12-02-18

En de medaille in plaaster gaat naar...

De Winterspelen van Pyeongchang zijn dus van start gegaan! Dat konden we meteen merken aan die atleet die enkel met een Tonga was gekleed! Even had ik gevreesd dat de Olympische vlam met een lange afstandsraket uit Noord-Korea ging worden afgestoken, maar dit is gelukkig niet gebeurd. In de plaats daarvan stuurde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un een delegatie naar de zuiderburen, die door zijn zus Kim Yo-Jong vertegenwoordigd werd.

Waw! Wie had dat gedacht dat Kim Jong-Un een zus had? Best wel een knappe, zou ik durven zeggen. Velen onder jullie zullen mij waarschijnlijk wel willen tegenspreken door mij te zeggen van : "Zet eens je bril rechtop, Sole!" Oké, 't is nu ook niet dat ik er met een open mond bij stond te kijken, terwijl mijn speeksel langs mijn kin naar beneden vloeide. Maar het is best wel een knappe. Daarbij wens ik meteen te zeggen dat de charmeoffensief van Noord-Korea meteen is geslaagd. Bravo leider!

Kim Jong-Un.jpg

Ik wist absoluut niet dat Kim Jong-Un een zus had. Dat hij een halfbroer had, met name Kim Jong-Nam, weten we reeds allemaal. Dat is die man die op de luchthaven van Kuala Lumpur in Maleisië om het leven werd gebracht en ondertussen naar de hemel is vertrokken... Daag! Goede reis!

Kim Jong-Nam.jpg

Het is een beetje verwarrend om die mensen uit elkaar te halen. Ze dragen allemaal dezelfde voornaam "Kim". Ondertussen moet men ook zien dat men de hoofdstad van Noord-Korea Pyongyang niet verward met de streek waar de Olympische Spelen in Zuid-Korea plaatsvinden, met name Pyeongchang. Ik zou toch niet die Westerse soldaat willen zijn, die de coördinaten van een raket moet instellen, indien men Noord-Korea wenst aan te vallen. Bij een misser zullen het waarschijnlijk niet alleen de Zuid-Koreanen zijn die ons zullen bezien met een schele blik, maar wie weet ook de Japanners en de Chinezen. En dat zijn er zo een paar miljoenen die ons zullen aankijken met een scherpe blik! Zolang ze dan maar niet alles dubbel zien en op hun beurt raketten verkeerd afvuren, dan maken we nog een kans om volgende zomer weer een barbecue in de tuin af te steken!

Had ik het u al verteld dat Kim Jong-Un een zus heeft?

Kim Yo-Jong (2).jpg

Ja, dat is die knappe daar boven die paarse pijl, mocht het voor u niet duidelijk zijn! En alvorens u zich de vraag stelt of ik die pijl op de foto heb geplaatst, het antwoord is neen. Misschien spelen ze ginder in Noord-Korea af en toe een spel genre : "Raad eens wie de zus van Kim Jong-Un is!" En wie het juist heeft wordt op een urenlange applaus getrakteerd! Maar vraag mij niet wat er gebeurt met diegene die het niet juist hebben!

Kim Yo-Jong (4).jpg

Stel u voor dat ik morgen een uitnodiging ontvang uit Noord-Korea, waarbij mij gevraagd wordt om meteen naar ginder te vliegen. Misschien zal ik wel met haar moeten trouwen en word ik de nieuwe halfbroer (bij wijze van spreken) van Kim Jong-Un! Ik weet alvast dat ik nadien het land niet meer zal verlaten voor een trip naar Maleisië of zo! In de plaats daarvan zal ik met mijne nieuwe madam naar de dichtstbijzijnde diamantenwinkel gaan om haar een paar mooie oorringen te kopen.  

Kim Yo-Jong.jpg

Maar of ze daar werkelijk een diamantenwinkel hebben, is nog zeer de vraag met al die boycots dat het land ondergaat. Ik besef uiteraard dat bij het schrijven van deze larie, ik weer mijn eigen Valentijn - op zijn lelijkst gezegd - naar de zak aan het helpen ben. Maar wie weet zullen dit de eerste Vlaamse woorden zijn die ik mijn toekomstige schoonbroer (ja, ik wist het wel, na na naaaa!) zal aanleren. En iedere keer wanneer hij een raket afvuurt op het westen zal hij zeggen : "Naar de zak!" en staan we daar allemaal achter hem als een stel idioten te klappen in onze handen!

Voor de rest zal ik gebaren doen dat er absoluut geen armoede heerst in Noord-Korea. We kunnen het wel hier in ons landje, wanneer men de talloze daklozen voorbij lopen in Brussel. Hoewel het soms de vraag is wie echt dakloos is en wie niet. Een vrouw van vreemde origine met een kind bijvoorbeeld, maakt naar het schijnt vaak deel uit van een criminele bende, die hopen geld te verdienen met het kweken van medelijden. Hoewel ik niet mijn handen in het vuur durf te steken, door te gaan beweren dat dit altijd het geval is! Maar het wordt misschien eens tijd om de echte daklozen te gaan onderscheiden van de valse! U zult meteen voldoende opvangplaatsen over hebben en daar ben ik er bijna zeker van! Maar blijf wel ver van mij weg met uw vuur!

Laten we bij deze ook hier maar ophouden met al mijn fantasietjes omtrent de zus van Kim Jong-Un. Want als ik zo verder ga doen, dan bestaat de kans dat mijne madam morgen mijn koffertje bij de deur zal klaarzetten en mij zal zeggen van : "Kom, haast je maar vlug naar Noord-Korea en koop haar maar een paar mooie oorringen!" En dit op amper nog twee dagen voor Valentijn... Nu mag ik het toch ook weer niet gaan verpesten, hé? Al heb ik wel de late shift en hebben we onze Valentijn iets later op de maand voorzien met een etentje en zo meer...

En dan nog, om een vrouw als Kim Yo-Jung te kunnen verleiden, zal men met een beetje meer dan een paar simpele oorringen over de brug moeten komen. Alhoewel, zeg nooit : "nooit"... Want vandaag ben ik misschien te weten gekomen hoe ik over een paar jaren mogelijk miljonair kan worden. Ik kreeg vandaag een 10-Eurocentmunt in mijn handen te pakken, die ik voorheen nog nooit heb gezien. Deze had de volgende afbeelding op de voorkant staan :

Greece_10cent.jpg

Na even te hebben getwijfeld was ik er bijna zeker van dat dit om een Griekse Euromunt ging. Na nader onderzoek bleek ik gelijk te hebben, waarop ik ludiek reageerde : "We beginnen eindelijk ons geld van die Grieken terug te krijgen!" Want als er wel één crisis is waarover men niet meer vaak worden bericht, dan is het wel over de Griekse economie! Terwijl achter onze rug Griekenland nog steeds door de Europese Gemeenschap (Lees : met onze belastingen!) wordt gefinancierd!

En wie weet, worden de Griekse munten als het ware de nieuwe Cryptomunten van de toekomst! Wat nu 10 Eurocent in Griekenland waard is, kan misschien 8000 Euro waard zijn binnen een jaar of tien! Dus deze 10 Eurocent steek ik alvast zorgvuldig in mijn spaarpotje! Oké, ik weet het dat ik weer uit mijn nek lul! Maar stel u voor dat het wel zo was, mijn geluk zou niet meer op kunnen en zat ik nu ergens op een eiland te genieten van een orkaan die voorbij raast! Maar laten we terug tot de orde van de dag keren...

Hoe sceptisch moet men zijn met deze plotse beslissing van Noord-Korea om de relatie tussen beiden landen weer te verbeteren? Langs de ene kant vind ik het een schitterende moment voor de beide Korea's om op een zelfstandige manier de dialoog terug op gang te brengen. Het is natuurlijk afwachten op wat het uiteindelijk zal teweegbrengen. Hoewel de Verenigde Staten met argwaan toekijkt, toch vind ik het goed dat twee vijandige buren op eigen houtje kunnen beslissen om toenadering te gaan zoeken, zonder de bemoeizucht van het westen. Deze twee landen kunnen voor het eerst aan de wereld tonen dat men niet noodzakelijk de Verenigde Staten nodig heeft om een conflict op te lossen. Al was het maar om te kunnen zeggen van : "In your face Trump!!

- Sole

Ja, het Carnavalsseizoen is van start gegaan!!

Barry Badpak -ft. Slechte Grappen XL - Kratje bier
+ check de nieuwe video's van o.a. Ema en Dead Players in "De Kolom Rechts"!

 

 

 

Post een commentaar