09-09-17

Orkaanse onbenulligheden

Het orkaanseizoen is begonnen en dat hebben we meteen gemerkt deze week. Windstoten tot wel 5 kilometer per uur! Ik dacht dat ik deze week nooit op mijn werk ging geraken! En ik had ook al een snotvalling! In het binnenland was de situatie nog veel ernstiger. Meer bepaald in Sint-Joost-Ten-Node (die hebben blijkbaar hun naam niet gestolen...), waar meer dan 200 mensen moesten worden geëvacueerd na een grondverzakking, veroorzaakt door een lek in de waterleiding. De treinsporen werden zelfs beschadigd door een grote modderstroom. Twee stadswerkers konden nog net wegspringen wanneer een andere zinkgat plots onder hun voeten ontstond. Drama! Moord! Bel dringend de Verenigde Naties om hulp, want er zijn mensen die niet naar huis mogen keren, tot alle risico's werden geanalyseerd!

Tegelijkertijd aan de andere kant van de wereld teisteren er meerdere orkanen na elkaar de regio's rond de Bahamas en Zuid-Amerika. De Sint-Maarten Eilanden zijn er het zwaarst getroffen en dan zwijgen we nog over de dodelijke aardbeving in Mexico. Maar ja, er zijn hier in ons land veel dringender zaken. Wie nu met de trein naar Walibi wenst te gaan, zal moeten omrijden. En haast u, want binnenkort zullen de treinen staken en dit met veel tegenzin van onze premier.

De Federale regering begrijpt niet waarom er wordt opgeroepen om te gaan staken op 10 oktober. Op een score van 10, haalt onze Federale regering de helft nog niet. Dit geldt voor Brussel en Wallonië. In Vlaanderen daarentegen halen ze net een score boven de helft. Ah zo, dat wilt dus zeggen dat wij de Vlamingen zeer tevreden zijn met deze regering?! Het nieuwe zomerakkoord, waaruit blijkt dat er hevig zal moeten worden bespaard, waardoor de gewone werkende mens en zelfs de gepensioneerden weer de dupe zullen zijn, lijkt voor de helft van de Vlamingen niemand te deren.

Blijkbaar denken alle Vlamingen bij het horen van het woord "zomerakkoord" aan barbecues en pintjes! Mogelijks staat de helft van de Vlaamse gezinnen op de rand van het bankroet, waarbij misschien familiedrama's om de hoek schuilen. Maar geen nood, gelukkig hebben we nog Jef Vermassen om ons voor de rechtbank te gaan verdedigen! Of we kunnen nog altijd gaan beweren dat het er vaker slechter aan toe gaat in die Vlaamse soaps zoals "Familie" en "Thuis". Ja, het gras is altijd rossiger aan de overkant. Alleen heb ik er nog nooit opgelet, wanneer mijn buurvrouw haar tuin in haar bikini onderhoudt of haar schaamhaar rost van kleur is of niet.

En wat gaan de stakers doen op 10 oktober? Zal ik een paar suggesties geven? Misschien kunnen jullie op de flikken gaan meppen en kopstoten uitdelen! Naar het schijnt komen we daar nu mee weg! Dus aan alle flikken wees gewaarschuwd : draag alvast een helm op 10 oktober, want ze komen eraan! Nadien stel ik voor om het parlement in brand te gaan steken en knutsel alvast een guillotine in elkaar, waarbij u de leden van de Federale regering dan één voor één kunnen onthoofden. Terreurniveau 3 zal meteen naar 5 verhoogd worden! Tja, dit wordt wat anders dan een bezoekje aan Tomorrowland!

En maak alvast maar een groter gat voor Maggie De Block. Onze minister van Volksgezondheid gunt toch niemand een goede gezondheid! Erger nog, voor iemand die de rest van het land aanmaant om gezonder te eten en te drinken - zo niet worden onze koopwaren met allerlei accijnzen verhoogd - zou als zwaarlijvige persoon het voorbeeld moeten geven, door zelf gezonder te gaan eten en drinken.

En met alle respect voor het gestalte van mevrouw De Block, maar u stoot een beetje teveel tegen de borst van de mensen. Erger vond ik, toen u onlangs aanwezig was bij één van de centra's waar er bloed werd ingezameld, dat u geen bloed had willen doneren. Mijn vraag is of u als arts altijd bang bent geweest voor een naald of schuilt er iets in uw bloed dat wij niet mogen weten? Bang om te ontdekken of u al dan niet aan suikerziekte lijdt?

Ik wens mij hierbij ook meteen te excuseren tegenover mevrouw De Block, want ik heb eigenlijk niets tegen haar. En ik weet ook dat zij, net als haar Federale collega's bij het vormen van de regering Michel, verplicht werden om te gaan besparen. Ik ben er voor te vinden voor dat stokpaardje van jullie : "Jobs! Jobs! Jobs!" Maar wees eens eerlijk, hoe vaart het nu met de werkende mens, meneer Michel? Ik heb werk, geen nood. Eigenlijk zou ik in mijn huidige economische toestand voor nog een jaar of twee een dubbele werk moeten combineren. Maar na 8 uren zwaar te hebben gewerkt in de fabriek, ben ik al versleten. En jullie zullen zeggen : "na 8 uren?" Hey, ik heb destijds ook nog 12 tot 14 uren aan een stuk gewerkt. Dus f**k you! Ben geleidelijk aan ook niet meer van de jongste!

En nu dat er sprake is van te gaan snoeien in de pensioenen, begin ik mij stilaan af te vragen of het nog wel zin heeft dat ik mijn botten ga afdraaien in de fabriek tot aan mijn pensioen? Als u mij kunt garanderen dat ik later niets te vrezen heb, dan zal ik de eerste zijn om uw beleid te ondersteunen. Zo niet, wees eerlijk en stap het af na de volgende verkiezingen!

Met vriendelijke groeten

Sole

 

The Dead South - In hell I'll be in good company

 

18:47 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.