiënten met bedorven tanden. Tanden die als het ware tot op het bot versleten zijn zoals dit bijvoorbeeld :

Rot gebit.jpg

En dit allemaal door de schuld van frisdranken, beweren ze! Wat zeiden ze tijdens de vergadering? "Als die foto's van op de pakjes sigaretten niet helpen, dan steken we wel de schuld op de frisdranken?" En zeker als het niemand lijkt af te schrikken dat men van frisdranken obesitas kunnen krijgen. Weet u wat obesitas veroorzaakt, als het niet om een genre erfelijkheidsstoornis gaat? Ongezond eten en drinken en thuis op uw gat zitten te niksen en hopen dat u het nog haalt tot 2019 alvorens u eindelijk die 83 Euro meer zult over hebben op uw loon!

Oh, de frisdranken! Correct, suikers tasten uw gebit aan. Maar je moet ze ook eens leren verzorgen! Er zijn mensen die dag en nacht hun tanden niet poetsen. En ik ken zo iemand en ik kan u verzekeren dat u met de tandenborstel van deze persoon gaten in de muren kunt slaan! Frisdranken! Ik heb zin om zo'n campagne op te starten met een gepaste foto en een slogan dat luidt : "Poten af van mijn frisdrank!" Klinkt nog niet zo denderend, maar 't is dan ook al 4 uur in de ochtend! En wiens schuld is dit, dat ik nog wakker ben, vraag ik u? Door de suikers van mijn frisdrank die mij wakker houden of door de zorgen die onze regering ons baart?

Maar voorlopig heb ik nog een andere probleem. Ik moet de muren en deuren in de living herschilderen! Allemaal de schuld van onze dochter. Soms kan ze beginnen wenen zonder op te houden. En men mag haar honderd keer na elkaar vragen van : "Wat scheelt er meid?" Als ze koppig is, dan is ze koppig! Je mag nog zo luid roepen als Shrek!

Zij zal blijven wenen! Er kwam een ogenblik waarbij ik haar trachtte tot haar verstand te brengen dat als ze niet ophield met janken, dat ze dreigde te verdrinken. Het water stond tot aan haar kin. Ik had nog marge, want ik ben ook groter dan haar, maar daar gaat het hem niet om. Tenminste als men als ouder zijn verantwoordelijkheid durft op te nemen! Ik heb uiteindelijk de sleutel uit het sleutelgat moeten trekken, waarna gelukkig het water begon weg te drijven!

Mama is ziek, dochter en zoon zijn ziek en ik? Wel ik mag morgen weer gaan werken. Want anders kom ik de maand niet rond. Geen tijd voor vakantie! Ik dank onze regering op voorhand voor de taxshift die ze zullen invoeren en waarvan we het allemaal slechter zullen hebben!

- Sole

Ondertussen... Jim Diamond is overleden! Wie zult u zeggen?
Hier een video uit mijn apenjaren, met een belofte die ik al zo vaak heb gemaakt...

PH. D - I won't let you down

 

05:07 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.