25-01-16

Les jeux sont faites

Super Bowl 50 Broncos vs Panthers.jpg

Tot op het laatste bleef ik hopen. Maar het mocht niet baten, mijn favoriete Team, de New England Patriots werden met 2 punten (20 - 18) verslagen door de Denver Broncos voor de American Conference Championship. Hoe is 't mogelijk? Terwijl de Patriots al aan de toekomst denken, zal ik het mij maar moeten stellen met de Denver Broncos en hun Quaterback Peyton Manning, die met veel bravoure Tom Brady hebben gevloerd, voor de Conference titel.

Twee punten. De Patriots hebben waarschijnlijk de slogan "Do your job" verkeerd geïnterpreteerd. Maar ja, wat kan een toeschouwer als ik er aan veranderen? Ze hebben het toch weer ver geschopt, tot aan die fatale match. Eén van de weinige ploegen die het keer op keer goed lijken te doen tot naar het einde toe. Maar helaas geen kans dit jaar voor een 5de Vincent Lombardi trofee. De winnaars van vorig jaar, mogen thuis vanuit hun luie zetel naar de Super Bowl kijken.

Aan de andere kant, de Northern Conference, gaf ik de Carolina Panthers op als favorieten voor de komende Super Bowl, nadat ik gezien had hoe krachtig deze ploeg speelt. Een geduchte tegenstander voor de Patriots dacht ik nog vorige week. Een ploeg die het waarschijnlijk wel ging kunnen halen van de Patriots voor de komende Super Bowl van 7 februari.

De Panthers wonnen afgelopen weekend de Northern Conference Championship van de Arizona Cardinals met maar liefst 49 - 15. Een zware dobber voor de Cardinals, die nog lang de bittere nasmaak in hun mond zullen proeven.

Voor de rest hoeft u mij niet teveel te vragen over American Football. Het enige waar ik jaarlijks naar uitkijk is de Super Bowl en dat is het zo een beetje. Fumbles, passes, interceptions, end zone, touchdowns, falls, reviews, punts, whatever! De grootste show ter wereld komt eraan. Wat ik weer allemaal door mijn bek zal draaien in die nacht, weet ik nog niet. Chips, sandwiches, een restje warme schotel, liters cola, snoep, wie zal het zeggen? Met mijn persoonlijke arts, die stand-by aan mijn zijde zal staan, kan niets verkeerd lopen! 

Mijn prognose voor de komende Super Bowl? Daar ben ik nog evenmin goed in. Maar ik voorzie de Carolina Panthers als de topfavoriet en ik voel aan dat ze er meteen zullen invliegen met na amper een paar luttele seconden een touchdown! Erg hé, als je de andere ploeg niets gunt. Maar onderschat de Broncos niet. Dus hoop ik dat we een spannende match te zien zullen krijgen.

Allé een poging, wetende dat er 4 kwartier te spelen valt en er kattegejank te horen zal zijn tijdens de Super Bowl halftime show. Wie ging er ook al weer optreden? Coldplay? Heb ik muziek van Coldplay in mijn collectie? Even nakijken... Eén single van lang geleden : 'Trouble' uit 2000. "Oh no, I see... a spider..."  Wat?! Miaauw. Zijn er hier fans van Coldplay? Succes... En ik las net dat Beyoncé met hen zal samen optreden. Allé, we gaan dan misschien toch weer een ontblote tepel te zien krijgen...

4 kwartier, een halftime show, 25 keren naar de W.C. gaan over en weer, 3 keren naar boven gaan omdat de dochter weer zal wenen vanuit haar bed, met op de koop toe dat het vakantie zal zijn, maar ik wel de week van de vroege shift zal hebben. Doch verlof heb op maandag... Ha ja, 't is Super Bowl weekend! Maar en afhankelijk van als onze poes niet in zijn bak schijt die nacht, de Carolina Panthers zullen winnen van de Denver Broncos met ongeveer 18 - 16.

Dat wordt lachen als ik er totaal naast zal zitten en de poes toch in zijn bak zal gescheten hebben. Even kijken of ik nog een ticket kan vinden voor de Super Bowl... Ah ja, iemand zin om 3689,17 Euro neer te tellen? 'k Ga wel van thuis uit kijken, maar zeg nooit, nooit. Misschien op een dag als de Patriots nog eens naar de Super Bowl gaan...

18 - 16 voor de Panthers....
Les jeux sont faites! 

- Sole

Coldplay - Adventure of a lifetime

 

 

22:38 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.