09-01-16

Mijn gedachten op een terreurschaal van 4

U zou zich kunnen beginnen afvragen waarom ik hier niet zo vaak meer ben met mijn eenzijdige kritiek op alles wat er zich de afgelopen maanden heeft afgespeeld. Eerlijk gezegd, die 13 november speelt nog parten in mijn achterhoofd. Alsof ik die dag zelf het slachtoffer werd van die bloedige aanslagen in Parijs. En het kan misschien dom in de oren klinken, maar het werkt nog steeds op mij. Plots lijk ik er geen zin meer in te hebben. Het is net alsof de terroristen hebben gewonnen.

Nochtans heb ik al een paar pogingen ondernomen om een tekst te schrijven. Maar ik kon er steeds niet aan beginnen, zonder één lijn te schrijven over terreur. Maar we kunnen niet doen alsof. Zeker niet in België, aangezien de wereld ons plots aanschouwt als zijnde het land die terroristen herbergt. Vroeger werd België geprezen als het land van de chocolade en Manneken Pis. Waar je in de Brusselse straten, stinkend naar de pis, van een verse warme wafel kon genieten. Maar nu worden we scheef bekeken en dat dankzij de terreurdaden van 13 november van vorig jaar en mede dankzij de harde taal van de Franse regering, die vond dat ons land te laks was.

Maar ze vergeten erbij te vermelden dat de terroristen een Franse nationaliteit hadden! Geboren en getogen in Frankrijk, verstopt in België en die op 13 november besloten hadden om op Citytrip te gaan naar Parijs en waar ze ook toekwamen : "Kiekeboe" riepen, om het maar even infantiel uiteen te leggen, zonder de verse wonden terug open te rijten. Resultaat, Brussel was in rep en roer! Niveau 4 van de terreurschaal opgericht door onze regering onder invloed van OCAD, werd meteen opgevoerd. Militairen en politiekorpsen stonden paraat, gewapend met een zak frieten in de hand... Op een dag gaan ze nog niveau 5 invoeren, wanneer de mayonaise zal ontbreken!

Bij het hoogste terreurniveau, stond het openbaar leven in Brussel zelfs voor een paar dagen stil. De poorten van de metrostations werden gesloten, tenminste als er geen wagen van de trappen werd afgerold, door een stel vandalen. Zelfs de garagepoorten aan het politiekantoor, nabij de Grote Markt waren dicht. Bij een lager niveau staan ze altijd wagenwijd open, werd er gezegd tijdens een interview. Hopelijk hebben de terroristen dat op een blaadje genoteerd... Miljaar! Er was zelfs geen vuurwerk tijdens de overgang van oud naar nieuw. Alleen een kerstboom dat met een luide knal in de fik werd gestoken, was het beste vuurwerk dat men in Brussel te zien kreeg.

Met al die negatieve gebeurtenissen wenst Brussel zijn blazoen op te poetsen, door middel van een nieuwe campagne, om zo de toeristen terug naar onze hoofdstad aan te trekken. Wie gaan we als ambassadeur gebruiken? Wie zal er een coverversie van "In de Rue des Bouchers" van Johan Verminnen zingen, terwijl misschien terroristen vanop een scooter de mensen zullen neerknallen aan de terrasjes van de Rue des Bouchers? En wie zal er Mannenken Pis zijn fluit vasthouden, wanneer er een aanslag wordt gepleegd?

Voor ons land geldt nog steeds "Terreurdreiging niveau 3". Dat houdt in dat het eigenlijk nog veel erger kan, want na drie komt vier. Niveau 3 houdt toch in dat we allemaal goed moeten blijven uitkijken en van het minste dat we iets verdachts zien, moeten we de autoriteiten verwittigen. Dus mocht u ergens een militair in dienst zien shoppen of een warme koffie bestellen, meteen bellen!

Militaire shopping.jpg

De laatste tijd zijn we vaak geplaagd door valse bommeldingen. Kort in de periode na de aanslagen van Parijs, werden er hier in België scholen ontruimd en zo meer. Ik wist toen al meteen dat het om studenten gingen die achter de valse meldingen zaten. Mogelijk hadden ze geen zin om naar 't school te gaan. En voor wie het zich afvraagt wie er mogelijk achter de valse bommelding zit hier in Roeselare, waarbij het Gerechtsgebouw en het gebouw van Financiën vrijdag werd ontruimd, dan kan ik u alvast bevestigen dat ik er voor niets tussen zit! Het zal wel weer de één of andere zijn, die geen zin had om voor de rechter te verschijnen. Toeval wilt dat er wel een collega van mij met zijn vrouw naar de Vrederechter moest gaan voor een zaak omtrent achterstallige betalingen. Misschien zitten zij wel achter de valse oproep! Wie zal het zeggen?

Ondertussen wordt er duchtig verder gezocht naar Adeslam Salah, de enige terrorist die zijn bomgordel niet heeft gebruikt bij de aanslagen in Parijs. De vraag die de Franse autoriteiten nog steeds niet hebben beantwoordt, na het vinden van de bomgordel in een vuilnisbelt, is of de gordel een malfunctie had of als die nog bruikbaar was. Wat ons dan eindelijk zou kunnen verduidelijken of de gezochte dader zich al dan niet heeft bedacht. Als dat zo is dat hij zich heeft bedacht en effectief geen dodelijke slachtoffers op zijn geweten heeft, dan is de man een held en een sleutelfiguur om mogelijk het milieu te kunnen infiltreren. Was de bomgordel onbruikbaar, dan is het een andere verhaal.

Maar goed nieuws uit ons land : wij hebben welgeteld één vingerafdruk van de voortvluchtige ontdekt in een appartement! Waar de andere vingerafdrukken zijn, weet men niet! Wat ik denk is dat hij al lang onder de grond ligt, nadat zijn kompanen misschien één vinger van hem hebben afgekapt, nadat ze hem de vraag hadden gesteld : "Met welke vinger heb je je bomgordel uitgetrokken?"

Ondertussen blijven de grenscontroles aan Franse zijde van kracht. Je zal maar eens om cola gaan in Frankrijk. Maar geen nood, wij werden niet tegengehouden aan de grens voor een controle. Alleen de donkerkleurige mensen worden er tegengehouden. Want Frankrijk lijkt nog steeds overtuigd te zijn dat alle terroristen van I.S. een donkere huid hebben, met lange baarden. En wie als verdachte wordt opgepakt, krijgt zelfs de tijd niet meer om een deftige onderbroek aan te trekken. Laat staan een bomgordel om de broek boven de knieën vast te houden...

media_xll_8174957.jpg

Maar er is toch wel één zegeviering dat men mag toejuichen en dat is dat het grootste krapuul dat ons land ooit heeft gekend, kort na de aanslagen werd uitgeschakeld. Ik heb het natuurlijk over onze vriend Abaaoud, die ooit nog op een video er plezier in had, lichamen van onschuldige mensen voort te slepen met zijn wagen. Iets wat hij als "beter dan een jetski" kwalificeerde. Ik wou nog een liedje voor hem schrijven, bij het vernemen van zijn overlijden : "Aba-Aba-Aoud! Aoud! Aoud! Wij zijn twee vrienden..." Maar ik hield dat idee voor bekeken. Maar net als in Star Wars komt er mogelijk een vervolg. Want de jongere broer van Abaaoud, Younes genaamd, heeft ons al beloofd om zijn broer te komen wreken. The force awakens... It runs strong in his family!

arton40112.jpg

Donderdag was het precies een jaar geleden dat de aanslagen op Charlie Hebdo werden gepleegd en ik wil het nog steeds niet geloven dat mensen zoals Cabu er niet meer zijn. In Frankrijk hebben ze een herdenkingsteken opgehangen ter nagedachtenis van die slachtoffers. Alleen zijn ze een beetje gemist met de naam van tekenaar Wolinski. Een Y in de plaats van een i! Jullie zijn goed bezig Frankrijk! Monsieur Hollande, vous êtes un nul! Dumb ass!

Charlie-Hebdo-plaque.jpg

Ik ga het hier bij laten voor vandaag en ik weet niet wanneer ik terugkom. Alleen stel ik mij nog de vraag : hebben de terroristen gewonnen? Hebben jullie daar een antwoord op?

- Sole

Dotan - Home

 

 

05:43 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.