09-08-16

26 maart, een dag als geen ander...

Er zijn mensen die altijd pech hebben in het leven en er zijn er die altijd geluk hebben! Als ik mezelf een score zou moeten geven op het gebied van geluk, dan plaats ik mezelf op een 7,5 op 10. Ik heb alles wat ik wens tot dusver : een gezin, een huis, een vaste job. Alleen de eerste jaren, sinds de aankoop van onze woning, zullen financieel ietwat moeilijker verlopen. Noemt het in economische termen "een recessie"! Maar voor de rest heb ik niet te klagen.

Ik speel uiteraard ook wekelijks met de lotto voor een klein sommetje in de hoop ooit de grote pot te winnen, zoals iedere fortuinzoeker in deze westerse maatschappij. Ik heb al vaak kleine sommen gewonnen, variërend van 3 tot 16 Euro. Eén keer heb ik iets van een 120 of 200 Euro kunnen winnen met de lotto. Het was een mooie zaterdag, na een daguitstap met het gezin, wou ik onderweg nog mijn formulier binnenbrengen in een tankstation. Het was even voor 19 uur, alvorens ze daar in Brussel "Rien ne vas plus!" zeggen en George, de operator van dienst bij de Lotto, alle computers afsluit om valsspelers tegen te houden, 1 uur voor trekkingstijd. Met een opgeluchte zucht stapte ik het tankstation binnen en overhandigde mijn lottoformulier aan de verkoopster.

Mijn dag kon niet meer stuk en ik had een vreemd gevoel dat er iets speciaals op komst was. Even begreep ik niet wat de verkoopster me vertelde. Toen ik haar vroeg wat ze me net zei, antwoordde ze mij dat ze hier geen Lotto doen! Wattefuk?! Welke verdomde tankstation in België heeft er nu geen lottoterminaal? 120 Euro of meer aan mijn "rekker", zoals ze dat zeggen in het West-Vlaams dialect. "Elastiek" voor de puriteinen onder jullie.

Ik zag meteen weer die fatale vrijdagavond voor mijn neus, toen ik pas een halfjaar samen met mijne madam woonde en we toen amper een Euro op zak hadden. Ik had deelgenomen met Euromillions en keek samen met mijne madam naar de rechtstreekse uitzending van de trekking. Al vanaf de eerste bal zei ik : "Die heb ik!" Bij de tweede bal : "die heb ik ook!" Bij de derde : "die ook!" Bij de vierde : "en de die ook!" Mijne madam zei dat ik moest stoppen met dom te doen, tot ik haar mijn formulier onder haar neus stak. En dat had ik misschien op dat ogenblik niet mogen doen. Want de vijfde bal was het nummer 30 en ik had de 29 gespeeld. Kortom het scheelde 1 cijfer en van de twee sterren had ik niets. Had ik er vijf die avond, dan had ik 50.000 Euro gewonnen en waren we er meteen door op financieel gebied. Ik spreek van 12 jaar geleden. 

In de plaats daarvan heb ik 109 Euro gewonnen voor 4 cijfers. En die werden meteen overgedragen naar het goede doel (Lees : in mijne madam haar portefeuille!) Sindsdien heb ik nooit echt iets gewonnen en ik ben ook maar een kleine garnaal die niet voor grote sommen speelt. In de geschiedenis van mijn familie is het misschien mijn vader die ooit een profijt heeft gemaakt met kansspelen. Eens met de roulette in het Casino, een keer met een kaartspel en twee keren 50.000 Belgische Frank destijds gewonnen met de Keno.

Wees gerust dat geld is er al niet meer! U hoeft mij alvast niet voor een Bernie Ecclestone te nemen. Indien u toch van plan bent om mijn schoonmoeder te ontvoeren in de hoop dat ik u losgeld zou betalen, zou ik zeggen van doet u dat maar! U mag ze gerust houden! Ondertussen ga ik wel op mijne madam kruipen... tenminste wanneer ik een keer mag, zo van tijd tot tijd... Niet dat ik nu wens te klagen, maar ik wacht mijn tijd af! Op een dag zal ik daar op een stoel zitten met een pak briefjes van 500 Euro! Dansen gaat ze! "Shake that ass baby!" En als het niet naar mijn zin is, zal ik onze kinderen hun spaarpot vol met rostjes in haar decolleté uitkieperen! Jammer als dat koud zal aanvoelen!

Mijn grootvader won ook altijd met de Lotto zei hij vaak : "Ik speel nooit, dus ik win altijd!" Hoewel dit een beetje een verijdelde ironie was. Want in het begin dat mijn zus en ik geboren waren, speelde hij wel met de lotto en was zijn motto : "we kunnen dan iets opzij leggen voor onze kleinkinderen". Mijn grootmoeders' motto was steeds : "Geen geluk in het spel, is geluk in de liefde!" Ik heb er mij vaak aan geërgerd aan hun levensmotto. Maar voor de rest zou ik al mijn rijkdom willen inruilen, mocht ik er mijn grootouders weer mee tot leven kunnen wekken. Eind deze maand zal het al 22 jaar geleden zijn dat mijn grootvader overleed en een dag later zal het 9 jaar geleden zijn dat mijn grootmoeder is overleden. Gisteren was het mijn grootmoeders' verjaardag en ik wenste haar een gelukkige verjaardag, waar ze ook mag zijn!

Ik las vandaag een artikel dat de Lotto een oproepingsbericht heeft geplaatst omdat zij op zoek zijn naar een lottomiljonair, die zich nog niet had aangegeven. Een gelukkige winnaar die een handgeschreven lottoformulier heeft binnengebracht, waarop hij of zij de 6 juiste cijfercombinatie heeft aangekruist en er op zaterdag 26 maart 2016 de enige winnaar werd en de som van meer dan 6 miljoen Euro mee heeft gewonnen! Tellende vanaf de trekking heeft een speler 20 weken de tijd om zijn winsten op te eisen. Maar deze winnaar heeft zich nog niet bekend gemaakt en die heeft nu nog tijd tot 12 augustus!

Er heersen natuurlijk veel vragen en speculaties. Er zijn er die denken dat de winnaar mogelijk is omgekomen bij de aanslagen van 22 maart in Brussel. Maar dit werd reeds ontkracht. Waar is de winnaar dan? Overleden aan een hartinfarct? Sterker nog dan een hartinfarct : misschien is de speler op reis. Moet dan waarschijnlijk een lange reis zijn. De reis van zijn of haar leven. De reis naar de andere zijde... Hopelijk is de speler niet omgekomen tijdens een ballonvaart, dat tragisch is afgelopen, waarbij de luchtballon mogelijk tegen een hoogspanningskabel is aangevlogen. Stel u voor dat die winnaar nog net een selfie van zichzelf heeft genomen, met het winnende lot in zijn handen!

Eén iets is zeker : deze winnaar heeft alvast niet overwogen om gans dat bedrag aan een goed doel af te staan, zoals een winnaar dat recent zou hebben gedaan, die iets van om en bij de 1 miljoen Euro heeft gewonnen. Begrijp mij niet verkeerd, ik zet mijn pet af voor deze persoon en hopelijk werd dat geld naar een zeer nuttige doel geschonken! Zolang we niet vernemen dat het geld werd overgeschreven naar een paar nonnetjes van achteraan de 90 die in een heel oud kloostertje wonen. Een kloostertje in een vergeten gat, waarnaar zelfs God de lieve Heer niet meer naar omkijkt! Waar zelfs de soldaten van het Kalifaat niet eens hun tijd aan willen besteden, om er een paar van die Christelijke Chrysantjes een kopje kleiner te gaan maken.

Ik ga u eens kort het verhaal vertellen over een winnaar die de cijfers 12 - 13 - 18 - 27 - 29 en 33 op zo'n lottoformulier heeft aangekruist, die er uiteindelijk voor gezorgd hebben dat deze speler van de één op de andere avond op papier plots 6 miljoen Euro rijker werd...

De aanslagen van 22 maart 2016 hebben duidelijk de natie wakker geschud en hun sporen nagelaten. Iedereen was in shock. In die periode was ik net even weg van de blog en was ik bezig met een andere project. De aanslagen weerhielden mij echter niet om verder te leven. En wie het geluk heeft om te mogen verder leven, al is er veel gruwel op aarde, dan betekent dit ook dat al de rest mee zijn vaart gaat. Inclusief het spelen op de Lotto. Zoals steeds diende ik mijn formulier in. 't Was toevallig ook op dat moment dat ik een update heb moeten uitvoeren op mijn pc, waarna het onmogelijk leek om een lottoformulier online in te vullen. Pas een halve week later, na wat te hebben gezocht naar de mogelijke oorzaken, had ik ontdekt dat bij het updaten de "Active X-filtering" aangevinkt stond. Door die weer uit te vinken kon ik eindelijk weer online spelen. Maar niet in die week van 22 maart. Dus was ik genoodzaakt om snel naar de kruidenierszaak in de straat verderop te reppen, want ik had de late shift en ik moest weldra gaan werken.

Sinds die dag dat ik mijn formulier van Euromillions een bal te vroeg onder mijne madam haar neus had gestoken en zo 50.000 Euro langs mijn neus heb zien vliegen, kijk ik zelden naar de trekkingen op de televisie. Is het niet mijne madam, die er mij zit uit te lachen van achter haar tablet : "Kijk naar jullie vader, hij denkt weer dat hij gaat winnen hoor!", dan zijn het mijn kinderen die er wild staan te supporteren als een stel mafkezen, waarbij ze denken dat die ballen zo maar uit die trommel zullen vallen, die ik heb aangekruist op mijn formulier. Alleen onze pikzwarte poes mag mij aanraken tijdens een trekking. En dat is dan nog "als" ik naar een trekking kijk.

Ik heb vaak de gewoonte om op het internet naar de uitslagen te kijken. Soms is dat een dag of vier later. Ik heb er toch nooit een goed gevoel bij. Die 120 of 200 Euro dat ik eens misgelopen ben, door die stomme tankstation speelt te vaak in mijn achterhoofd. Ik zie dat wijf daar nog staan in slow motion : (te lezen in slow motion...) - "Weeeeeeeee - dooooooeeeen - hiiiiiieeeeeerrrrrrr - geeeeeeeeeeeeeennnn - Looooottttttttttttttooooooo - !"

Trut!

12 is mijn geboortedag! 13 is voor al het ongeluk in mijn leven! 18, toen heb ik eens een meisje mogen bevredigen waarbij ik gans mijn vuist in haar kut mocht duwen! En ik zever niet! 27, de late leeftijd waarop ik het ouderlijke huis heb verlaten. "Eindelijk vrijheid", dacht ik toen! Sindsdien ben ik al "14 Years A Slave"! 29 - dat getal dat had moeten uitkomen met Euromillions 12 jaar geleden en de 33 - Inches - de lengte van mijn lul! U moet het maar eens uitzoeken hoeveel centimeters gelijk is aan 1 Inch. U zult versteld zijn!

Hoe dan ook, dit is mijn verhaal dat mogelijk onwaarschijnlijk lijkt. Mijn huis kan met één klik op de muis afbetaald zijn. Mijn ontslagbrief kan meteen uitgeprint worden, want die is al sinds 4 jaar opgesteld in een Word-document en staat veilig gekopieerd op een externe harde schijf. De 3 miljoen waarvan ik oorspronkelijk had gedroomd om zo voor de rest van mijn leven gezet te zijn, is met tweevoud verwezenlijkt. Nu hoeven mijn kinderen zelfs nooit meer te gaan werken!

Was het allemaal niet dat ik bang ben van wat er ons zal overkomen, eens dat geld op de rekening zal staan, dan had ik mij nu reeds bekend gemaakt. Nadat ik de uitslagen van de trekking van 26 maart 2016 online had gezien, heb ik lang zitten nadenken. Ik heb dat vaak dat ik lang over iets moet nadenken. Een vader van een oude maat van mij vergeleek mij ooit met dat stambeeld van Rodin, "Le Penseur".

Le penseur van Rodin.jpg

(Mini stambeeld van +/- 71 cm)

Sindsdien zeg ik om niet aan die man te moeten denken "Je pense, donc je suis!" En ik "peins" dat ik voorlopig zal passen en de winst niet zal opeisen! Laten we het een "double or nothing" van maken. Als dat geld weer in de jackpot wordt gestopt, dan doe ik heus weer mee. Wie weet win ik dan wel 12 miljoen in één klap! Tot het tegendeel bewezen wordt, was dit mijn verhaal! Maar wie zal het zeggen?!

- Sole 

Five Finger Death Punch - Coming down

 

 

 

23:14 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.