31-01-18

Transgenererende blogparlé

't Heeft een maand geduurd alvorens ik eindelijk weer de moed heb gevonden om terug te keren naar deze blog. Net als Luke Skywalker in "The Last Jedi" leefde ik een teruggetrokken leven. 'k Was vaak terug te vinden in de kelder van onze woning, waar ik mij vooral bezig hield met het verbranden van heilige boeken, om mijn gezin van warmte te voorzien op de bovenverdiepingen, in deze turbulente stormachtige periode. Gedurende een maand verdrong ik het geroep van mijne madam, die van bovenaan de keldertrap naar me toeriep dat het eten klaar was.

U moet weten dat ik na de eindejaarsperiode meer dan voldaan was en ik geen eten meer kon zien. Ik had een echte dégoût van eten. Ik ben de afgelopen weken ook ziek gevallen, waardoor ik voor het eerst in jaren een bezoek heb moeten brengen bij onze huisarts. Die was uiteraard verrast om mij terug te zien. Hij kende op het eerste moment zelfs mijn naam niet meer. Met onze huisarts ging het ook niet honderd procent goed. Hij zat namelijk in de gips met zijn voet. Ironisch genoeg was het ik die na de consultatie tegen hem zei van "herstel u goed, dokter!" Voor de rest werden er mij drie verschillende medicaties voorgeschreven, die tot nu toe nog niet echt hun dienst hebben bewezen.

Ondertussen bleef ik mediteren in mijn keldergrot, mij afvragend wat ik in de toekomst nog wens te bereiken. Misschien was de tijd aangebroken om mij voorgoed te verbergen van de buitenwereld. Ja, heel even heb ik zelfs gedacht om een nieuwe identiteit aan te nemen. Maar bij dit laatste gedachte is in de voorbije maand een enorme misverstand ontstaan tussen mijne madam en mezelf. Toen ze eens te meer van bovenaan de keldertrap naar mij toeriep dat het eten klaar was, waarbij ze op een zekere toon er aan toevoegde : "indien het je mocht interesseren", dat ik haar vroeg om haar slipje naar beneden te gooien. Meteen brak er boven een grote paniek. De kinderen begonnen te wenen en mijne madam was ten einde raad. Even werd er gevreesd dat ik van geslacht wou veranderen. Maar daar was niets van in huis. U zult zich dan misschien afvragen wat ik dan wel van plan was met dat slipje van haar... Euhm... Geen commentaar!

Ik weet niet in hoeverre het nog een mens kan shokeren, maar ik was wel aangenaam verrast om te moeten vernemen dat VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck plots bekend maakte dat hij voortaan als vrouw door het leven wenst te gaan. "Hij" is een "zij" in wording en heet voortaan Bo. Bo gaat in een stroomversnelling hormonen slikken, een facelift ondergaan, het lichaam laten strakken en als alles meevalt komt na één jaar hormonen slikken, zoals Bo het zelf aankondigde : "the final cut". Dat is het ogenblik wanneer de saucisse wordt afgekapt en dat er een "kut" in de plaats komt.

Bo.jpg

Voor mij is het even wennen. Die man die men dag in, dag uit op de televisie te zien kregen, staat in onze collectief geheugen gegrift. Om hem, of zal ik nu maar "haar" zeggen... daar nu te zien met een pruik, opgetut met gelakte nagels en in een vrouwelijke kostuum met zwarte nylon, dat vergt bij mij een grote inspanning om het te aanvaarden. Toen Bruce Jenner aankondigde dat hij voortaan als Caitlin door het leven ging gaan, had ik er ook zo wat mijn vragen bij. En ik durf u eerlijk te zeggen dat ik in het begin wel vaak de woorden "vuile janet" tussen mijn tanden heb gemompeld.

Maar begrijp mij niet verkeerd, die mensen mogen doen wat ze willen. En mannelijke transgenders zijn niet noodzakelijk homoseksueel. Men moet die twee eigenschappen goed uit elkaar zien te houden, denk ik toch. En ik heb ook niets tegen de holebi-maatschappij. Ze doen wat ze willen. Ik ken evenzeer homoseksuelen, als lesbiennes. Respect mensen. Er zijn tegenwoordig al vrouwen die door het leven gaan met een snor en die toch nog een kind op de wereld kunnen brengen. 

Toeval of niet op diezelfde dag dat het nieuws omtrent Bo werd bekend gemaakt, kwam ik dit al zappend tegen : 

Mooi aan het verhaal van "Bo" vind ik de steun die zij heeft gekregen van haar echtgenote en kinderen en vandaag ook van haar collega's. Bij mij zal het zijn tijd nodig hebben en zolang het wetenschappelijk bewezen blijft dat het niet om een besmetting gaat, dan hebben we waarschijnlijk niets te vrezen als hetero. Hoewel ik onlangs een artikel las dat het mannelijke geslacht in de nog niet zo verre toekomst misschien ooit wel eens overbodig zou kunnen worden. En ik garandeer u dat u nu zeker niet wenst te vernemen welk doemdenkend beeld ik hierover heb. Ten eerste zal deze blog veel te lang zijn en ten tweede misschien, zal ik wel vervolgd worden voor woorden die ik liever niet wens te uit te spreken.

Misschien in de toekomst zal het mannelijke geslacht nog voor één goede zaak kunnen dienen. Namelijk met het massaal kweken van insecten. Want als de wereldpopulatie uitsluitend uit vrouwen zal bestaan... Oh, dit lijkt de verkeerde kant op te gaan. Net alsof u dacht dat ik dacht, wat velen beter niet zouden gaan denken... Laat maar... Wat is de vrouw nog met een man en wat is een man nog zonder vrouw waard? De wereld gedomineerd door een nog veel ernstiger organisatie dan de #Metoo afdeling. Mannen die dan denken om een gezellige pokeravond-onderonsje te organiseren, zullen eraan zijn voor de moeite, wanneer men de zweep tegen onze rug zullen aanvoelen.

Misschien zullen we wel net als in de tijden van het Oude Egypte, een enorme stenen monument moeten neerzetten in de vorm van een vagina. En al wie sterft bij deze zware werken, zal onder de "kut" worden begraven. Wie weet zullen we tegen dan als man sneller overgaan tot een geslachtsverandering. Maar wat als we dan getest worden op onze ware geslacht? Zullen we dan ter dood worden veroordeeld? Oeps, ik ga even te ver...

Ondertussen vraagt de wereld zich af waar die Catalaan, Carles Puigdemont plots ondergedoken leeft. Niemand lijkt momenteel te weten waar hij is. Ik kreeg zonet een tip binnen, maar ik weet niet of ik deze bron ten volle kan vertrouwen. Wie weet, misschien overwoog Puigdemont om eveneens een geslachtsoperatie te ondergaan, om zo terug naar Spanje te kunnen keren, zonder te worden opgepakt... 

Carles Puigdemont.jpg

Alles kan tegenwoordig, maar wie ben ik om te oordelen? Ik wens alvast veel geluk aan Bo en mogen we haar binnenkort weer aan het werk zien als journaliste op straat! Hopelijk niet in Syrië of zo... Wees daar voorzichtig mee! Maar toch een welgemeende... veel moed ermee. En laat ons weten wanneer de "final cut" zal plaatsvinden!

- Sole  

J Balvin, Jeon, Anitta - Machika 

Deze blog bevat een fragment uit de Comedy Central reeks "South Park"
Alle rechten voorbehouden - Comedy Central 2018 

 

 

05:38 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.