14-04-17

Zo vanzelfsprekend

Onlangs verschenen :  "The bigger picture" (12/04/2017)

Nog een paar uren en 't zal 105 jaar en 11 Oscars geleden zijn dat de Titanic zonk. Wie nog steeds in het sprookje gelooft en denkt dat Jack en Rose echt bestaan hebben, moeten toch wel dringend even de geschiedenisboeken te boven halen. Wegens een gebrek aan voldoende sloepen vroren er meer dan 1500 passagiers dood in de oceaan of gingen ze mee de dieperik in, samen met het schip.

Uit respect voor de slachtoffers een toepasselijke hymne, dat minder vals klinkt dan de versie van Celine Dion. Oordeel zelf...

Het is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend om een toepasselijke hymne te gaan vinden voor een dergelijke ramp, dat zich meer dan een eeuw geleden heeft afgespeeld. Toevallig vieren de Noord-Koreanen komende zondag hun 105de verjaardag als natie, dat destijds werd opgericht door Kim Il Sun. Toch iemand die de ramp met de Titanic had overleefd... We kunnen ons stilaan gaan beginnen afvragen welke hymne we zouden kunnen uitvoeren ter nagedachtenis van de Noord-Koreanen eens de V.S. dat land heeft platgebombardeerd.

Of gaat het niet zo'n vaart gaan? Ik ben nog altijd van mening dat mocht er één bom op Noord-Korea worden gedropt, dat ze daar ginder allemaal tegelijk als een stelletje mietjes zullen beginnen gillen en wegrennen. Hoewel... Ik ben helaas te jong om de Koreaanse oorlog te hebben gekend uit de jaren '50. Ik heb de afgelopen jaren welgeteld één Belgische soldaat op rust leren kennen die deel had genomen aan de Koreaanse oorlog. Maar op het moment dat ik eindelijk met hem over die oorlog kon praten, leidde de man aan de ziekte van Alzheimer. Veel kon ik er dus niet uitkrijgen. Zelfs na enkele folterpraktijken, kwam er niet meer uit zijn mond dan : "Wanneer wordt er gegeten?!

Ongetwijfeld was het een zoveelste oorlog dat te wijten was aan de dreigende Koude Oorlog tussen het Westen en het Oosten, waarbij er geen duidelijke winnaars waren. Andere bekende conflicten die ontstaan zijn tijdens de Koude Oorlog : Vietnam en Cuba. Zijn we klaar voor een oorlog met Noord-Korea? Normaal gezien wordt er dit weekend regen voorzien in ons land. Mocht u eventueel toch een grote witte opklaring gewaar worden, weet dan dat dit mogelijk niet de zon zal zijn...

Niets is vanzelfsprekend. Als men de jeugd daar tegenwoordig ziet zitten met hun smartphones en hun gratis Wifi-zones, dan vind ik het af en toe nodig om hen de les te spellen. Zo hadden we twee vriendinnetjes van onze kinderen op bezoek bij ons. U moest eens zien hoe onze kinderen samen met die twee vriendinnetjes daar zaten te tokkelen op hun toestellen en op de koop toe op mijn netwerk! "Doe maar voort...", dacht ik even in mezelf, "de ouwe gaat er wel voor gaan werken!"

Ik vertelde hen dat het vroeger niet zo vanzelfsprekend was om een verbinding met het internet te maken en vertelde hen over een tijd dat men pas op het internet geraakte via een inbelverbinding dat vreselijk lawaai maakte. En hoe lang geleden was dit? Allé ja, toch bijna één generatie. Toen ze mij allemaal aankeken alsof ik een fabel aan het vertellen was, ging ik meteen op zoek naar een voorbeeld. Wat mij meteen goede herinneringen opbracht, vooral wanneer mijn vader uit zijn sloffen schoot omdat hij niet de telefoon kon gebruiken, wanneer ik twee verdiepingen hoger op het internet zat te surfen.

Wie weet na dit weekend zullen we ons misschien weer op de oude manier moeten gaan verbinden, eens alle Wifi-zones van de kaart werden geveegd door een nucleaire 'blast'. Meer wens ik niet te speculeren. Want na de grote apocalyptische inslag, is het nog zeer de vraag of we ons nog vragen zullen kunnen stellen. Misschien, mochten we de big bang overleven, worden wij wel zo van die hongerige negertjes, die 20 kilometers zullen moeten stappen om een waterput te vinden. Ik weet alvast één waterput zijn in Roeselare. Dat is tenminste als ik ons huis nog zal herkennen...

Ik ga er momenteel niet te veel kopzorgen in maken. Valt de bom, dan wordt mijn verlof verlengd en wie weet zullen de planten in mijn moestuin dankzij de bestraling sneller groeien dan voorzien. Wie weet kweken we dan allemaal zo van die nucleaire puisten op ons gezicht. Wanneer er dan één van die puisten op het punt staat om open te spatten, springt gans ons hoofd open!

I.S. zal geen gebruik meer moeten maken van drones om ons te bombarderen. Mocht het toch gebeuren, weet dan dat onze luchtmacht welgeteld één helikopter ter beschikking heeft om alle drones uit te schakelen. We kunnen met een gerust hart gaan slapen. En voor mogelijke aanslagen met vrachtwagens ben ik helemaal niet bang. Althans niet in Roeselare. Want hier en daar staan er van die betonblokken, dat zelfs een fietser niet op tegen kan... tenzij je die kan ontwijken aan de linker- of rechterkant. Naargelang uw reflex!

Betonblok.jpg

Mocht het dan toch nog tot een vreedzame oplossing komen met Noord-Korea, weet dan dat er reeds een andere crisis om de hoek... "loeit"... om de hoek... hoe zegt men dat? Even opzoeken... Voor een keer dat ik deelneem aan een literaire wedstrijd voor de titel "Beste blog van België"... "Om de hoek komt kijken..." Ah zo..

Kortom, wees er op voorbereid en dit wens ik voornamelijk tegen alle patattenboeren van ons land te melden. Naar het schijnt verkeert Japan in een chipscrisis! Ik las namelijk dat de aardappeloogst dit jaar niet gelukt is. Sindsdien zijn er twee fabrikanten van chips ginder genoodzaakt om minder smaken te maken en worden er bepaalde smaken op veilingsites aangeboden tegen hogere prijzen. Aan het importeren van aardappelen wordt momenteel nog niet gedacht.

En wat als ze dat wel doen? Wat als de importkosten te hoog liggen? Zal Japan ons binnenvallen? Dit klinkt misschien belachelijk. Maar afgezien van een mogelijke conflict met Noord-Korea, vergeet niet dat er reeds drie landen op het Afrikaanse continent aan honger leiden. Wees dan niet verwondert, nu er een aardappelcrisis in Japan dreigt te ontstaan en we hier in ons land ook gezinnen hebben die geen geld hebben om voedsel te kopen, omdat de facturen en de belastingen veel te hoog oplopen - dat Wereld Oorlog III misschien niet zal ontstaan uit een gewapende conflict met Noord-Korea. Maar wie weet door een conflict omdat er teveel mensen aan honger leiden. En aangezien er geen voldoende voedsel op aarde is... tenzij men dringend insecten beginnen te kweken...

Ja, ja... Ik weet ergens een waterput met een moestuin liggen in Roeselare. Wie op mijn grond durft te stappen wordt meteen neergeknald en de rest van uw lichaam zal als kattenvoer eindigen. Onze kat eet namelijk meer dan voorheen. Noem het zijn laatste voorzorgen alvorens hij misschien zal komen te overlijden. Maar ondertussen leeft hij nog. Dus niets is zo vanzelfsprekend. Of wat had u gedacht?

- Sole

 

Millionaire - I'm not who you think you are

 

 

23:44 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.