31-01-16

'k Zou eigenlijk niet mogen... - Deel 2

Ik heb mij gedeisd gehouden en heb mijne madam niet meer aangerand. Sinds de zaak aan het licht is gekomen, ben ik alles beginnen ontkennen. Wie? Wat? Waar? Ikke? Ik heb een alibi! Op het moment van de feiten was ik trouwens een bunker aan het bouwen op ons buitenverblijf, waar ik evenwel later plannen had om mijne madam weer aan te randen. Dit is tenminste wat er in het dossier van het onderzoek staat geschreven. Want naar het schijnt hebben ze op mijn computer een soort van een contract gevonden dat ik zogenaamd zou hebben opgesteld. Daarin stond gedetailleerde informatie opgesteld over wat mijn motieven met haar waren in de bunker en dat het hem voor een periode van 10 jaar zou gaan. Maar het kon ook iets minder of meer zijn, naargelang haar gedrag. Weigert ze om een rok aan te trekken, dan ging ze er 2 jaar opsluiting bij krijgen. Want na het lezen van mijn vorige tekst, vertelde ze mij vandaag, dat ze al haar rokken ging weggooien...

Natuurlijk refereer ik op ludieke wijze naar de zaak uit Zweden, waarbij een dokter zijn patiënte heeft verdoofd en haar nadien heeft ontvoerd tot aan zijn buitenverblijf, zo'n 550 kilometers verwijderd van de stad. Daar had hij de voorbije jaren een bunker gebouwd, met de bedoeling iemand op te sluiten voor een lange periode om er de persoon te misbruiken. In de pers wordt hij de "Fritzl van Zweden" genoemd. Refererend naar Josef Fritzl, de man uit Oostenrijk, die zijn eigen dochter seksueel misbruikte en in de kelder verborgen hield voor de buitenwereld.

Maar de Zweedse Fritzl blunderde, door terug te keren naar de woning van zijn slachtoffer om er een paar persoonlijke spullen van haar op te halen. Welke spullen? Misschien lingerie en een rok! Wie zal het zeggen? Toen hij te horen kreeg dat de vrouw al reeds als vermist werd opgegeven, bevrijdde hij de vrouw, die hij dwong om samen met hem een verklaring bij de politie te gaan afleggen. Zij moest laten geloven dat er niets aan de hand was. Gelukkig werd er snel achterhaald dat de zaak niet klopte. De man maakte gebruik van twee verschillende maskers om niet herkend te kunnen worden bij de ontvoering. Eén van de maskers diende om op een oude vrouw te lijken. Hoe ziek is deze dokter? Op de koop toe was hij nog van plan om nog andere personen te ontvoeren en niet alleen vrouwen. Mogelijk ook een paar travestieten.

Ik kon hem misschien aangeraden hebben om die transgender van hier uit ons gebuurte te ontvoeren. Niet wetende of ik hier nu strafbaar voor kan zijn, omdat ik mogelijk iemand aanzet tot het ontvoeren van een persoon. Bij die transgender lijkt het meeste gelukt te zijn, al weet ik natuurlijk niet of alles verbouwd werd in de broek. Voor de rest mag je er gewoonweg niet naar kijken en is het raadzaam om het licht in de bunker af te zetten. Ik vind als je ervoor gaat om transgender te worden, dat er ook wel een beetje geld mag worden neergeteld, om die smoel aan te passen. Erbij rondlopen als vrouw met een smoel van een vent is niet echt geslaagd vind ik. Maar moet zo'n persoon dan worden ontvoerd, hoor ik u vragen. Natuurlijk niet.

Ik ben tegen seksueel geweld en ik ben tegen aanrandingen. Mijne madam heeft geen enkele reden om te klagen of om bang te zijn. En zeker niet als ze kortgerokt en halfnaakt in de badkamer staat. Tenminste dat is wat ze morgen samen met mij in een verklaring uiteen zal leggen bij de politie. Ik speel met vuur, ik weet het. Zelfs andere vrouwen hoeven van mij niets te vrezen. 't Is niet omdat ik soms grappig van om de hoek kom, dat ik een Bill Cosby ben!

Tja, Bill Cosby. Daar heb ik nog niets over verteld! Zijn er mensen onder jullie die zijn opgegroeid met de Bill Cosby Show? Dokter Huxstable en zijn toffe gezin. Weer een dokter, zou u kunnen zeggen. Cosby gaf toe dat hij seks heeft gehad met andere vrouwen. Hoewel hij eerst alles ontkende, omdat hij in het achterhoofd wist dat hij zijn slachtoffers zwijggeld had betaald. Maar na de getuigenis van één slachtoffer, kwamen er plots andere slachtoffers op de proppen met hun verhaal. Zelfs zijn echtgenote gelooft niet meer in zijn onschuld. Hoe is het mogelijk, dat iemand die ons zoveel jaren plezier heeft geboden op de televisie, zo'n dubbelleven kon leiden? Wacht, aan wie moet ik nu plots beginnen denken?

Aan iemand die ooit verklaarde nadat hem de vraag werd gesteld : "U leefde ooit in een caravan. Wat deed u daar?" Waarop hij antwoordde : "Anybody I could lay my hands on."  

Sir-Jimmy-Savile-008.jpg

Neen, dit is niet Doctor Who uit de jaren '70! En misschien zou ik mij eigenlijk niet mogen bezighouden met verhalen die boven mijn pet te boven schieten. Niemand wist van iets. Althans de hoge pieten van de B.B.C. niet. Zogezegd althans... Onderaan de ladder wist iedereen wel van iets, al meer dan bijna 60 jaar geleden. En dat de zaak nog steeds in de doofpot wordt gestopt, is omdat men maar al te goed van iets wist, daar hogerop bij de B.B.C.! Breek de stilte B.B.C.! Stop de "Big Bullshit Crap!" Jammer dat Jimmy Savile niet meer leeft. Want ik vermoed mocht hij nog leven dat hij nog altijd een marathon zou lopen. Niet met mensen naast hem, maar eerder met mensen die achter hem zullen aanlopen. En hij zou rennen voor zijn leven! Helaas heeft niemand er iets aan gedaan toen hij nog leefde. Althans niet met voldoende middelen. Breek de stilte! Breek de stilte, B.B.C.!

Jimmy shush.jpg

Ondertussen heb ik mijn eigen problemen thuis. Ik vind namelijk mijn filmlijst nergens terug. Op de lijst staan alle titels die ik nog wens te vinden. Heel vreemd, maar de lijst lijkt op de één of andere manier pootjes te hebben gekregen. In het verleden zou ik iedereen behalve mezelf beschuldigen voor de plotse verdwijning van het één of 't andere. Maar gisteren heb ik hoogstens één keer de deur achter mij dichtgeslagen en gevloekt van "De duivel mag het weten!" Want ik leer te relativeren. Of het iets met mijn leeftijd te maken heeft, nu dat ik 40 ben of als het is omdat ik vaak aan de spreuk moet terugdenken, die mijn schoonmoeder altijd zei : "Als 't goed gezaaid is, dan zal het wel weer tevoorschijn komen!

Stel u voor dat ik in de jaren '40 verantwoordelijk was voor het beheer van Chindler's lijst en hij de bureau binnenstapt en mij zegt van : "Haal eens de lijst uit de kast. Ik wens er nog een paar namen aan toe te voegen van mensen die ik wens te redden!" Zou hij op de vlucht zijn geslagen mocht ik hem plots vertellen dat de lijst nergens meer terug te vinden is? Ik kan mij inbeelden hoe ze de volgende dag al die mensen deporteren... Of zou ik hem hebben kunnen geruststellen door te zeggen : "Als het goed gezaaid is...

Gelukkig heb ik nog een kopie op de externe harde schijf. Vandaar dat ik kan relativeren, anders had ik al lang de gaskraan open gedraaid en zelf mijn eten gekookt, terwijl de rest van het gezin uitgehongerd naar mij zit toe te staren vanuit een hoekje in de kamer. Maar 't is het principe dat telt en misschien moet ik mij even onder hypnose laten brengen om mij te herinneren wat er mogelijk met die lijst is gebeurd. Heb ik die opgegeten, weggegooid of opgebrand? Wie zal het zeggen?

- Sole

   

 Nick denBoer - Jimmy Savile remix

 

 

04:44 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.