17-01-16

Mijn testamentenblog

Ik las gisteren een artikel online over de griep en het effect dat het had bij mannen. Mannen doen zich vaak voort als stoere, gezonde kerels, die nooit of zeer weinig ziek zijn. Maar wanneer ze dan een keer ziek zijn, zijn het de grootste baby's, die overkomen alsof ze op elk moment kunnen sterven. Maar bij de griep schijnt dat niet zo te zijn. Mannen zijn veel zieker dan het vrouwelijke geslacht wanneer ze de griep hebben. Dat zou te verklaren zijn aan het feit dat mannen geen oestrogeen hebben. En dat laatste schijnt een goede middel tegen de griep te zijn. Of het zorgt er althans voor dat vrouwen er minder erg aan toe zijn dan de mannen, wanneer ze de griep hebben.

En ik ben zoals de meeste mannen : nooit of te nimmer ziek en die nooit een werkdag overslaat. Maar gisteren had ik van die verschrikkelijke darmkrampen, dat ik toch wel heel even bang begon te worden dat het met mij was afgelopen. Ik nam het onzekere voor het zekere en startte met een eigen fotoshoot in de slaapkamer...

Testamentblog.jpg

Met David Bowie in het achterhoofd, bedacht ik de mise en scène en trok ik een onderbroek van mijne madam over mijn hoofd. Net toen ik de woorden "Look up here, I'm in heaven" uitsprak, moest ik dringend naar het toilet. De verlossing heeft mij deugd gedaan. Bij deze : ik leef nog! Ik werd kankervrij verklaard! Ik kan er weer tegen voor het weekend!

U zult zeggen van : "jij lacht met de dood van David Bowie!" Kijk, lag het aan Bowie, dan ben ik er zeker van dat hij ons wou laten lachen. Hij wou geen klassieke afscheid en zweeg anderhalf jaar over zijn ziekte. Tegen de tijd dat men zich afvroeg wanneer hij begraven zou worden, was hij al gecremeerd en werd hij als het ware in "stardust" omgevormd. Wie weet met al die stormbuien van de voorbije dagen, hebben we wel allemaal een beetje van Bowie in ons ogen opgevangen.

Een hele grote fan van Bowie was ik nu persé ook niet. Ik hield wel van bepaalde liedjes, de ene meer dan de andere. Ik vernam het nieuws van een collega in de vroege ochtend dat hij was overleden en het eerste liedje dat de ganse voormiddag door mijn hoofd had gespeeld was "China girl". Ik heb dan later op de dag al zijn albums gedownload en ik ben er nog een tijdje mee zoet. Ik was verrast bij de track "Space oddity", van de gelijknamige album. Die song hoorde ik eerder al in de film - al dan niet door Bowie zelf gezongen, tenzij het een cover van een andere groep was - getiteld : "The Secret Life Of Walter Mitty" met Ben Stiller. Persoonlijk vond ik het een schitterende film. Een echte aanrader voor de ware filmliefhebbers -> Trailer

Wat kan ik verder nog over de man vertellen, dat reeds nog niet werd verteld? Tja, het is eenmaal zo, we komen en gaan. Zelfs Bowie, die afscheid van zijn fans nam op zijn manier. Voor mezelf wou ik hem blijven herinneren op mijn eigen wijze. Een man met veel geuren en kleuren, die de muziekwereld op zijn kop zette, met zijn innovatieve stijlen, kapsels en kostuums. Maar ik las een artikel over een journaliste die hem ooit had geïnterviewd, waarbij zij een naakte Bowie aantrof met een grote lul, die heen en weer slingerde als de pendulum van een grote klok. Haar woorden! Oké, dat was nu niet precies het beeld dat ik van hem in het achterhoofd wou hebben! Ik herinner dan nog liever die schokkende beelden van hem als een zieke man in zijn laatste videoclip, dan voortdurend te moeten denken aan een penis, die de tijd doet voorbij tikken... Tik, tok, tik tok! Kijk naar mijn lul, Major Tom! Was dat nu echt nodig?! Kutwijf! Of wie ook achter het publiceren staat van deze tekst!

De vraag dat misschien nooit een antwoord zal krijgen is : heeft hij het ooit met Mick Jagger gedaan? Dat ze samen een nichterige videoclipversie van "Dancing in the Street" ooit hebben uitgebracht, was één zaak. Maar achter de schermen? Eén mogelijke passend antwoord : seks, drugs en rock 'n' roll! Orgieën alom. Mannen met vrouwen, vrouwen met vrouwen, mannen met mannen... en Bowie in het midden, toekijkend met zijn grote lul. Godverdomme! Zie nu wat er van komt! De vrouw die ik zonet vermelde beweerde ook wel dat er niets was tussen Bowie en Jagger.  

De laatste tijd lijken er veel beroemdheden uit de showbizz overleden te zijn : Natalie Cole, Michel Galabru, Michel Delpech, Zjef Vanuytsel, Fraser 'Lemmy' Kilmister en deze week ook nog acteur Alan Rickman. Maar ook de man van Celine Dion. René is dood. Hoewel de dood geen leuke zaak is en wetende dat de man al jaren tegen kanker vocht, waarbij men zich soms afvroeg van : "is die nu nog niet dood?" Ik wou jullie zelfs de vraag stellen welk liedje dat Celine Dion bij de afscheidsplechtigheid zou zingen. Maar ik las zonet dat nu ook haar broer aan kanker is overleden. 2016 ziet er niet vrolijk uit in de showbizzwereld. Aan de ticketholders voor het concert van Celine Dion in het Antwerps Sportpaleis : brand maar een kaarsje! Shit, ik ga mijn zus moeten verwittigen dat het concert misschien niet door gaat! Morgen wordt de telefooncentrale van de ticketdienst mogelijk overspoeld door ongeruste fans... "Maar Sole heeft op zijn blog gezegd dat...!

Op mijn werk zijn de Franstaligen al een weddingschap opgestart met de vraag wie de volgende Franse beroemdheid zal zijn, die binnenkort zal overlijden. Na Michel Delpech (69) en Michel Galabru (83), de laatste overgebleven acteur uit de "Gendarmes de St-Tropez"-reeks, wordt er veel gegokt op Charles Aznavour, Michel Sardou, Adamo, Eddy Mitchel en Johnny Hallyday. Ik gaf hen twee outsiders die ze op de lijst mochten zetten van mij : Pierre Perret en Renaud. Waarop ik als antwoord kreeg : "Ah, dat is waar, dat zijn ook al van die oude rakkers!" Dus hierbij zeg ik : "the bets are on!" Maar wie weet had ik misschien ook Jacques Dutronc kunnen opgeven! Ik hoor het hem al zingen : "Et moi, et moi, et moi?!"   

Van Nederlandse kant heb ik vernomen dat het niet goed gaat met cabaratier Youp van 't Hek. Die moet namelijk een hartoperatie ondergaan en hopen op een goede revalidatie, aangezien zijn leeftijd. Ondertussen werden er meerdere voorstellingen van zijn stuk "Licht" geannuleerd en vreest de Nederlandse omroep, dat ze in de toekomst niet meer veel beroep zouden kunnen doen op Youp, voor de Oudejaarsconférences. Of hoe ze de man al reeds aan het afschrijven zijn! 't Zou pas grappig zijn mocht Youp als Bowie verschijnen met een doek over zijn ogen. Laat ons gewoon zeggen dat Youp van 't Hek momenteel een burn-out heeft. Maar dan een heel ernstige! Ik hoop dat hij zich goed herstelt.

Als ik mij dan begin af te vragen wie mij zal herinneren, mocht ik komen te sterven, dan vrees ik dat er niet veel volk om mij zal treuren! Maar goed, hopelijk herinnert u zich mij nog van op die foto, met de onderbroek van mijne madam over mijn hoofd?!

?

- Sole beëindigde zijn laatste tekst deze keer niet met zijn naam, maar met een zwarte vraagteken. Hij liet al eerder in 2014 op ludieke wijze verstaan dat hij ernstig ziek was, maar niemand nam hem toen au serieux. Sole werd in december van vorig jaar net 40. Maar dat laatste werd strikt geheim gehouden voor het grote publiek. Veel denken dat zijn ziekte er iets mee te maken had, maar intimi vertellen dat de man eigenlijk een gierigaard was, die zelfs zijn vrouw geen nieuwe onderbroeken gunde. Hij laat zijne madam en twee kinderen na. Alle blogteksten van Sole zullen voor eeuwig op deze site blijven staan, daar zijne madam de login en passwoord van zijn blog niet kent. Tenzij Proximus daar iets aan zou veranderen. Maar fans hebben reeds massaal een petitie ondertekend opdat Sole's blog in een museum zou worden bewaardt. Voor de rest wat ik mij nog goed herinner aan Sole is dat hij een zeer grote penis had, die hij zonder moeite heen en weer kon slingeren. Met zijn "Testamentenblog" nam Sole afscheid in stijl. De wereld zal hem nooit meer vergeten.

Bron bericht : Cable Blog News Team.

David Bowie - Lazarus

 

 

02:59 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.