05-02-18

Super Bowl LII - Nick Noles en de underdogs aan de top!

Super Bowl LII opmaak score.jpg

De Philadelphia Eagles waren van het begin af aan hongerig en toonden zich het meest gedreven om de Super Bowl aan te pakken. In grote lijnen kan men zeggen dat de Eagles voortdurend op voorsprong waren en dit voor meer dan 3 kwart van de match. Eagles' quarterback Nick Foles was verassend rustig en speelde subliem. Iedere pass leek hem te lukken.

Het eerste kwartier eindigde in een comfortabele voorsprong voor de Eagles met 9 - 3. De New England Patriots gaven zich zeker niet gewonnen en keerden onder leiding van quaterback Tom Brady geleidelijk aan terug. In het tweede kwartier misten de Patriots een kans om terug te komen op 9 - 6 toen ze een fieldgoal misten. Nick Noles wordt nadien net niet twee keren gesacked, maar de hete adem van de Patriots was van dichtbij voelbaar.

Het tweede kwartier werd evenwel ontsierd door een zeer onvriendelijke tackle door Eagle-speler Malcolm Jenkins, die met zijn helm hard tegen de onderkant van de helm van Patriots' Wide Receiver Brandin Cooks stootte, nadat hij de bal had opgevangen. Cooks werd afgevoerd met mogelijk een hersenschudding. Verder werd er geen sanctie tegen Jenkins uitgeroepen, terwijl het in mijn ogen duidelijk om een smerige daad ging! Wat vaak nog steeds door de vingers wordt gezien door het bestuur van de N.F.L.!

 

Even later scoorden de Eagles via Blaunt hun tweede touchdown van de avond, waarna ze een 2-punten conversie wilden scoren in plaats van een extra punt. Met die 2 punten hoopten ze zo hun extra punt terug te verdienen, die ze in het eerste kwartier gemist hadden, na het scoren van hun eerste touchdown. Maar de Patriots verhinderden de Eagles om die 2 punten te scoren. Na een flinke vooruitgang richting de Eagle's endzone, moesten de Patriots zich uiteindelijk tevreden stellen met een povere fieldgoal, die de score herleidde tot 15 - 6 in het voordeel van de Philadelphia Eagles.

Even later na enkele plays, paste Nick Foles de bal in de richting van Wide Receiver Jefferey, die net voor de endzone de bal met één hand trachtte op te vangen. Maar de bal stootte uit zijn hand en werd door Patriot Harmon onderschept. De Patriots moesten vanop hun eigen 10 yardline een poging ondernemen om terug naar voren te geraken. Wat eerst niet leek te lukken, tot ze na een derde "down" een penalty toegewezen kregen, na een "holding" fout van de Eagles. Na uiteindelijk een 90 yard drive scoorden de Patriots opnieuw een touchdown. Verassend genoeg misten zij op hun beurt ook om een extra punt te scoren.

Naar het einde van het tweede kwartier stunten de Eagles met de bal, die ze via Clement naar Burton gooiden en die ze vervolgens in de handen van quarterback Nick Foles wierpen, om zo een nieuwe touchdown te scoren. Het tweede kwartier eindigde op 22 - 12, in het voordeel van de Eagles.

Na de Super Bowl half-time show met Justin Timberlake, leken de Patriots eindelijk op volle toeren te draaien en brachten in een snelle tempo de score terug op 22 - 19. De Eagles reageerden meteen en scoorden een twijfelachtige touchdown, waarbij de vraag werd gesteld of de Receiving Back, Clement wel controle had over de bal of niet. Uiteindelijk werd de touchdown goedgekeurd. 7 plays later scoorden de Patriots op hun beurt weer een touchdown en eindigde het derde kwartier op 29 - 26 in het voordeel van de Eagles.

Bij aanvang van het laatste kwartier scoorden de Eagles nog een fieldgoal en werd het 32-26. De Patriots gaven zich niet gewonnen. Brady combineerde de ene succesvolle pass na de andere in samenwerking met Burkhead, Hogan en Amendola. Na een tweede poging nabij de endzone scoorden ze uiteindelijk een nieuwe touchdown, waarmee de Patriots voor het eerst op voorsprong kwamen met slechts 1 punt verschil : 32 - 33.

De Eagles lieten het niet aan hun hart komen en keerden terug met een nieuwe touchdown. Een touchdown die na herziening goedgekeurd werd. Vervolgens trachten de Eagles opnieuw om voor een 2 punten conversie te gaan, maar deze poging ging opnieuw de mist in. Met amper 5 punten voorsprong leek de kans op een overwinning groot voor de Patriots. Was het niet voor Eagle's Graham Brandon, die als enige Tom Brady kon verschalken en zo de bal uit zijn hand kon slaan. De bal werd meteen gerecupereerd door de Eagles, die even later nog een fieldgoal scoorden. Met 41 - 33, restte er enkel nog een mirakel opdat de New England Patriots de 52ste Super Bowl zouden kunnen winnen.

Er was hiervoor nog een touchdown en een 2 punten conversie nodig om de score gelijk te krijgen en dit met nog 1 minuut en 5 seconden op het bord. Meteen spookten er al beelden door het hoofd van een Super Bowl-match, waar dit al eerder lijkt te zijn gebeurd. Namelijk vorig jaar tegen de Atlanta Falcons, waarna de Patriots in een historische overtime de Super Bowl vooralsnog gewonnen hadden. Konden ze deze keer weer stunten?

Helaas voor de Patriots stonden de verdedigers van de Eagles op scherp, waarbij Tom Brady meer risico's moest nemen dan nodig was. Bij een 4th down leek het plots toch nog goed te gaan toen Brady een medespeler kon vinden met zijn pass. Maar de seconden leken sneller en sneller weg te tikken, waarna Brady met een laatste gedurfde pass ver naar voren gooide, die uiteindelijk tot niets leidde en waarna de klok op nul kwam te staan.

De Philadelphia Eagles hebben eindelijk hun eerste Vincent Lombardi-trofee te pakken en dit met een quaterback die pas maar aan de slag was gekomen, nadat de originele geplande quarterback Carson Wentz eerder in het seizoen zwaar gekwetst geraakte. Komt daar nog bovenop dat Nick Foles enkele jaren geleden eraan gedacht had om ermee te stoppen, toen zijn carrière in het slop was geraakt.

De Eagles werden al van in het begin van de Playoffs tot aan de Super Bowl aangezien als de "Underdogs", maar voortaan zullen ze worden aangezien als Nick Foles en de Top Dogs!

Nick Foles.jpg

Eagles' quarterback Nick Foles
(Copyright : NFL Network)

Langs Patriot's zijde, doken er vanavond geruchten op, nadat de vraag werd gesteld waarom Malcolm Butler niet op het veld werd gestuurd om te spelen. Ook is geweten dat zowel de defensieve als de offensieve coördinators na dit seizoen de Patriots verlaten. Stilaan kan men zich de vraag stellen hoe het nu verder moet met de reeds 40 jaar oude quarterback Tom Brady en coach Belichick. Geruchten staken eerder in het seizoen de kop op als zouden er wrijvingen zijn geweest tussen de beide heren. Wat er ook van is, ik blijf de Patriots steunen door wind en weer. Alleen vond ik het jammer van Tom Brady - die weliswaar ontgoocheld mocht zijn na de match - voor zijn onsportief gedrag. Hij verliet namelijk het veld zonder zijn tegenstander Nick Foles en de zijnen te gaan feliciteren. Soms is het niet verwonderlijk waarom de mensen de Patriots en voornamelijk Brady uitjouwen, zoals dat vanavond het geval was toen zij het veld opliepen.

Hoe dan ook... Op naar het volgend seizoen!

- Sole 

 

 

 

06:23 | Permalink | Commentaren (0) | |

De commentaren zijn gesloten.