14-02-18

Wanneer de Starman zal crashen

Tijdens het nemen van een late pauze, merkte ik op dat het tegenwoordig buiten niet meer pikdonker is rond 18 uur. De dagen worden stilaan langer al moeten we nog niet te vlug aan de lente gaan beginnen denken. Vooral niet wanneer je ziet hoe het buiten de laatste maanden af en toe stevig kan waaien en we zwijgen dan nog over die sporadische winterse buien. Gelukkig reageer ik nog niet zoals onze poes bij het zien van een beetje zonneschijn. Waarna hij meteen naar buiten wenst te gaan, in de hoop lekker van de "warme" zonnestralen te kunnen genieten. Wanneer ik hem dan even naar buiten laat lopen, staat hij na amper twee minuten terug te janken voor het raam.

Konden dieren spreken dan ben ik er zeker van dat hij zou zeggen : "Miljaar, 't is hier voor te vriezen! Doe vlug de deur open!" Ik laat hem dan nog even wat buiten zitten, in de hoop dat het tot zijn verstand zal komen dat het nog geen lente is. Wanneer hij dan ongeduldig wordt, dan loopt hij voortdurend heen en weer op de vensterbank om te kunnen opvallen. En dan pas begint de psychologische "mindgame" tussen de poes en ik. Misschien kunnen we er een reclamespot van maken voor dat spel van ons : "Wie plooit er als eerste? Wie zal er toegeven en wie kan het langst op zijn tanden bijten?" Dan krijgt men een close-up beeld van de poes te zien, die er mij met zijn hypnotiserende blik staat aan te staren. Vervolgens een close-up van mij, die op het punt staat om mentaal te breken, maar tegelijk niet wens toe te geven. Een moeilijke spel tussen mens en dier.

Uit pure frustratie wint onze poes steeds onze "mindgame", waarbij ik dan uit mijn sloffen schiet en de deur open. En denkt u dan dat onze poes meteen naar binnen komt? Neen, integendeel! Meneer loopt dan nog eens weg, puur om mij te treiteren! Ik moet mij soms inhouden en ik moet er vooral op letten dat onze poes niet verwaarloosd geraakt en ook niet aan onverklaarbare ontstekingen lijdt. Want ik sta momenteel op het punt om een contract te bemachtigen bij twee warenhuisketens, die misschien geïnteresseerd zouden kunnen zijn in kattenvlees! Dat vlees zou dan in de plaats komen van die varkensproducten uit Spanje. Dus binnenkort mag u zich aan een nieuwe delicatesse gaan verwachten die u in de rekken van deze warenhuisketens zult kunnen aantreffen! Laat het u smaken! 

Terwijl ik dus in pauze was - hé, want het verhaal gaat hem eigenlijk hierover - en ik vaststelde dat het buiten nog niet pikdonker was, begon ik mij even een situatie in te beelden. Een genre "wat als-situatie". Wat mocht onze Aarde morgen stoppen met om zijn as te draaien en we tot een stilstand komen te staan? En stel u voor dat net dat deel van de Aarde waar wij wonen, aan de donkere kant eindigt en wij gedoemd zijn om het voor altijd zonder zonlicht te moeten stellen?

Misschien wenst u mij meteen af te breken door te gaan zeggen van : "Dit gaat nooit gebeuren, Sole!" Onlangs ben ik nochtans te weten gekomen, dat na enkele hevige aardbevingen uit het recente verleden en ik geloof dat het hem om onder andere over die aardbeving ging die Japan heeft geteisterd, waarna het land overspoeld werd door een tsunami. En we zwijgen dan nog over die kernramp in Fukujima. Maar die aardbeving op zich zou naar het schijnt het draaien van onze wereldbol met enkele seconden hebben doen vertragen.

Nu weet ik niet hoe men dit moet gaan interpreteren in vergelijking met het dagelijkse leven en hoe zal ik dit nu neerschrijven? Indien de Aarde dus effectief met enkele seconden trager draait, sinds die aardbeving heeft plaatsgevonden en waarbij, voor zover ik weet, de tijdsklok niet werd aangepast... Wilt dit dan zeggen dat we misschien sindsdien met z'n allen te snel hebben geleefd? En wie weet hebben we hier en daar dan ook ergens te snelle beslissingen genomen in het leven, waarna we nu achteraf gezien er spijt kunnen van hebben? Wat indien we dit allemaal hadden geweten?

Ik wou hierover verder fantaseren, maar ik schrijf nu ook weer geen blog om de één of andere Nobelprijs mee te gaan verdienen. Of 't is dat Bob Dylan er voor mij wenst om te gaan! Liever hem dan Patti Smith. Al hou ik wel van haar album : "Horses" uit 1975, waaronder de song : "Gloria"! 

Maar goed, wat als de wereld mocht stil komen te staan en wij de pineut zijn? Op het eerste moment zullen we waarschijnlijk allemaal gaan reageren zoals bij een plotse grootschalige elektriciteitspanne dat in de avond plaatsvind. We gaan dan waarschijnlijk allemaal met onze domme kop naar buiten stappen om bij de buren naar nieuws te gaan polsen. "Hey buurman? Schijnt de zon nog bij jou?" Waarop de buurman antwoordt : "Neen, bij mij ook niet meer!" Waarop een andere buur bij het horen praten van de andere buren, even naar buiten komt piepen en dezelfde vraag gesteld krijgt, waarop die misschien dan zegt van : "Ik heb er niet meteen op gelet! Ik ga een keer in de tuin gaan kijken! Ik ben zo dadelijk terug!"

Bij wie gaan we terecht kunnen, indien onze Aarde plots stopt met draaien? Ik weet niet of de N.A.S.A. ons nog veel zal kunnen toelichten? Want in mijn ogen lijkt de N.A.S.A. niet veel meer voor te stellen. Hoewel ik weet dat ik het verkeerd heb. Maar misschien kunnen we terecht bij Elan Musk! Hij is de man die naar het schijnt de toekomst zal hertekenen, met zijn fameuze elektrische wagens. Dat is tenminste als hij die van uit de grond zal kunnen gestampt krijgen! Want naar het schijnt lijkt het hem vooralsnog niet te lukken zoals het was gepland en zou hij op de rand van het bankroet staan. Zijn Tesla-project lijkt hem geen windeieren te leggen. Tja! Hij moest maar niet geweigerd hebben om die site aan de Antwerpse haven te kopen, waar hij misschien een batterijfabriek wou neerzetten. Dat komt ervan, Elan!

Naast zijn project rond de Tesla en batterijen en zo meer, houdt hij zich ook bezig met een ruimteproject met zijn andere bedrijf dat "Space X" heet. De afgelopen week heeft zijn bedrijf een raket naar de ruimte afgevuurd, met aan boord een Tesla-wagen, die hij nadien in de ruimte heeft gelost. Het was de bedoeling, als ik mij niet vergis, om die Tesla richting Mars uit te sturen en om die daar in een baan te laten zweven. In de plaats daarvan zou de Tesla echter van zijn koers zijn geweken en zou die in de nabije toekomst op een asteroïdenveld kunnen crashen.  

humor,elan musk,tesla,space x,starman,david bowie,wetenschap

Deze stunt was in mijn ogen een onnodige ruimtevervuiling. Elan Musk had er eerder mee gehoopt dat er op een dag een andere intelligente levensvorm die Tesla zou tegenkomen. Aan boord van de Tesla werd een ruimtepak achter het stuur gevestigd, die ze de "Starman" hebben genoemd. In die wagen wordt toepasselijk het liedje "Starman" van David Bowie onafgebroken afgespeeld. Met alle respect voor de overleden artiest en voor zijn song dat op één van zijn belangrijkste albums staat ("The Rise and fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" uit 1972). Maar was er nu echt geen betere keuze dan dat liedje?

Stel u voor dat er morgen een vloot met intelligente ruimtewezens op onze aardbol landen, waarna ze om die uitvinder van die vierkante roestbak zullen vragen, die ze in de ruimte hebben ontdekt. Waarop Elan Musk naar voren wordt geduwd en hij met fierheid aan die wezens vraagt wat ze van de muziek vonden. Waarop de leider van die wezens woedend reageert : "'t Was kut!!" En boem!! De mensheid wordt dan misschien wel in één klap van de aardbol geveegd!

Zelfs de Russen zullen ervan versteld staan! Nochtans beweert Moskou dat ze een nieuwe atoombom hebben ontwikkeld, die 2000 keer krachtiger is dan die atoombom dat ooit op Hiroshima werd gedropt. Zogezegd kan deze raket met dat nucleair arsenaal niet onderschept worden tijdens zijn vlucht. Deze kernwapen draagt toepasselijk de naam "Satan 2".

Met deze apocalyptische visie, waarbij de mensheid van de kaart wordt geveegd door intelligente wezens van een andere planeet, kan ik mij al die Russische soldaat inbeelden, waar enkel de skelet nog van overblijft en waarbij de top van het vingerkootje van de wijsvinger net niet de knop van het atoomwapen heeft kunnen aanraken...

Soms vraag ik mij af of Elan Musk een medewerker zou hebben vermoord, die gefaald heeft bij de ontwikkeling van diezelfde Tesla dat in de ruimte werd afgeschoten? En wie weet, bij deze zit er misschien wel echt iemand in dat ruimtepak aan boord van die Tesla. "Starman" was misschien een ingenieur, vader van twee, het liefst gescheiden, waardoor hij altijd bereikbaar was voor het project van meneer Musk. Wie zal het zeggen?

humor,elan musk,tesla,space x,starman,david bowie,wetenschap

Zal Elan Musk binnen de kortste keren failliet worden verklaard of wordt hij de wereldverbeteraar van morgen? Ik las onlangs enkel de kop van een artikel, waarbij veronderstelt wordt dat wie met een Tesla rondrijdt, eigenlijk een proefkonijn is. Zonder verder te hebben gelezen, veronderstel ik dat er talrijke mankementen zijn aan de Tesla en zijn we nog ver van het bekomen van een elektrische wagen dat ons kilometers ver zal kunnen doen reizen, zonder om de vijf voeten de batterijen te moeten herladen.

Ik wil gerust zo'n Tesla uittesten voor Elan Musk. Indien het zou blijken dat ik achteraf niet tevreden ben, dan zal ik Elan Musk gaan vertellen dat hij zijn Tesla mag steken, daar waar de zon niet schijnt!

humor,elan musk,tesla,space x,starman,david bowie,wetenschap

Maar hem kennende zal hij er waarschijnlijk niet lang moeten over nadenken om te weten waar hij zijn mislukte Tesla zou kunnen dumpen! En 't zal effectief wel ergens zijn daar waar de zon niet zal schijnen!! En wie weet zal ik dan in zo'n ruimtepak eindigen en word ik aan boord van die Tesla levend achter het stuur vastgebonden?! Ik hoop alleen dan maar dat ik op z'n minst zelf een liedje mag uitkiezen die ik tot vervelends toe moet gaan beluisteren en dit tot ik van de honger sterf. Of wie weet wijkt die Tesla weer van zijn koers af en crash ik ergens neer... Ik ga er ondertussen nog eens goed over nadenken of ik al dan niet mijn verzoek bij Elan Musk zal indienen.

Misschien wordt ons in de toekomst de vraag gesteld : "Wat was u aan het doen, toen Elan Musk een Tesla in de ruimte afschoot?" Ik zou antwoorden : "Aan 't schijten!"

- Sole  

"Mardi Gras" is reeds voorbij, maar er zijn nog tal van
carnavalsactiviteiten gepland in de komende weken, dus bij deze... 

Mosterd Na De Maaltijd - Hé Jacqueline!
+ check ook de video's van "Vieze Jack" en "Patti Smith" in "De kolom rechts"

 

Post een commentaar