12-04-17

The bigger picture

Fragmentje uit een eerdere post getiteld : "Adviserende parlé" - 20/02/2017 :

"Walgelijk gewoon! Wie doet nu zoiets? Ik zou het zelfs niet wagen om zo plots uit het niets te gaan vertellen hoe vreselijk ik het vond van wat er zich in Zweden heeft afgespeeld! U zult mij nu misschien vragen van : "En wat is er nu eigenlijk in Zweden gebeurd, Sole?" Precies! Maar het was wel iets afschuwelijks, althans volgens President Trump!"

Dit schreef ik op 20 februari 2017, als een reactie op een domme uitspraak die Trump hield tijdens een meeting waar hij een lange speech gaf, net alsof hij weer op campagne was vertrokken. Ik ben eventjes voor twee dagen niet op de pc geweest en de recente aanslag in Zweden zal u waarschijnlijk niet ontglipt zijn. De voorbije twee dagen was ik mij iets aan het afvragen in verband met Trump - de man die hekelt aan "fake news" en die tijdens zijn speech in februari beweerde dat er zich iets vreselijks had afgespeeld in Zweden, terwijl er absoluut niets was gebeurd... althans niet in februari.

Ik was namelijk aan het twijfelen of hij Zweden of Zwitserland had genoemd, die volgens hem de dag ervoor het slachtoffer werd van een terroristische aanslag. En raar maar waar, ongeveer een halve maand na zijn vergissing, die hij al dan niet heeft toegegeven (ik kan het mij niet meer herinneren), gebeurde er effectief een aanslag in Zweden. Onlangs heeft hij ook een paar super gesofistikeerde Tomahawkraketten afgevuurd op een Syrische militaire basis, zonder echter veel schade te berokkenen. Dit was zogezegd als vergelding voor de gifgasaanvallen op onschuldige burgers. En ondertussen laat hij een vliegdekschip richting het Koreaanse schiereiland varen.

Het kunnen mijn gedachten zijn, maar het lijkt erop alsof president Trump onze aandacht tracht af te leiden om snel iets uit het verleden te vergeten. Met name dat hij in februari meende te hebben vernomen dat er een aanslag in Zweden werd gepleegd. Zweden - februari....

Mag ik even "fake news" verspreiden? Wat als Amerika achter gecoördineerde aanslagen zou zitten onder het motto "I.S. heeft het weer gedaan" om de wereld naar hun hand te draaien? Hoe kan de machtigste man van de wereld - want we schijnen dit altijd te denken over een Amerikaanse president - zo verkeerd geïnformeerd zijn geweest, waarna hij in februari zijn achterban aankondigde dat er een aanslag in Zweden werd gepleegd, terwijl de rest van de wereld uit de lucht viel???

Naar het schijnt - ik zou het eigenlijk eerst moeten opzoeken, maar ik werk nu ook weer niet voor een krant. Naar het schijnt had president Kennedy in de jaren '60 een voorstel op tafel gelegd om een aanslag te beramen op Amerikaanse burgers, om het in de schoenen te schuiven - toen moet het wel de Cubanen of de Russen zijn geweest - om zo een geldige reden te creëren om een oorlog te kunnen beginnen. Hetzij de FBI of de CIA raadde het plan van Kennedy af en het dossier werd als "Top Secret" geklasseerd.

11 september 2001 - Amerika werd het slachtoffer van terrorisme op eigen bodem...

Verschillende complottheorieën kwamen ter sprake. Saoedi-Arabië werd eerst met de vinger gewezen. Wat later zijn er zelfs theorieën opgedoken al zijnde dat de Israëlische geheime diensten (De Mossad) achter die aanslagen zouden hebben gezeten en ook Irak werd aan het rijtje toegevoegd... Maar soms werd er vermoed dat Amerika zelf achter de aanslagen zou hebben gezeten om zo de goedkeuring van de geschokte wereld te kunnen verkrijgen om zonder tegenwerking ten oorlog te kunnen gaan in Afghanistan. Al was het eerste land dat Amerika en president Bush Jr. toen meteen wensten aan te vallen Irak was...

Er bestaat zoiets als de gevangenis van Guatanamo Bay waar nog een hoop zogehete terroristen zitten opgesloten en waarmee niemand geen raad mee heeft. Waarbij ik dan graag wat "fake news" mee wens uit mijn duimen te zuigen. Ex-terroristen die ooit in de naam van Allah en het Kalifaat vochten maar nu na al dat "waterboarden" misschien zodanig gebrainwashed zijn geworden, dat ze nu supergeheime missies uitvoeren voor de Verenigde Staten en terroristische aanslagen plegen zogezegd in de naam van I.S.! En wie weet is de "Arabische lente" waarbij plots mensen in opstand kwamen tegen hun eigen regime, een codenaam om oude regimes op te ruimen, zoals destijds in Libië, waar Kolonel Khadaffi van de macht werd verdreven en later werd geëxecuteerd. En ja, die man was een tiran, maar er heerste wel orde in zijn land.

khadaffi.jpg

Sinds zijn executie verkeert Libië in een burgeroorlog met aan de macht van die stromannetjes, die weet-ik-veel hoe ze aan de macht zijn gekomen. Maar die in elk geval geen enkele controle hebben. Sindsdien vertrekken er bijna dagelijks bootjes naar Europa en zitten er tussen al die illegalen wel hier en daar een paar soldaten die de Kalifaat wensen over te brengen.

Blijkbaar onder het presidentschap van Trump ontbreekt er één zaak aan hun tactiek. Eén woord schiet mij te binnen : "synchronisatie". Met name als de president aankondigt dat er iets vreselijks is gebeurd in Zweden en er toen eigenlijk niets is gebeurd, stel ik mij de vraag of er hier iets niet is misgelopen? Synchronisatie, betekent ook timing en dan mag je ook het uurverschil niet uit het oog verliezen. Of in zijn geval de kalender...

Stel u voor dat ik morgen mijn huis uitstap en ik plots in een donkere wagen word geduwd...Mijn gezin sterft toevallig in een huisbrand en de blog verdwijnt op mysterieuze wijze... Wie zal er mij dan nog herinneren?

"America first!" Dus 't is dan toch van dat? Amerika wil de wereld domineren! Wie houdt hen tegen? Een verblinde Europa dat kreunt onder repetitieve aanslagen, zogezegd door I.S. uitgevoerd? Rusland die, hoe stoer ze ook doen, eigenlijk op wereldvlak overal gecounterd worden, door hun stomme zet in Oekraïne? Noord-Korea die militaire parades uitvoert met marcherende militairen, die niet eens gewapend zijn of 't is met een paar tanks en een hoop rode vlaggen? China? Die onlangs tot een verstandhouding is gekomen met de V.S.? Of Iran? Een land dat als het zich economisch wilt permitteren om weer te groeien, beter zijn bek houdt? En waarom wordt Saoedi-Arabië druk beziggehouden in Jemen? 

Een extra vraag die ik u kan stellen om gewoon maar te speculeren, is waarom er recent een aanslag in Londen werd gepleegd? Net nu dat Groot-Brittannië druk bezig is met de Brexit? Heeft er iemand een bondgenoot nodig dat geen verantwoording meer hoeft af te leggen bij de Europese Unie? 

Missen wij hier niet "the bigger picture"? Wie bespeelt er wie? Sommige media vrezen niet meteen voor een Derde Wereldoorlog! Maar vergelijk het met een schaakbord, waarop stilaan de verschillende stukken worden verzet. En wat dan wanneer er een koning klem komt te zitten? Schaakmat... 

- Sole

Hier een liedje uit de jaren '80, om er een keer goed over na te denken...
Al gans mijn leven dacht ik evenwel dat het een liedje van John Lennon
was. Hoe mis ik het ook heb, de zanger lijkt wel een beetje op Lennon...

The Korgis - everybody's got to learn sometime

 

 

02:28 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.