21-07-16

Het is begonnen... de jaren '30 zijn terug!

Nostradamus had het voorspeld. Een klein boosaardig mannetje zal ooit de macht grijpen, lange jaren na dat andere boosaardig mannetje die we destijds in Duitsland hebben gekend. Dat nieuw mannetje zal de Derde Wereldoorlog ontketenen. Zijn naam is Recep Ta... Tachip..., uhm... rijmt op "Chipatjoe". Godver... Zeggen dat ik enkele blogs geleden nog beloofd had dat ik die brave man nooit ging beledigen. Allé, Erdoganneke. Kent u hem? Recep Tayyip Erdogan!

Ja, "Le nouveau Aldolf est arrivé!" U gelooft mij niet? Wat vindt u van de gelijkenissen?

De nieuwe A.jpg

Ooh, griezelig! Het is nog niet genoeg dat de ganse Turkse bevolking achter tralies zit, meneer Erdogan denkt er ook al aan om zijn mogelijke tegenstanders aan te vallen, die misschien lid zijn van een Vlaamse vereniging of zelfs lid zijn van de Vlaamse regering. Stel u voor dat u zich pas heeft ingeschreven bij een Vlaamse vereniging waar je leert aardappelen schillen en er zo plots van die mannen van de Geheime Turkse dienst u komt oppakken omdat u als een tegenstander van Erdogan wordt beschouwt. Leg hen dat maar eens uit dat uw enige doel was om voor uw gezin gezondere voeding voor te schotelen.

Magistraten, decanen, leraars, soldaten, de kruidenier, Abdoul en Rachida, om er maar een paar te noemen, zitten allemaal in de bak. Hun misdaad : Turk zijn in eigen land! Ze hebben zogezegd allemaal deelgenomen aan de mislukte staatsgreep. Het zijn allemaal putschisten en ja hoor, deze keer ben ik de "s" niet vergeten tussen "put" en "chisten".

Men zou bijna beginnen denken dat Erdogan het nieuwe spel "Pokémon Go" heeft gedownload! Al beweert hij er niet aan deel te nemen aan al die sociale activiteiten op het internet. Behalve wanneer het hem uitkomt... Overal waar hij een Pokémonfiguurtje met zijn smartphone ontdekt, vliegt er een burger in de bak! Go Erdogan! Go!

De Turkse regering kondigde voor drie maanden de noodtoestand uit. Ik heb alleen maar de hoofdtitel gelezen. Wat het inhoudt is mij een raadsel. Laat ons zeggen dat iedereen wel een keer de gevangenis van aan de binnenkant zal gezien hebben, alvorens die drie maanden voorbij zullen zijn, na de Derde Wereldoorlog binnen een goed vier jaar, twee weken, zeven uren, vijfendertig seconden en tweehonderdste van een seconde.

En wat zal Europa hieraan doen? Niemand binnen de Europese kringen durft het luidop te zeggen dat de mislukte staatsgreep mogelijk een enscenering is van Erdogan. We denken het wel, maar we zeggen het liever niet luidop! Zullen we samen met Turkije aan tafel zitten en bij de Amerikanen gaan pleiten om Gülen (Lees : Gollum) uit te leveren? Of hoe we plots tot bij de "Lord Of the Rings" zijn aanbeland! Wacht, fotootje downloaden van die man, die Turkije verdenkt van achter de coup te hebben gezeten! 

gollum.jpg

Ja, 't is inderdaad een echte deugniet! Hij is zeker in staat om een staatsgreep uit te voeren, rechtstreeks vanuit Amerika. Oké, dit is de echte Fethullah Gülen :

Gulen and Waldorf.jpg

Mijn zoon vond dat hij op Waldorf van de Muppets leek. En hij heeft eigenlijk geen ongelijk. Wie is die man? Als ik het goed heb begrepen is hij ooit naar Amerika gevlucht omdat de politiek in Turkije geen spel van geven en nemen is, maar eerder een kwestie is van "alles voor ik en niets voor de anderen". Nochtans zou hij ooit een goede verstandhouding met Erdogan hebben gehad.

Hij is volgens Erdogan het brein achter de mislukte couppleging. Het signaal was eenvoudig, als Gülen een slok water kon drinken zonder zich te verslikken, dan was het tijd om aan de staatsgreep te beginnen. Wat helaas uitmondde op een fiasco, want hij kreeg spuitwater voorgeschoteld in de plaats van plat water. Hij was achteraf nog zo vriendelijk om die vermeende staatsgreep te veroordelen. Maar wie moet men gaan geloven, als u weet dat de absolute macht in Turkije het paradepaardje is van iedere leider die de revue passeert? 

Europa steunt de tot democratische verkozen regering. Of hoe men alweer één oog dichtknijpt, terwijl men best zijn twee ogen wijd open zet. Maar goed, blijkbaar heeft Europa niets van uit het verleden geleerd. Zolang Turkije de doodstraf niet herinvoert, is alles dik in orde voor Europa.

Ondertussen heeft Donald J. Trump de nominatie gehaald als Republikein, die zijn partij mag gaan vertegenwoordigen voor de volgende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk is een oude doos aan de macht gekomen, die sterk vergeleken wordt met Margaret Tatcher. Theresa May's eerste bezorgdheid zijn haar nucleaire Trident onderzeeërs, die ze dringend wenst te moderniseren. Noord-Korea heeft ondertussen weer enkele testraketten afgevuurd. IS eist na de aanslag van Nice ook de aanslag op waarbij een gek met een bijl passagiers aanviel in Duitsland. Zijn er nog problemen op onze aarde? Juist, de NASA beweert dat de temperatuur op aarde weer met meer dan 1 graad is gestegen en onze koning waarschuwt ons voor valse profeten, zoals Nostradamus waarschijnlijk...

Stilaan maar zeker... de jaren '30 zijn terug! Zeg dat ik het u gezegd heb. Ik, de profeet genaamd...

- Sole

Leo Moracchioli - Hello (Adele's metal cover)

 

03:21 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.