02-09-17

En de herder fietste mee.

Twee september 2017, zaterdag, weekend. Je denkt dan van eindelijk weer school en 't is miljerde nondejus al weer weekend. Traditiegetrouw was ik toevallig op 1 september 's ochtends thuis en mocht ik vroeg uit de veren om met de schaapjes mee naar school te gaan. De oudsten gaat naar het eerste middelbaar, de jongste naar het eerste studiejaar. Voor het eerst zitten broer en zus niet meer op dezelfde school. De oudsten heb ik op die frisse vrijdagochtend met de fiets vergezeld tot aan de poort. De spanning stond op zijn gezicht geschreven. Die onzekere blik, met een bevreesde glimlach. 't Zit er al in van sinds we hem nog "boontje" noemde. Nu is het een bonenstaak geworden, maar innerlijk is het nog altijd 'Jantje met vrees', in plaats van 'Jantje zonder vrees'.

De jongste zat boordevol energie. Zij moest wat later op school zijn. Ik dacht op mijn gemak te zijn, omdat ik van mening was dat we met de wagen naar school gingen gaan. Dat was tot mijne madam het tegenovergestelde suggereerde : "we gaan met de fiets!" Dat ik meer en meer grijze haren begin te krijgen, daar lijkt niemand van wakker te liggen. Haar pandaknuffel kon bijgevolg niet mee en werd verweesd achter gelaten met haar tuut. Drie jaar geleden toen wij thuis kwamen troffen we haar toenmalige knuffel Bumba (en dus niet Panda) op de eettafel, terwijl hij met Smurfin aan het vrijen was. (Lees ook :  "Terug naar 't school godverdomme!" van 01/09/2015)

Dit jaar hebben we twee insecten aan onze voordeur getroffen die aan het "koppelen" waren.

Koppelende insecten.jpg

Hierbij zou de mens kunnen gaan denken dat 1 september traditiegetrouw de dag is waarop koppels weer kunnen vrijen, zonder gestoord te worden. Waarbij ik helaas niet tot die statistieken hoor, want "iedereen" (lees : mijne madam) is blijkbaar te moe of heeft moeilijk de slaap kunnen vatten. Ik lag er om 3 uur in en toch was ik fit als een vogel toen ik vrijdagochtend uit mijn bed stapte. Maar "this fucker didn't get laid" op 1 september. Misschien een tekst om op een t-shirt te printen.

't Is eigenlijk een kutdag vandaag en ik heb zin om mijn beklag te doen. Een cocktail kan mij misschien solaas brengen. Yes, een geleerd woord in mijn tekst kan mogelijk potentiële nieuwe lezers aantrekken! Wie weet trek ik nog naar de beurs met mijn blog en word ik rijk. Maar helaas, een cocktail zit er niet in vandaag. Want door een ridicule samenloop van omstandigheden, zitten we zonder een koelkast. Wie zegt "geen koelkast", zegt "geen ijs". Wie zegt "geen ijs", zegt "geen cocktail". En wie zegt "geen cocktail", zegt... "Help dokter, ik heb een probleem?"  Wees gerust gesteld, ik ben niet verslaafd. En neen, 't is niet omdat ik één keer een blog onder invloed heb geschreven dat u het ergste moet gaan beginnen vrezen.

We hadden nochtans tot voor kort twee koelkasten. Ons toestel en een tweede handstoestel om de zomerse drukte aan te pakken, waarbij men veel drank koel konden houden. Het toestel verbruikte teveel energie en het kleine diepvriesvakje zat met momenten vol met ijs. Een berg ijs waarbij ik nog dacht van : "mocht de Titanic hier tegen hebben gevaren...". Het was de bedoeling om na de zomer deze koelkast naar het containerpark te brengen. Wat we meteen hebben gedaan, nadat we de "schaapjes" op school hebben gedumpt. Blijkt nu dat onze toestel het niet meer doet! De oorzaak kan mij gestolen worden. Wat mij wel opvalt is dat wij die domme dingen nooit tegenkomen in de gewone werkweek, maar altijd op een zaterdag of een zondag. En aangezien niet alle winkels zoals bol.com werken... "De winkel van ons allemaal", zoals de slogan luidt. Ja, maar dan niet voor ons!

Pas woensdag gaan we weer veilig kunnen drinken en eten. Mocht u iets vernemen over een Roeselaars gezin die dood werd aangetroffen, weet dat het niet om een hopeloze daad ging, waarbij de stoppen van één van ons waren doorgeslagen, waarbij een moslimachtige offerfeest aan te pas kwam. Waarbij wie weet maandag de scholen als eerste aan de alarmbel hebben getrokken, toen ze merkten dat onze schaapjes niet aanwezig waren, terwijl de moslimkinderen na het skippen van de eerste schooldag omwille van hun offerfeest, wel aanwezig waren.

Ik eet alvast geen ham dit weekend. Enkel "halal", wat dus waarschijnlijk droge boterhammen zullen zijn. We kunnen altijd overwegen om boterkoeken te gaan kopen bij de bakker, maar aangezien de prijs van de boter is gestegen... Waarop onze bakker antwoordde dat we niets hoeven te vrezen. De prijzen bij onze bakker zullen niet stijgen. "Er is altijd één iemand die de boel moet ophitsen", is wat de bakker ons vertelde. Met andere woorden bakkers die niet goed boeren, is wat ik dan veronderstel.

Droge boterhammen of wie weet gaan we over tot kannibalisme. We kunnen misschien ook nog soep opwarmen...


- Sole


Night Club - Dear enemy

 

 

 

20:16 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.