08-02-16

Super Bowl defence

Super Bowl 50 score.jpg

Super Bowl 50 is voorbij... Of eerder voorbij langs de neus van de Carolina Panthers gegaan. Van op voorhand was geweten dat er een verschil van generatie quarterbacks het tegen elkaar gingen opnemen. De jonge, energieke showman Cam Newton van de Carolina Panthers heeft het delf moeten onderspitten tegen de ervaren quarterback Peyton Manning van de Denver Broncos. Voor Newton was het zijn eerste Super Bowl! Voor de veteraan Manning was het zijn vierde en mogelijk ook zijn laatste. Geruchten gaan dat Manning afscheid zal nemen van de sport.

Super Bowl 50, de show met alles erop en eraan. America The Beautiful, de Star Spangled Banner, de gevechtsvliegtuigen boven het stadium, de Half-Time show... Maar de match zelf, die kwam anders uit dan verwacht. Newton deed bij de start van de match nog een schietgebedje, terwijl de Broncos op voorhand besloten hadden om deze keer niet in het oranje gekleed te spelen, uit vrees dat ze de Super Bowl weer zouden verliezen.

De match in het algemeen werd gespeeld door beide verdedigingsteams. De offensieve teams moesten het vaak stellen met een paar povere 1st downs. Op voorhand werd gewaarschuwd dat men Von Miller van de Denver Broncos goed in de gaten moest houden. En terecht, want Von Miller kon maar liefst tot 3 keren toe tot bij Newton geraken om het tij te doen keren. De defensieve team van de Panthers van hen kant geraakten tot 7 keren toe tot bij Manning.

De zenuwachtige start van beide teams kon hebben geleid tot een zwakke eerste kwartier. De Denver Broncos kwamen nochtans snel naar voren. Maar uitgerekend de defensieve team van de Panthers bracht hen tot een halt na hun tweede poging om een 1st down te scoren. Nadien was het aan de Panthers die een prachtige 1st down pass afleverden van de 10de tot aan de 38ste yardline. Maar de pass werd gezien als onvolledig afgewerkt. Wat meteen de Panthers coach Rivera deed reageren in het uitdagen van de beslissing. Op de herhalingsbeelden was nochtans duidelijk te zien dat de bal stevig vast werd gehouden, alvorens de speler op de grond lag en dan nog raakte de bal de grond niet. Maar de challenge werd geweigerd en de pass bleef aanvaard als onvolledig.

En net dat gebeuren heeft mogelijk Newton en zijn team voor de rest van de match voor een mokerslag gezorgd. Een slag waaruit ze niet meer ontwaakten. Bij een tweede poging om een 1st down te scoren, kwam uitgerekend Von Miller op de proppen om Newton een veeg uit de pan te geven, waarbij Newton de bal uit zijn handen zag vliegen. Jackson van de Denver Broncos recupereerde de bal op spectaculaire wijze, net aan de lijn van de Panthers' endzone en scoorde de eerste touchdown. Uiteindelijk werd er tijdens de volledige match maar drie touchdowns gescoord.

De tegenpool van Von Miller was ongetwijfeld Kony Ealy, die maar liefst 3 keren voor een sack zorgde tegen de Broncos. Maar de Broncos hadden dat beetje extra dat uiteindelijk het verschil zal maken en het is moeilijk om te zeggen of dit te wijten is aan de ervaring van Peyton Manning of de rust en het zelfvertrouwen die zij wel leken te hebben, terwijl de Panthers amper een 1st down konden scoren.

De score had bijna die kunnen zijn, die ik eerder had voorspeld. Met toen nog 10 minuten te spelen in het laatste kwartier stond de score op 16 - 10 in het voordeel van Denver. Na een goede verdedigingsbeurt van de Panthers, had Newton kunnen terugkomen met een Touchdown, dat 6 punten waard is en een goal, van 1 punt. Dan had het eigenlijk 17 - 16 kunnen worden. Een luttele 1 punt verschil van de 18 - 16 die ik had voorspeld in het voordeel van de Panthers.

Was het weeral niet voor Von Miller, die tot bij Newton is kunnen geraken en de bal uit zijn hand heeft kunnen slaan, waarna zijn kompaan Ward de bal recupereerde vlakbij de Panthers' endzone. De Panthers' defensieve team hield tot 3 keren toe stand, net voor hun endzone. Een jammerlijke fout waarbij een verdediger van de Panthers een tegenspeler van de Broncos illegaal tegenhield, heeft uiteindelijk voor de genadeslag gezorgd. Met een automatische 1st goal penalty, scoorden de Broncos hun tweede touchdown, gevolgd door een 2 punten conversie.

Newton en zijn team moesten de duimen neerleggen, waarbij het erop leek dat de showbeest in Newton met deze Super Bowl werd begraven. Hij kan na vanavond alleen maar een volwassener speler van worden en er de ervaring aan overhouden, die van hem een betere speler kan maken.

Al bij al was het offensief gezien een flauwe match maar een spetterende defensieve clash, dat uiteindelijke in het voordeel van de Denver Broncos was. Op het einde van de avond werd de MVP (Most Valuable Player) verkozen. U kunt het misschien al raden wie het is? Sack! It's Von Miller!

SB50.jpg

Bron foto : NFL.com

(Peyton Manning ontvangt de Vince Lombardi trofee)

- Sole   

 

 

05:42 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.