29-03-17

Synoniem voor schwein

Ik werd vandaag verrast door de opmerking die mijne madam gaf, toen ze zei "Ik werd vannacht wakker om 3 uur en merkte op dat je weer niet naast mij lag!" Waarop ik antwoordde : "Jij moet praten, jij lag ook niet naast mij in bed, toen ik vanochtend wakker werd... om 11 uur..." En zo was de kous weer af. Ik voel een beetje druk bij mijne madam. Ze heeft duidelijk nood aan wat geknuffel. Want zo vertelde ze mij dat ze onlangs had gelezen dat het succes van een relatie veel afhangt van knus momenten onder de lakens. Het vreemde is dan wel, dat wanneer ik dan een keer vroeg mee naar bed ga en we elk even een boek aan het lezen zijn, waarbij ik uiteraard weer hoop op wat meer, zij met een vermoeiende zucht omdraait wanneer ze haar boek sluit, om mij dan een zoen te geven en mij slaapwel toewenst.

Maar zoals ze eerder op de avond opmerkte : "tja jij denkt dan altijd aan seks...". Maar goed, zo zijn er vaak van die discussiepuntjes tussen mijne madam en mezelf. Zo vertelde ze mij dat ze woensdag pannenkoeken ging bakken bij oma, wanneer ze samen met de kinderen er op bezoek zal gaan. En dit terwijl manlief weer naar dat stresskot van een fabriek zal gaan werken zijn. Ze had een pannenkoekenmix in de winkel gekocht, waarop ik reageerde van "kan de oma geen melk en eieren voorzien om die pannenkoeken te maken?"

Meteen een tegenreactie over haar pannenkoekenmix, dat het beter en gemakkelijker is, dan wanneer ik pannenkoeken maak. Maar hoe moeilijk kan het zijn om pannenkoeken te maken, dat de mens al een mix voor pannenkoeken moet gaan kopen? Om pannenkoeken te maken heeft men bloem, eieren, wat olie, zout, vanillesuiker en melk nodig. "Ik doe er geen olie bij!" was al meteen de reactie. Toen ze de doos met de voorbereidende mix toonde, las ik de achterzijde. Hier dan de bereidingswijze en pas op hou u vast! Voeg zelf aan de mix toe : drie eieren, melk en / of olie of margarine! Hallo?! Kortom, die speciale mix voor pannenkoeken is eigenlijk een doos met bloem, waarop een foto van pannenkoeken staat en de rest mag je zelf doen. Een pakje met zever dus! Gelukkig staat er onder de gebruiksaanwijzingen vermeld dat men de pannenkoek aan weerszijden mooi moet laten bruinen. Wat hadden ze anders gedacht? Dat u die natte mix zo in uw mond moet gaan kieperen?

Pannenkoekenmix.jpg

En dan nu van de hak naar de tak....

We hebben gisteren dan eindelijk die worsten met zwijnenvlees opgegeten. Eerst en vooral moet ik u vertellen dat er vanochtend iets te binnen schoot toen ik terug aan mijn vorige tekst moest denken en dit terwijl ik op de plee zat. Wat een gemak op zichzelf lijkt te zijn, zijnde terwijl het ene binnenkwam, het andere eruit ging. Ik moest terugdenken aan mijn taalgebruik toen ik het over "zwijnenvlees" had in mijn tekst. Want die nacht toen ik mijn tekst schreef was ik voortdurend aan het twijfelen of het "zwijnenvlees" of "zwijnevlees" was. Aangezien het om meer dan één zwijn gaat, dan zou het logisch zijn dat het om "zwijnen" in het meervoud gaat. Maar wat dacht u dat er plots vanmorgen door mijn hoofd schoot? Juist, dat er zoiets als het woord "varkensvlees" bestond! Miljaar!

Ik was waarschijnlijk in de ban van mijn titel met het Duitse woord voor "zwijn", namelijk "schwein" waardoor mogelijks mijn personal brain computer is blijven haperen. Misschien werd er bij het schijten vanmorgen de computer geüpdatet? Wie zal 't zeggen? Varkensvlees! Duh!!

Hoe dan ook, het vlees had een raar smaakje. Dit kan deels te wijten zijn aan het feit dat sinds het zien van de mishandelingen van die VARKENS in het slachthuis van Tielt, dat we het vlees niet meteen hebben willen bereiden of wie weet waren de VARKENS onderhevig aan stress, alvorens ze op brutale wijze in de saucissen werden gedraaid!! Hoe dan ook, het vlees heeft mij langs geen kanten gesmaakt. Maar ik heb het wel opgegeten. Op het werk heb ik dan nog diarree gehad, maar dat kan geen kwaad! Vooral niet wanneer het op de kosten van de baas gebeurd! Dan pas kan men zeggen dat stront geld opbrengt!

Zo ziet u maar dat de eenvoud zelve niet veel moeite kost. Pannenkoeken, VARKENS en stront nemen vandaag alle aandacht weg van al die andere problemen uit de wereld. Rusland lanceert een nieuwe raket dat mogelijk niet tegen te houden is, de Britten maken er eindelijk werk van om definitief uit de E.U. te stappen, terwijl de Amerikaanse president Trump steeds in nauwere schoentjes terechtkomt en Delphine Boël niet herkend wordt als de echtelijke dochter van koning Albert II. Niet dat ik er mij mee wens te moeien. Maar Sire ze heeft precies hetzelfde gezicht als u! Hoe durft u het te ontkennen? Misschien moet ik de tekst in het Frans vertalen, maar er is één woord waarmee ik u kan omschrijven. Namelijk :  "COCHON!" (Lees : Zwijn! - Sorry, ik bedoelde : VARKEN!)

Albert & Delphine.jpg

- Sole

Koos Stekkerdoos - Zoige!

 

 

03:44 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.