08-05-17

Als het er toch moet van komen

Als er ouders zijn die zich afvragen waarom hun kinderen dom zijn, zoek niet langer want ik ken de oorzaak van het probleem :Onze kinderen waren niet genietbaar dit weekend. Eigenlijk niemand van ons was genietbaar dit weekend. Mijne madam is ziek en de kinderen zijn veel te laat naar bed gegaan, met als gevolg dat ze allemaal met een rothumeur zijn wakker gekomen. Ik heb mij meerdere keren de vraag gesteld, daar mijn kinderen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat met hun neus op de smartphone gericht zijn, wanneer ze een keer eindelijk die link zullen ontdekken om deel te kunnen nemen aan de "Blue whale challenge"? Er zijn echt van die dagen dat ik vind dat het een keer tijd wordt dat ze het ouderlijk huis verlaten. Oké, ik weet het wel dat ons dochter nog maar 5 jaar is en de oudsten 13, maar dat is nog geen excuus.

Ik ben zelfs een beetje ontgoocheld in die uitvinders van de "Blue whale challenge" omdat ik het discriminerend vind dat ten eerste het spel enkel maar met een smartphone kan worden gespeeld en ten tweede dat men minderjarig moet zijn om er te kunnen aan deelnemen! Vroeger werd ons altijd erop gewezen dat men meerderjarig moest zijn voor alles en nog wat, totdat het ons strot uitkwam en we hoopten om zo vlug mogelijk 18 jaar te worden!

't Wordt toch eens tijd dat er een dergelijke spel voor veertigers zoals ik en wie weet ook eens voor de senioren wordt uitgevonden. En het liefst ook beschikbaar via een vaste computer en als het kan in Windows XP! Want al wordt deze besturing niet meer ondersteunt door Windows, ik ken nog veel plaatsen waar XP in gebruik wordt genomen. Trouwens is het niet een beetje de eigenschap van Windows om vaak de mensen in de kou te laten, door vaak zaken plots niet meer te ondersteunen? Wat vernam ik onlangs alweer? Oh ja, dat "Windows Live Mail" ook al niet meer door Windows wordt ondersteund!!

Ik viel uit de lucht! Hoe zal ik in de toekomst mijn fanmail ontvangen? 'k Was al jaren geleden niet te spreken over toen ik overstapte van Windows XP naar Windows 7 na een computercrash, dat ik mijn scanner niet meer kon gebruiken! Laat staan dat ik er warm voor loop om over te stappen naar Windows 10. Ik heb al even Windows 10 bestudeerd en u mag mij voor een dommerik verwijten, maar wattefuk?! 't Is helemaal om met de mensen hun voeten te spelen. Als Windows 7 morgen niet meer wordt ondersteund, ben ik bereid om over te stappen naar Apple!

Bill Gates zal maar dieper in zijn zakken moeten tasten om zijn hongerige negertjes te ondersteunen, wanneer ik geen klant meer zal zijn bij Windows! Ik wil in de toekomst een Windows waarop ik mijn vertrouwde programma's kan blijven gebruiken en zelfs weer mijn scanner kan gebruiken! Dat beestje ligt daar onder 't stof in de kelder, wegens gebrek aan een koper. Trouwens hoeveel scanners zijn er destijds daardoor niet op de vuilnisbelt terecht gekomen? Niemand die reageert? De woede zit diep in mij, zoals u het kunt lezen! Maar het is de waarheid en hierdoor verlies ik belangrijke ruimte om het verder te hebben over de nieuwe Franse president Emmanuel Macron die bij het te perse gaan van mijn blog - gisteren de tweede ronde van de presidentiële verkiezingen heeft gewonnen van Marine Le Pen.

Eén iets om het kort te houden misschien, je zou Macron soms vijftig cent willen geven om hem met zijn ogen te zien knipperen. Heeft u hem bekeken toen hij zijn overwinningsspeech gaf? 't Was gelijk een pop met een batterij in zijn achterste! Of hij heeft zich misschien door zijn vrouw laten overhalen om Botox in zijn gezicht te spuiten. Wat moet dat geven wanneer ze hem pijpt? Dat is het eerste wat ik mij afvroeg! U zult zeggen : "typisch Sole", maar u kunt het toch niet ontkennen dat zijn 24 jaar oudere echtgenote, die hem waarschijnlijk nog les geeft thuis, geen Botoxkuur achter de rug heeft? Snelle madam zegt iedereen. Al goed en wel, maar je mag ze dan ook weer niet van heel dichtbij filmen!

En zo ben ik afgeweken van de "Blue Whale challenge". Ik kon mij dus niet inschrijven al was het maar om eens te kunnen onderzoeken welke uitdagingen er worden opgedragen aan die misleidende jonge kinderen, die vaak nog geen 15 jaar oud zijn!! Blijkbaar in Rusland zijn er zeker al kinderen van 12 jaar oud het slachtoffer geworden van dit lugubere spel! Maar ik heb wel een lijst gevonden met opdrachten. En het is echt een sado-masho... Mens, hoe schrijft men dat? 't Is vaker gemakkelijker vastgebonden te zijn aan een stoel of in de kloten te worden gestampt dan het woord zelf neer te schrijven...

"Sadomasochistisch"... Er stond meer dan acht of tien keren een opdracht in, waarbij men een teken moest kerven in zijn hand of arm. Waaronder die fameuze walvis, die iemand recent in zijn arm liet kerven. Ik wil dat ook wel eens doen, maar dan op mijn lul, kwestie om te weten hoe lang ik hem stijf kan houden. Helaas zal ik tegen niemand meer de vraag kunnen stellen van : "heb je mijn walvis al gezien?" Want na de vijftigste opdracht is men naar het schijnt reeds overleden. Vaak moeten de slachtoffers van dit zieke spel zich van het leven beroven, door van een hoog gebouw te gaan springen of door zich onder een trein te gaan gooien.

Blue whale challenge carving.jpg

Niets grappigs aan natuurlijk. De oma is al bang dat onze kinderen in contact zouden komen met dat spel. We zien wel, mochten ze één dezer dagen niet meer naar huis komen... Het zal paniek alom zijn, dat kan ik u verzekeren. Als ouder kan ik u maar aanraden van hou uw kinderen in de gaten en geef ze af en toe eens een duwtje in de rug, net wanneer de trein het station binnenrijdt... Ik bedoel, steun uw kinderen en hou hun smartphone in de gaten. U bent nog altijd baas!

Trouwens één tip uit de lijst : mocht het zijn dat u uw kinderen betrapt om 2u30 in de ochtend waarbij ze naar een horrorfilm kijken of naar psychedelische muziek zitten te luisteren, weet dan dat een drama niet ver af is. Stel u voor dat ze toevallig om 2u30 naar het toilet moeten, dat is een andere zaak...

Onze zoon heeft echter iets anders ontdekt, via Youtube trouwens. Een kanaal uit Nederland genaamd "Stuktv", waar jongeren de opdracht krijgen om onder andere vandalisme te gaan plegen en om dit te filmen. Zo zou er naar het schijnt recent een jongen zijn opgepakt, dat door justitie werd herkend in een zaak waarbij die in opdracht van dat kanaal fietsen moest gaan vernielen. Alle kosten zijn voor dat kind of dus waarschijnlijk wel de ouders.

Waar gaat dit heen, met het internet en onze jeugd?

- Sole 

(Het is mijn plicht om net als op alle andere kanalen u te melden
indien u met vragen zit over zelfdoding, dat u zich kunt wenden
bij de dienst "Zelfmoord 1813" Laat u helpen, a.u.b.!)

 

Rochelle - Don't let me go 

 

 

01:40 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.