02-02-17

Super Bowl LI - mijn gedroomde voorspellingen...

SB 2017 Announcement screen.jpg

Het is weer die tijd van het jaar! Super Bowl weekend komt eraan! Voor wie fan is van American Football mag alvast komende zondag niet vergeten aan te stippen op zijn kalender. Oké... wacht, dat klonk eventjes ouderwets...

Stipt het aan in het agenda van uw smartphone of welk toestel u ook bezit. Ik schrijf het alvast op mijn voorhoofd, in spiegelbeeld. Dit bij gebrek aan een smartphone of welk toestel ook, dat denkt mij dagelijks bezig te houden. Wie ooit naar mijn oude gsm-toestel heeft gebeld en op het antwoordapparaat terecht kwam, weet dat ik op zo'n moment geen zin heb om gestoord te worden!

Dit zijnde gezegd, kalenders bestaan degelijk wel nog. En wie dacht er geen aan te schaffen, heeft er waarschijnlijk wel ergens één tegen zijn goesting meegekregen. Maar goed, wie geen kalender meer in huis heeft, weet dat daarmee de weekdagen, maanden en jaargetallen nog altijd bestaan.

5 februari 2017 - Super Bowl LI (lees : 51)
- Houston, Texas - USA.

Twee ploegen hebben net de playoffs achter de rug en werden respectievelijk de kampioenen van hun divisie, ook wel Conferences genoemd. Bij de American Football Conference, werd mijn favoriete ploeg weer gekroond tot kampioen. De New England Patriots keren terug naar de Super Bowl voor de negende keer en zullen er trachten hun 5de trofee te winnen.

Aan de andere zijde, bij de National Football Conference - een niet te onderschatten tegenstander : de Atlanta Falcons. Hun tweede deelname aan een Super Bowl en misschien hun eerste kans om de trofee te winnen. Want daar gaat het hem om : de Vincent Lombardi-trophy.

Maar naast deze voorspelbare gebeurtenis, mag men ook niet de rest vergeten. Want ja, er is ook de show op z'n Amerikaans dat er mee gepaard gaat. Jets in de lucht, America the beautiful, Star Spangled banner, de half-time show met LADY GAGA en oh ja, ik vergat het bijna... Er is ook nog een "football" match. 60 minuten lang gesplitst in 4 kwartieren, waarbij je na drie uren zegt van : "Is het nu nog niet gedaan?" Want ja, American football is een spel waar men yard na yard terrein tracht te winnen en men 3 kansen krijgt om 10 yards verderop te geraken.

Gelukkig zijn er tactieken dat men aan diverse groepen binnen de ploeg laat uitwerken. Er is het offensieve gedeelte, waarbij de ster van de ploeg - beter bekend als de Quarterback - de citroenvormige bal naar voren tracht te gooien in de hoop dat de aangestelde "receiver" / "wide receiver" de bal in zijn pollekes kan vangen. Dit allemaal met de bedoeling om de "ball" over de lijn aan de andere kant van het veld te krijgen om er een "Touchdown" te scoren. Lukt dat niet dan is er nog altijd de mogelijkheid om een "Fieldgoal" bij de "4th down" te maken.

Maar goed, ik ben hier nu ook niet om u de borst te geven. Maar weet dat er ook een "defensieve" ploeg aan het werk komt, wanneer de andere groep met de Quarterback - al dan niet succesvol - aan zet is geweest. De vorige Super Bowl werd trouwens ook gewonnen dankzij het harde labeur van de offensieve teams. Omgekeerd was het gene vetten.

En daar gaan we dan : waarom zijn de Falcons niet te onderschatten, als men weet welke kwaliteiten de Patriots hebben? De grootste vrees is de tactiek van Falcons' Quaterback Matt Ryan, die op z'n eentje een persoonlijke record in het reguliere seizoen heeft behaald. Namelijk door te gaan werken met eender wie vrij staat en een bal in zijn handen kan vangen. Ongeacht wat hun functie is op het veld. En daar wringt het schoentje, waarbij de Patriots best ogen op hun rug zouden beginnen kweken. Een sterke defensieve team is wat de Patriots vooral zullen nodig hebben, willen ze dit jaar eindelijk hun vijfde trofee winnen.

Quaterback Tom Brady, zal meer dan ooit moeten zien dat zijn receivers hun werk leveren! Naast het feit dat Brady
blijkbaar geschorst was voor de eerste vier wedstrijden van het reguliere seizoen, ik vermoed voor een corruptieaffaire, die ik niet echt op de voet heb gevolgd - heeft samen met zijn team een zeer uitstekende seizoen achter de rug. Er is maar één optie - maar hopelijk op een faire manier. Namelijk Matt Ryan bestoken met twee mannen om hem met de bal in zijn handen te vloeren of ook wel een "sack" genaamd!

Breek echter zijn benen niet! Wat helaas wel is overkomen bij de Quaterback van de Oackland Raiders! Want oorspronkelijk waren de Raiders favoriet, althans in mijn ogen, om het op z'n minst zo ver te halen tot de finale van hun divisie, waar het supperspannend had kunnen worden mochten ze tegen de Patriots zijn uitgekomen. Maar sinds de blessure van Oacklands Quarterback, werd de moraal en alle hoop van tafel geveegd en had de team het zwaar te verduren met de reserve Quarterback die amper correct kon passen.

Maar dat is passé. De Patriots zijn er, maar de Falcons ook. En dit wordt moeilijk te voorspellen. Maar ik moet solidair blijven met mijn favoriete team. De Patriots gaan winnen op basis van... euhm... hun offensieve team, dat alle pogingen van de Falcons zal doen dwarsbomen! Hoewel ik iedere ploeg evenveel succes toewens... Als de Falcons zouden winnen, wel dan hoop ik dat het met dezelfde dynamiek wordt, als tijdens de Playoffs.

Score? Wenst u echt mijn voorspelling, wanneer u weet dat ik er niet ver naast zat vorig jaar? Wat moet men weten? Een touchdown is 6 punten waard, vaak gevolgd door een trap op doel - een "Conversion" : 1 punt. Een fieldgoal is er 3 waard... Er is ook nog een "Conversion" dat bij een vierde poging er toch nog wordt geopteerd om over het doellijn te gaan scoren, dat 2 punten waard is. Wie zal er echt voor gaan? Wie zal zich tevreden stellen met op z'n minst een score op het bord neer te zetten? Aangezien ik de Patriots wens te zien winnen : 28 voor de New England Patriots tegen 22 voor de Atlanta Falcons.

Voilà! Mijn definitieve voorspelling! Go Patriots!

Geschreven door een onpartijdige hand, die moest typen wat zijn meester hem beval!

- Sole

Officiële websites : Atlanta Falcons - New England Patriots

 

Lady Gaga - Perfect illusion

 

04:03 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.