01-02-17

Tournée mini, minérale

Boem! Als ik een scheet laat, begin dan alvast maar te sidderen en beven! Ik beef alvast uit mijn eigen. Naar jaarlijkse gewoonte had ik de winter moeten doorkomen met het drinken van warme Tropical thee, maar dit jaar heb ik het over een andere boeg gegooid. Ik heb eindelijk mijn interesse voor het bereiden van cocktails weer aangewakkerd!

Als men de boeken leest, kan deze hobby zeer kostelijk zijn. Je begint dan best met een paar flessen en met tijd breidt u uw collectie aan flessen uit. Of zoals een titel van een boek suggereerde, kon men ook behoorlijk wat cocktails maken aan de hand van 12 flessen of minder. Ik heb eerder 12 winkels gedaan in veertien dagen tijd, ja!! Tja, meteen een hoge prijskaart voor betaald, maar ik kon niet wachten.

Ik droomde namelijk gisterennacht weer van een verborgen slaapkamer, dat ergens op een hogere verdiep verborgen werd gehouden achter een gemetselde muur. Maar eens ik de kamer had ontdekt en er als bewijs een foto van trok, werd ik meteen het onderwerp van een documentaire. Want na het ontwikkelen van de foto, waarop een grote spiegel in die kamer te zien was, leek er een verschijning in de spiegel merkbaar te zijn. Een verschijning van een wezen met grote vleugels en een doodskop. Dus de pot op met dat wachten en op het gemak uitbreiden van een collectie! Wie weet ben ik iets aan het ontdekken, dat ik nog niet mocht weten!!

En de tijden van het uitproberen van experimentele cocktails met wat ik in huis had, zoals toen ik amper 20 jaar was en waarbij ik de vreemdste kleurige cocktails uit mijn hoed toverde, zijn ook al lang voorbij. En we zwijgen dan ook nog van de smaak en het verzopen wit konijn dat dood in de hoed werd aangetroffen! In die tijd gaf ik er snel de brui aan omdat ik bij het minste rare benoeming van een ingrediënt er al de moed bij opgaf. En ik zwijg dan nog van al die struikelblokken zoals een scheutje van dit, een theelepel van dat en een eetlepel van 't ander.

Maar met ouderdom kwam de wijsheid. Tenminste, dat denkt men dan. Want wie zegt cocktails, zegt zuipen! En hoewel ik er bij het begin had gezegd dat ik enkel zoete cocktails wou maken met weinig alcohol, heb ik helaas dat idee snel moeten laten varen. Ik heb van alles geprobeerd de voorbije weken. En om iedereen maar gerust te stellen, ik heb alles met mate gedaan. Ik heb mij één keer mispakt het afgelopen weekend en dat was bij het maken van een cocktail met zes lagen verschillende kleuren... om 6 uur in de ochtend. Alles lukte, tot ik aan die laatste laag kwam. Uit frustratie had ik het opnieuw geprobeerd. Het was dan weer niet gelukt, maar ik heb wel even mijn cocktails moeten uitzweten. Om verspilling tegen te gaan, heb ik natuurlijk beide cocktails opgedronken! Of wat had u gedacht? Dat het geld op mijn rug groeit? Tegen 7 uur in de ochtend was ik weer op aarde beland en ben ik eindelijk naar mijn bed gegaan.

Mijne madam vroeg mij wel 's anderendaags hoe laat ik naar bed was gekomen. Maar ik heb wijselijk mijn mond gehouden. Ik was het bijna vergeten, maar vanaf vandaag 1 februari begint de maand "Tournée minérale". Een tegenpool van de "Tournée générale". Een maand waarbij mensen zich "engageren" (nu we toch in het Frans bezig zijn) om "pendant un mois 'geen' goutte d'alcool" meer te drinken. En ik zei in mezelf, zo rond 24u30 van : "verdomme, dat is nu!" En om mensen de stuipen op het lijf te jagen heb ik mijn kast met flessen geopend. Ik ging nochtans maar pas in 't weekend weer een cocktail uitproberen. Want voor wie het zich mocht afvragen, ik ben geen alcoholverslaafde, maar eerder een gelegenheidsdrinker.

Maar vorige week heb ik in gans Vlaanderen zitten zoeken naar een meloenlikeur, dat zijn oorsprong in Japan zou hebben, maar uiteindelijk in Mexico wordt gemaakt. Ja, Donald Trump, u leest het goed. In Mexico hebben ze goede likeuren! Kam nu maar je toupet in de andere richting! En alvorens ik verder schrijf aan deze tekst, wens ik u even te alarmeren. Mijne madam braakt ervan om alle dagen nieuws te moeten horen over Donald Trump. Ik ken Trump een beetje, niet persoonlijk wel te verstaan, maar de doorsnee mediafiguur is mij niet onbekend. Dus was ik wel een beetje gewonnen voor het feit dat hij president was geworden. De voordeel van de twijfel is hem gegund. Dat hij omringd is door domme mensen is een andere zaak. Maar voorlopig wens ik de kat uit te hangen, die vanuit een boom aan het genieten is van een lekkere cocktail. Meer politiek later.

Dus nu dat ik eindelijk mijn meloenlikeur per post heb ontvangen, laat het feest maar beginnen! Hier kan Donald Trump nog een puntje aan zuigen, als het om vrije handelsverkeer gaat! En de Britten misschien ook, wie weet! Blijf maar fish & chips eten! Als het land zonder tapijten valt, bel dan eens naar een moslim!

Maar nu en in naam van alle mensen die beslist hebben om de ganse maand februari geen druppel alcohol meer te drinken, om dan - wie weet - in maart aan comazuipen te doen : op uw gezondheid!! Ik geniet alvast van mijn zopas gemaakte "Crocodile Cooler" Een cocktail gebaseerd op limoenlikeur, citroenwodka, Triple sec, sour mix en een koolzuurhoudende drank! Heerlijk verfrissend en zeker een aan te raden drink voor de komende warme maanden! 't Effect na het drinken van deze cocktail : nog steeds nuchter!

Crocodile Cooler.jpg

Leve de maand februari! Nu nog kijken voor de schrijffouten, om niet voor lul te staan en om te vermijden dat er een nuchtere bende op mijn deur komt bonken! Dan pas kunt u allemaal gaan beginnen roepen van : "Yes! Sole is terug!"

Sole's Crocodile cooler.jpg

Proost!!

Meer info omtrent de "Tournée Minérale" :
https://www.tourneeminerale.be/nl

- Sole

 

The Pretty Reckless - Take me down

 

 

02:36 | Permalink | Commentaren (1) | |

Commentaren

Vlotte schrijfstijl en aangenaam om lezen.
Succes met het vervolg!

Gepost door: Gidsjorisg | 01-02-17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.