06-08-17

Gecontamineerde gedachten

Deze blog bevat aanstootgevende beeldmateriaal, dat niet voor iedere leeftijd geschikt is...

Het weekend is voorbij gevlogen. Op deze luizige zondag hadden mijn zoon en ik het kot voor onszelf. We hebben wat gevoetbald. Nadien was het mijn beurt om een spel voor te stellen. Met name het spel "Laat mij met rust". De spelregels zijn simpel : ik op de computer en hij naar boven.

We hadden wel energie over vandaag. Misschien komt het omdat we vanmiddag gekookte eieren hebben gegeten. Het verhaal rond de besmette eieren, waarin mogelijk Fipronil in verwerkt zou zitten, hangt meer en meer mijn keel uit. Toen ik aan mijn zoon vroeg hoeveel gekookte eieren hij wou eten, antwoordde hij vastberaden drie. Ik ben hem gevolgd.

Fipronil.jpg

Er mogen dan wel misschien bijna geen eieren meer in de handel te vinden zijn, wij hebben er alvast nog genoeg. Momenteel lijken wij er niets van te hebben ondervonden. Vandaag werd er opgeroepen om vlinders te gaan tellen. Terwijl we samen aan het voetballen waren zagen we plots één vlinder rondvliegen. Een jaar geleden had ik welgeteld ook één vlinder geteld. Ziet u, ik heb geen Facebook nodig om te weten wat ik vorig jaar rond diezelfde tijd heb gedaan.

Eens we die bestudeerd hebben, hebben we de vlinder gevangen en opgegeten. Nadien was de kat aan de beurt. En toen de buurvrouw luidkeels naar ons toeriep, zijn we over de muur beginnen kruipen. We drongen haar woning binnen en we hebben haar in stukjes gesneden. Ondertussen weet niemand waar mijne madam en onze dochter zijn. En niemand hoeft er ook iets van te weten... Ik heb daarnet nog verdorven gehakt in de frigo gevonden. Had ik dat geweten, dan had ik die bij de eieren klaargemaakt. Wat kan ons nog overkomen?

Noem mij één product dat ons niet vergiftigd. Alles wat we eten is zogezegd kankerverwekkend. Het gaat zo ver dat zelfs de Gezinsbond de regering oproept om een taks te heffen op ongezonde voeding. Ondertussen is de suikertaks ook van toepassing op frisdranken waar er geen suikers in verwerkt zijn. Met het excuus dat de suikervervangende middelen ook niet gezond zouden zijn! Wat zal hun volgende zet zijn? Douanecontroles aan de grens, voor wie zijn frisdranken over de grens gaat kopen? In die Franse winkels vind je nog amper Franse consumenten. 't Zijn allemaal Vlamingen die er winkelen!

En is dit ook ongezond?

Lollipop censuur.jpg

Doet mij meteen aan een liedje uit de jaren '50 of '60 denken van de Chordettes...

Of hoe u nu in de toekomst eerder aan mij zult denken bij het horen van dit nummer... Ben ik de enige op deze wereld die dacht dat de Chordettes vier gekleurde dames waren?

Als het echt zo is dat men het al twee maanden op voorhand wist dat er mogelijk Fipronil in de eieren terecht zou zijn gekomen, hoe komt het dat de consument daar nu nog maar pas over bericht wordt? Wie neemt zijn verantwoordelijkheid op? Wie blijft en wie dient zijn ontslag in? Is er al iemand die weet wat het zomerakkoord voor de gewone werkende mens betekent? Want wist u dat wij weer het slachtoffer zullen zijn van het nieuwe zomerakkoord?

Jobs! Jobs! Jobs! Tijdelijke onzekere jobs, van bepaalde duur met interim-contract! Daar zijn de mensen echt mee geholpen! Zo kunnen we allemaal aan de bak gaan. Volgens wat ik heb begrepen zal men moeten opletten wat men allemaal vertelt tijdens een sollicitatiegesprek. Wees niet te haastig om te gaan vertellen dat je als hobby met je vrouw de strijk doet. Want voor u het weet worden uw capaciteiten uitgebuit en wordt u met uw Bachelor ingezet bij de Dienstencheques aan 7 Euro per uur, of wat een dienstencheque ook waard is.

Hadden we het allemaal eerder geweten dan hadden we ons geld destijds in Bitcoins geïnvesteerd, in plaats van voor een spaarboek met een levenslange vaste rente bij een bank zoals Ethias. Jaren later komt zo'n bank tot de vaststelling dat ze dit niet meer kunnen volhouden in dit huidige economische klimaat. Waarna ze hun klanten hebben gevraagd om af te zien van hun spaarformule. 

Nu zou er algemeen aanvaard worden dat men na 40 jaar dienst op pensioen kunnen gaan. Althans tot voor kort. Want nu komen ze op de proppen met het voorstel van wie langer blijft werken dan 40 jaar, zal op een hogere pensioenuitkering kunnen rekenen. Wie wordt er dan weer afgestraft? Al wie "maar" 40 jaar heeft gewerkt?! Hoe men het ook draait of keert, ten lange laatst eindigen we allemaal met een lollipop met Fipronil in ons achterste!

En steek die maar waar ik denk!

- Sole

Nyxx & Danny Armand - Nightmare

 

 

20:48 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.