03-05-17

Specerijen voor de hersens

Het kunnen mijn gedachten zijn, maar ik heb het gevoel dat er niet veel aan de hand is op het vlak van wereldnieuws. Dat Japan heeft besloten om zijn oorlogsschip de "Izumo" in te zetten voor het escorteren van een Amerikaanse bevoorradingsschip, dat koers vaart richting het Koreaanse schiereiland, valt weinig over te vertellen. En om zo meteen grappig uit de hoek te willen komen, door te gaan zeggen dat izemo gelukkig kan drijven op het water, is voor mijn gemoedstoestand laag onder de gordel.

Geen noemenswaardige aanslagen te becommentariëren. Al schijnt dat we de oproep hebben gekregen om waakzaam te zijn, omdat er mogelijks groeperingen zijn die op het punt staan om in actie te schieten. Letterlijk... Ik had eerder verwacht dat er weer iemand met een vrachtwagen op de menigte zou gaan rijden, maar daar is momenteel niets van aan. Wie weet zit I.S. zonder bekwame chauffeurs. 'k Zie ze daar al rond zoeken in de moskee van : "Aziz, kan jij rijden met een truck, jongen?" Iedereen ziet daar dan Aziz voor de laatste keer van neen schudden met zijn hoofd. Misschien hoopt hij gespaard te blijven, door te gaan zeggen van dat hij wel met de fiets kan rijden. Maar helaas, geen maagden in het hiernamaals voor Aziz.

We kunnen best het zekerste voor het onzekerste nemen! Misschien moeten we dringend donoren oproepen om bloed te komen afstaan. Ja, ook de homoseksuelen kunnen binnenkort bij wet bloed komen geven. Zo hoeven ze ten eerste niet meer te gaan liegen, door zich voort te doen als hetero's. Voorwaarde volgens het voorstel is wel dat die homoseksuelen die in aanmerking komen om bloed te doneren, geen seksuele relatie hebben met een man! Pittig detail dus! Wordt interessant, wanneer de nieuwe vragenlijsten zullen verschijnen. "Bent u homoseksueel? Zo ja, heeft u een verkering met een andere man? Indien ja, ga meteen naar pagina 24, laatste paragraaf : F**k off!"

Ik las vandaag een artikel over Robbe De Hert die zijn gehoopte 100.000 Euro's heeft gehaald, dankzij de geldinzameling dat via een crowdfunding werd gehouden, uit min of meer sympathie voor de zieke filmregisseur. Een echte Antwerpse icoon als het ware! Doodziek en diep in de schulden, maar toch een gelukkige man, die eindelijk zijn filmproject zal kunnen uitwerken. "Hollywood aan de Schelde" zal zijn documentaire heten.

100.000 Euro's, die we misschien beter zouden kunnen gaan spenderen aan "Kom op tegen kanker", dan voor die Vlaamse documentaire, dat niemand wenst te gaan zien... Of 't zijn de diehard fans, die misschien nog niet eens "De witte van Sichem" hebben gezien. En begrijp mij niet verkeerd, ik heb veel respect voor Robbe De Hert, maar komaan niet overdrijven. Schrijf met dat geld een gedocumenteerde boek, met mooie foto's en trakteer met de rest van dat geld de mensen op een laatste afscheidsfeestje, alvorens de fiscus de zaal binnenstormt! Dan ben ik de eerste om te gaan roepen van : leve Robbe De Hert!

Ik ben altijd een fervente fan van een Vlaamse filmindustrie geweest en ik sta open voor alle Vlaamse films. Maar zolang deze industrie niet zonder het V.A.F. gecombineerd met duizenden andere sponsors kan functioneren, dan hoeft het voor mij niet! Ik ben van mening dat mensen als Jan Verheyen, die destijds nog bij Polygram in het Verenigd Koninkrijk heeft gewerkt en al die andere Vlaamse regisseurs, de bal verkeerd hebben geslagen, toen de Vlaamse film plots een boom heeft gekend, medio jaren 80 - begin jaren 90. Zelfprofijt en de dikke nek gaan uithangen op de rode loper en de rest kon stikken. De belachelijke filmpitchs die op de eerste dag van het Filmfestival van Gent destijds werden georganiseerd, waarbij aspiranten filmschrijvers een valse hoop koesterden, omdat men hen voor die paar keren deed geloven dat de industrie op volle toeren ging beginnen draaien. Maar daar is niets van in huis gekomen.

Ik ga binnenkort een filmfeestje geven, waar ik mijn scenario's op de brandstapel zal gooien om er een reuze barbecue mee te houden. Liever dat, dan nog mijn nek te gaan uitsteken voor een industrie die afhankelijk is van een mogelijke Vlaamse overheidssteun! Maar ik blijf u wel aanmoedigen om films van eigen bodem te gaan zien. En er komen er binnenkort een paar heel interessante Vlaamse films uit! Bij deze, weet dat ik niet van kwade wil ben! Voor de rest is de ambitie ver zoek bij mij! Tenzij ik morgen een smak geld kan inzamelen om twee maanden een workshop in New York te kunnen gaan volgen! Liever dit, dan 4 domme academiejaren in België te gaan verspillen waar enkel de elite een budget krijgt in zijn 4de jaar! Terwijl de rest op een valselijke manier gebuisd wordt van op zijn eerste dag, met zijn eerste opdracht, wat op de koop toe verzwegen wordt tot het einde van het academiejaar! Kwestie om geld in het laadje te kunnen brengen.... Neen, ik ben het nog altijd niet vergeten...

Maar goed, ik heb een huis en ik heb vast werk en ik eet alle dagen. Het beeld dat een medeleerling van mij vroeger ophing al zijnde : "weer één die dan aan de dop gaat staan", werd op tijd opgeborgen. En voorlopig heb ik nog geen morfine nodig, al bloedt mijn hart van woede en verdriet. Maar dit terzijde. 

Alvorens de terroristen nog eens toeslaan, kan ik mij misschien gaan inschrijven voor het tv-programma "De leugendetector" van zender "Vier". Kwestie om Gerard Van Den Berg te zien zweten, wanneer zijn wijzertjes tilt beginnen te slaan, wanneer ik voor de ettelijke maal een leugen vertel. Hoe moeilijk kan het zijn om niet te gaan liegen, wanneer je op voorhand geschreven vragen voorgeschoteld krijgt? "Denk je soms aan een andere?" "Euh, neen..." Krak! Zijn computer naar de zak!

Schrijf mij alvast niet in voor Temptation Island of ik ben meteen verkocht! Niet dat ik naar zo'n dwaze programma's kijk. Wees gerust gesteld, mijn niveau ligt nog altijd ietsje hoger dan de doorsnee Vlaming die naar de televisie kijkt. Onlangs nam Panda, de knuffel van ons dochter, deel aan een genre Temptation Island. 't Was twee weken ambras tussen panda en zijn bazinneke! Hoe zeggen ze dat alweer? Stop nooit de wolf bij de kippen? Allé, ik weet wel dat men dat zo niet zegt. Maar u weet misschien wel wat ik bedoel... 

Panda Island.jpg

- Sole 

Phil Rudd - Head job

      

18:49 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.