15-05-16

Wanneer de muur je toeroept

Na de koffie is het weer tijd voor cola! En dit betekent een overvloed aan een pak zenuwen waar ik geen weg mee kan. Of wat ik in de positieve betekenis van de zin "energie" noem, waar Engie nog een puntje kan aan zuigen. 't Is niet dat ik een hoop fanmail heb ontvangen, waardoor ik opeens terug op de blog kom pissen - excuseer - piepen. Maar het moest er toch eens van komen. Ik kon moeilijk gaan beweren dat ik was omgekomen tijdens de aanslagen van 22 maart! Neen, ik ben levend en wel en ik heb leren leven onder onze terreurniveau drie. Waar nodig laat ik mij controleren. Desnoods mogen ze mij in mijn poepeke vingeren!

Men kan niet voorzichtig genoeg zijn hier in België. Men weet maar nooit dat er ergens een terrorist met een ontplofbare schoenveter in zijn achterste rondloopt! Maar ik vraag mij af waarom een terrorist de moeite zou doen om naar een boekenbeurs te gaan? Enkele dagen na de aanslagen in Brussel moesten we op een boekenbeurs alle handtassen en rugzakken opendoen. Wattefuk? In Ikea kon men de lockers niet gebruiken. Ik heb zelfs een collega geweten die naar de cinema was geweest en haar handtas moest openen voor een controle, waarna de controleur een drinkfles erin aantrof en haar de toegang hiervoor had geweigerd. Een week later werd die cinema failliet verklaard, omdat niemand het zag zitten om iets aan de bar te bestellen...

Ah ja, terreurdreiging niveau drie! Ik was eerst van plan om maar pas terug te keren op deze blog wanneer niveau drie terug naar niveau min één zou keren. Maar net als in Amerika destijds na 9/11 houdt men liever de schijn op, om zo de mensen bang te kunnen houden. Resultaat : durf geen scheet te laten en durf vooral ook niet te staken! Want anders wordt het leger ingezet! Zelfs als madam pipi zou staken gaan ze het leger inzetten. In plaats van een militair gewapend met een mitrailleur, zal men een militair gewapend zien met een WC-borstel, een zak WC-papier en een bus WC-javel! De redders in nood, wanneer u dringend kakaaaaaa moet doen! Met alle respect voor onze militairen. Zij doen wat hen wordt opgedragen. Ondertussen gaan hun vrouwen misschien vreemd, met een knappe gast die een blog heeft, maar voor de rest...

Wanneer zijn het weer verkiezingen? Het is niet omdat Annemie Turtelboom haar ontslag heeft ingediend, dat de Turteltaks werd afgeschaft. En hoe zit dat nu met die jobs! Jobs! Jobs???? Ik stel deze vraag aan onze premier, die sinds de aanslagen een zelfverzekerde premier is geworden. Waar zijn die jobs premier?

Maar de echte reden waarom ik plots ben teruggekeerd naar deze blog is hem te wijten door het feit dat ik werd opgeschrikt door een bericht dat aan de muur hing in de living, toen ik vorige week van het werk thuis kwam. Op de muur trof ik het woord "HOER" aan! Even was ik in de war en wist ik niet of ik plots de Turkse geheime dienst op mijn nek zou krijgen. Ik dacht nochtans dat ik de Turkse premier Erdogan niet had beledigd voor het één of het ander. Geen haar die eraan denkt bij mij om deze man te gaan beledigen. En zeker niet omdat Verhofstadt van achter zijn veilige post als lid van het Liberale front in het Europese parlement, iedereen heeft opgeroepen om Erdogan te gaan beledigen.

Ik trap daar niet in. Ik zal die man nooit voor een Stasi of zo gaan beledigen. Laat staan dat ik hem een schurk zou gaan noemen. Laat zelfs staan dat ik een mening heb over de eisen van Europa waarbij gevraagd werd aan Turkije om hun aanpak van het terrorisme aan te passen. Maar één reactie wens ik wel te geven aan de Turkse premier, op zijn vraag : "Sinds wanneer beslist Europa hier in Turkije?". Of iets in die genre. Hij uitte hiermee kritiek op het bemoeizucht van Europa omtrent Turkse aangelegenheden. Wel meneer Erdogan, wat dacht u van : "sinds Europa u geld voorschiet?" Of dacht u dat dat het geld die u krijgt voor de aanpak van de immigratiestroom zomaar een geschenk is? 't Is al niet van het geld in uw zakken te stoppen, U moet er ook een deel van gebruiken voor de correcte doeleinden! Snapt u?

Maar goed, voor de rest wens ik de Turkse premier niet te beledigen. Bant u gerust maar de vrije mening in uw land en doet wat u wilt met uw bevolking. Zolang u aan de macht blijft zou ik Europa aanraden om de Visumplicht met Turkije nooit af te schaffen!

Wat het woord "HOER" op mijn muur betreft. Luttele seconden later werd ik door mijne madam gerust gesteld, toen ze mij vroeg of ik de dressoirkast kon verzetten, want de letter "A" was erachter gevallen. Blijkbaar waren de kinderen bezig met "HOERA LEVE MOEDER" op te hangen. Dat was een pak van mijn hart. Hoewel ik toen ook de schrik van mijn leven had opgelopen, want ik was even mijn eigen moeder vergeten op moederdag. Maar de plooien zijn ondertussen glad gestreken.

- Sole

 

Stereo Total - Zu schön für dich

 

03:55 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.