29-11-15

Een Rebel Heart review

Al is de inspiratie ver zoek en ik eigenlijk geen zin heb om iets te schrijven. Hoewel ik het één en 't ander te vertellen heb over mijn gedachten van de voorbije veertien dagen na de aanslagen in Parijs. Niemand hoeft alvast te gaan denken dat ik mij koest hou voor die domme terroristische organisatie. Voor heel even laat ik I.S. links liggen voor wat het is. Het vuil kan men namelijk iedere week buiten zetten...

Neen, voor heel even dat ik een keer weer zin heb om te schrijven, wil ik het over Madonna hebben, die ik zaterdagavond in een volle Sportpaleis heb kunnen bewonderen. De "Queen of Pop" - voor zover ik het weet - zakte voor de derde keer naar ons land af, met haar "Rebel Heart tour". Toen de Belgische tourdate vorig jaar bekend werd gemaakt, heb ik heel even getwijfeld of ik nog wel de moeite wou doen om naar haar concert te gaan. Ik heb ze in het verleden al mogen aanschouwen in Werchter en iets later in het Koning Boudewijnstadion. Twee locaties die absoluut niet geschikt leken te zijn voor een concert van Madonna.

Het kan natuurlijk zijn dat het aan mij ligt, dat ik er destijds een slecht gevoel aan over heb gehouden. In Werchter met haar "Sticky & Sweet tour" (11/07/2009), werd toen namelijk hetzelfde podia gebruikt van TW Classic of Rock Werchter, waarbij ik het gevoel had dat die niet hoog genoeg stond en waarbij heel weinig van de show te zien was. En in een niet uitverkochte Koning Boudewijnstadion, met haar "MDNA tour" (12/07/2012), was het maar droevig om haar zo aan het werk te moeten zien, met zo weinig volk. Beide shows hadden op de koop toe te kampen met hevige regenbuien, wat de situatie nog minder leuk maakte. In alle stilte dacht ik toen al van mocht ze er ooit nog aan denken om terug naar België te komen, dat het ergens indoors zou worden. 

Toen bekend werd gemaakt dat ze naar het Sportpaleis ging komen, twijfelde ik nog heel even omdat ik bang was dat het concert weer niet uitverkocht zou geraken. Men mag haar haten of haar liefhebben, de koningin verdient geen lege zaal. Het verwonderde mij zelf dat ze nog zin had om terug naar ons land te komen, na dat concert van in het Boudewijnstadion. "Is er dan echt geen fanbase in België", vroeg ik mij toen af. En men moet nu niet gaan doen alsof onze neus bloed, de voorverkoop voor het Belgische "Rebel Heart" concert was nu ook weer niet in 20 minuten uitverkocht. De reden dat ik zelfs destijds naar het Koning Boudewijnstadion ben geweest, was te wijten aan het feit dat het ticketverkoop niet foeterde en er uiteindelijk massa's tickets via wedstrijden werden weggegeven. Ik moet nu heel even terug nadenken hoe ik aan twee tickets ben geraakt... Gewonnen via het internet?

Maar deze keer heb ik wel mijn tickets gekocht. Niet persé de goedkoopste, want ik wou alvast een zitplaats. Al heb ik dan wel gedurende het ganse concert recht gestaan, ik hoefde tenminste niet te vrezen om van langs alle kanten geduwd te worden. Indien Madonna mij een zoen wou geven, dan hoefde ze mij maar op te roepen via de microfoon. Maar dit is helaas niet gebeurd... Ik wil ook wel een keer dat ze haar tong diep in mijn mond duwt hoor! Ze mag er voor mijn part 87 zijn! Madonna is Madonna! En ik ben al fan van haar sinds 1985, toen ze in België pas een fenomeen werd bij de tienermeisjes. En wij de jongens, indien we de meisjes wilden begrijpen, moesten ons verdiepen in het fenomeen Madonna. De album "Like A virgin", met de song "Material Girl" was toen een bom in de muziekwereld. Alle meisjes wilden Madonna zijn... En ik,... wel ik droomde ervan om Madonna ooit in het echt te zien en om haar lief te worden... Dat was toen en sindsdien sta ik al lang met mijn beide voeten terug op de grond.

Madonna 1.jpg

Bron foto : Le Soir

Al was ik wel jaloers zaterdagavond, toen Madonna één van haar dansers voor zijn 26ste verjaardag, hem 26 keren op zijn gat heeft geslagen. Ik word er binnenkort 40 godvermiljerde nondejus... "Spank me!" Ik ga een keer via connecties haar e-mailadres moeten zien te krijgen. Wie weet mag ik dan een keer met mijn bloot gat over haar schoot hangen...

Ik wist niet wat we als show te zien gingen krijgen en eerlijk gezegd ik was ook bang dat het een teleurstellende concert zou worden. Maar wie erbij was zaterdagavond zal mij ongetwijfeld geen ongelijk geven, wanneer ik u zal vertellen dat het een megashow van formaat was! Van in het begin tot op het laatste was het één groot spektakel met alles erop en eraan. Soms was de muziek wel te hard, waardoor de sfeer bijna verpest werd. En ja, soms klonk het alsof Madonna wat vals zong. Maar de techniek leek dat wel snel te kunnen oplossen. En men mag zeggen wat men wilt, heel veel zong Madonna nu ook weer niet. Ja, wel misschien niet zo weinig als dat ik het laat blijken, maar dankzij de clips tussenin, wanneer ze zich ging omkleden en voor wie zijn concentratie er bij kon houden - kon men de leegte amper opmerken.

Madonna 2.jpg

Bron foto : fanmade

Maar wat ik vooral had gewenst is uitgekomen. Met name dat haar "Rebel Heart" concert haar twee voorgaande concerten in ons land heeft doen vergeten! En dit smaakt naar meer! Zelfs haar tourbook kon ik niet links laten! Ze past net in mijn kast! In 't vervolg mag het zelfs nog iets groter zijn, met wie weet een poster van haar die levensgroot is! Dus Madonna, als er iemand van je entourage dit leest en jou dit vertaalt, weet dan ten eerste dat we er allemaal van gelust hebben van deze spectaculaire show. En ten tweede dat ik binnenkort jarig ben... 

De "Rebel Heart tour" zet Madonna meer dan ooit weer op de kaart - en is ze in mijn ogen nog altijd de enige en echte "Queen of Pop"! Thanks for singing "True Blue" as well! It really ment a lot to me! Hope to see you again soon!

- Sole

Madonna - Bitch I'm Madonna

 

 

23:48 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.