09-11-16

Abandon ship!! Nu!!!!

Lange rustweek voor de boeg. Ik heb een keer besloten om verlof te nemen. De mens denkt dan een keer om uit te slapen. Hoewel ik niet laat in mijn bed lag gisterenavond. Ik wou nog even naar een programma kijken op televisie en plots leek het licht uit te zijn gegaan. Om maar te zeggen dat wanneer mijn uur zal aanbreken, dat ik het waarschijnlijk nooit zal beseffen, tenzij ik onder een vrachtwagen terecht zal komen en er nog voor een uur of twee zal liggen doodbloeden.

Ik ben dan zo slim geweest om de televisie uit te zetten, terwijl mijn lichaam besloten had om nog even in de zetel te blijven liggen tot 2 uur in de ochtend. En dit terwijl mijn hersenen mij constant aanmaanden om naar bed te gaan. Misschien wordt het wel eens tijd dat ik naar mijn lichaam begin te luisteren. Wie zal het zeggen? Alvast mijn hersenen niet dus!

Om twee uur naar bed gegaan, wat dus wilt zeggen dat ik niet naar het nieuws heb gekeken en laat staan dat ik nieuwsgierig was om een kijkje te gaan nemen op CNN, om na te gaan hoe het gesteld was met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ik moet u zeggen dat ik wel een vreemd gevoel had eerder op de dag tijdens het werken. Gisteren moesten we namelijk een product draaien op een tragere snelheid en het was net alsof het lawaai van de machine continue klonk alsof het "Donald Trump! Donald Trump! Donald Trump!" zei. Of hoe zegt men dat want geluid "spreekt" niet noodzakelijk.

Voor de rest van mijn werkdag moest ik constant aan een intro van een liedje denken, waarvan ik niet meer wist wie het zong en over wat dat er gezongen werd. Ik wist alleen met 278 procent van de stemmen, dat het om een liedje vanuit de jaren '60 moet gaan. En pas op! Die 278 procent is nog geen definitieve uitslag. Er moeten nog stemmen worden geteld. Ik heb daarnet dat liedje snel teruggevonden in mijn collectie en het blijkt een liedje van...

Dave Berry  te zijn : "Little things"

"Little things that you do make me glad I'm in love with you..." Mooie tekst, maar zinloos wanneer je tegen de muur staat te praten!

Eventjes aan het afdwalen. Ben al weer aan de fles van 10u00 's ochtends. Zal de cola mij ooit fataal worden? Ik lijk wel een echte auteur te zijn geworden. Maar in de plaats van het grijpen naar een sigaret, bedaar ik mijn zenuwen met koude cafeïne-extracten. Misschien moet ik dat spul eens koken en meteen door mijn aderen spuiten!

Ik dacht dus om deze morgen een keer uit te slapen. Het vreemde is dat ik eigenlijk al klaarwakker was deze morgen. Ik was al wakker voordat de kinderen op waren alvorens naar school te vertrekken. Terwijl dat wanneer ik moet gaan werken en de late shift heb, ik er niet eerder dan om 11 uur eruit geraak. En neen ik ga mij niet verantwoorden! Ik doe al genoeg thuis! Mijne madam kan niet klagen! Bill Clinton zal mij wel begrijpen nu! Want wat moet die nu blij zijn zeg! Wie dacht dat hij de voetveeg van madam de presidente ging worden, heeft het mis!

Ik was meteen klaarwakker deze morgen en zeker toen wanneer mijne madam vanochtend mij kwam vragen of ik kon raden wie er gewonnen had. Ik was eerst niet mee met wat ze bedoelde. Ergens komen de hersenen achterop. Dat is vaak zo bij mannen, wanneer ze aandachtig naar hun vrouwen moeten luisteren. De eerste drie minuten wanneer je vrouw je aandacht tracht op te eisen, speelt er zo een liftmuziekje in je hoofd af! En dan pas wanneer je de gewenste verdieping hebt bereikt (Lees : wanneer het je interesseert om naar je vrouw te luisteren) begin je te luisteren! Veel mannen die deze blog nu samen met hun vrouw lezen zullen waarschijnlijk zeggen van : "Hou je bek Sole!"

"Den andereen heeft gewonnen en Clinton maakt geen schijn van kans meer!" zei mijne madam met een teleurstellende stem. Wel ja, voor heel even zag ik alles in het negatieve. Ik verstopte mij onder de lakens en begon mij van alles in te beelden. Een beetje zoals Nostradamus moet hebben gedaan, alvorens iedereen bang te hebben gemaakt over de onzekere toekomst die de mensheid te wachten stond. Terwijl als men het achteraf bekijkt, al die angst over die toekomst zoals Nostradamus had voorspeld, een "ver van hun bedshow" was. Want waarom moesten die mensen vanuit zijn tijd bang zijn voor een toekomstige Wereldoorlog en een klein ventje met een snor die misschien ook wel Chinees had kunnen praten. Voor wie mijn zin niet snapt, mag mij gerust mailen.

Ja, ik zag de toekomst plots somber in. Dat Donald J. Trump de 45ste president van de Verenigde Staten is geworden, is op z'n zachts gezegd verontrustend. Terwijl in het oosten de Russen stilaan met twee voeten in Europa dreigen te staan, al heeft president Poetin dit meteen ontkent na het lezen van mijn vorige blog. Hij zei namelijk dat Rusland minder inwoners heeft dan gans Europa. Ja, dat is misschien wel waar meneer de president. Maar in Europa zijn we niet tot aan de tand gewapend! Wij hebben hoogstens een grote vork om het vlees op de barbecue om te draaien! De tijden zijn hier veranderd hoor, sinds Wereld Oorlog II!!

Wat als de Russen Europa in het oosten binnenvallen en Amerika Europa vanuit het westen binnenvalt, met ons - de Europeanen - in het midden? Dan is het de wereld op zijn kop. En net nu de Britten uit Europa wensen te stappen, want blijkbaar zijn ze nog niet zo ver geraakt sinds hun befaamde referendum. Stel u voor dat er net nu een Wereldoorlog uitbreekt en de Britten op constitutioneel vlak nog niet uit Europa zijn gestapt en ze zonder het te wensen bij het conflict worden betrokken? Ik hoor er ginder in Groot-Brittannië al vloeken van : "Bloody hell!"

En we zwijgen dan nog over onze hoffelijke vriend uit Noord-Korea die maar al te graag een keer een bommetje op Amerika wenst te droppen, mochten zijn lange afstandsraketten tenminste een lange afstand kunnen halen. Want daar lijkt het nog alsof er een paar technische mankementen zijn, niet? Of waren het vuurwerkpijlen? Ik zal onze Kim maar niet uitdagen.

Ondertussen kleuren de beurzen rood en zijn er zelfs al Amerikanen die eraan denken om naar Canada te emigreren! "Abandon ship!" lijkt men daar al te zeggen. De website van de Canadese emigratiedienst zou zijn platgevallen al van bij het begin toen Trump op voorsprong begon te komen. Paniek alom in eigen land! Alsof ze ginder van iets meer weten, wat wij hier nog niet durven inbeelden.  

Maar goed het doemdenkend scenario heeft zich maar heel eventjes in mijn hoofd afgespeeld. Men moet nu de positieve kant bekijken. Donald J. Trump is nu de president. President voor alle Amerikanen zei hij in één van zijn eerste speeches. Ook dus de president van alle hispanics, Afro-Amerikanen en al wie anders gelovig is, zoals bijvoorbeeld moslims, meneer de president????

Al bij al moet u weten dat Donald Trump niet zo'n slechte president zal zijn. Jammer van al zijn domme uitspraken uit het verleden en jammer dat de verkiezingscampagne een ware moddergevecht was! Sorry dat ik met uw toupet heb gelachen, al beweert u dat het uw echt haar is. Laten we nu hopen dat u de juiste beslissingen zult nemen en we in de toekomst op een formidabele presidentsambt kunnen terugkijken met in de analen van de geschiedenis die voetnoot waarbij kan gezegd worden : "De dag toen het establishment een pandoering kreeg en de doorsnee Amerikaan er beter op vooruit ging!" We wachten in volle spanning af!  

To the commander in chief : I salute you! 
Congratulations mister president!

Donald-Trump-President-1.jpg

Ik ben Sole and I approve this message!

 

11:24 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.