16-02-18

Eerst zuigen, dan bedelen!

'k Zit hier aan mijn bureau met drie flessen cola. Eén fles is een restje van gisterenavond, de andere is een restje dat ik van het werk terug mee naar huis heb gebracht en de derde fles is er ene dat ik vanmiddag heb geopend. Ik weet niet of u dat liedje nog kent van de "Stealers Wheel" uit 1973? "Cola to the left of me, Cola to the right, here I am, stuck in the middle with you!" En met "you" bedoel ik die derde fles en niet een mooie dame die op mijn schoot komt zitten en zachtjes in mijn oren fluistert van : "Kom je naar boven, eens je met je blog klaar bent!"

Ik zou mij anders wel haasten, wetende dat er ook nog een leven is naast het schrijven van een blog. Een blog kan vaak wel een dagje uitgesteld worden. Het is nu ook niet dat mijn blog op "You Tube" verschijnt waarbij ik er dagelijks mijn werk moet van maken, indien ik niet voor mijn populariteit wens te vrezen omdat plots dat systeem van algoritmes mij parten zou kunnen spelen. Akkoord, mocht ik morgen ook van een paar miljoenen kunnen genieten die uit de reclameboodschappen worden gegenereerd, dan zou ik hier ook wel alle dagen zitten.

Ik zou er meteen een "Late, late show with Sole" van maken. Want wie mijn blog vers van de pers wenst te lezen, terwijl er nog kemels van fouten in staan, dan moet u zeker nog wakker zijn tegen 5 uur in de ochtend. Maar goed, laten we eraan beginnen! Ik ga voor een keertje de Cola opzij zetten en zal er voor de gelegenheid een pintje bij pakken! Ik was er nog niet bij stil gestaan dat ik nog geen middelvinger had opgestoken aan de nieuwe "Tournee minerale" dat van start ging bij het begin van de maand! Bij deze : gezondheid!! Eén maand zonder klagen was mij al evenmin gelukt!

DSCI0029.JPG

Maar drink uiteraard met mate! Ik zou zo ver kunnen gaan als : "drink en rijd niet tegelijk, wees nuchter op uw werk, sla uw vrouw niet in elkaar bij het minste scheve woord, plas niet in de brievenbus van uw buren en neuk alstublieft de hond niet, wanneer die met zijn gat naar u gekeerd staat, etc..." ! Wow, dat biertje begint zijn effect te krijgen! 't Is bijna 1 uur en daar gaan we dan!

Voor de rest ga ik er nu mee stoppen met jullie de moraal te spellen. Laat ons zeggen dat ik nu ook weer geen N.G.O. ben! Een "N.G.O." betekent een "Niet Gouvermentele Organisatie" en al lijkt bij de opmaak dat tweede woord onderstreept te zijn met een rode kronkelende lijn, toch zeg ik dat het juist is! Gouver... Gouvernementele... Ah, oké... De spellingscheck hier in mijn bovenkamer is gelukkig nog niet beschadigd geraakt!

Eén pintje gaat, maar zeggen ze vaak in het caféjargon : "men kan niet op één been staan!" Dus zou ik in feite nog een tweede fles bier naar binnen moeten kappen! Maar op het eerste zicht stond er maar één fles in de frigo! Wat meteen voor een afzonderlijke blog zou kunnen dienen, getiteld : "de drama van een alcoholist!" Ik ga even checken in de frigo, wat mogelijk op een eerste probleem kan wijzen bij een alcohollieker... Weeral een rode streep... Alcohollikker??? Alco... Hol... flikker... Allé, met andere woorden, de eerste verschijnselen van een man die dronken zegt : "dat kan niet!" Effe checken in de frigo en hopelijk komt onze poes niet zeiken naar eten, of ik ga op zijn kop plassen.

Een tweede verschijnsel bij die wezens, waarvan het woord volgens de spellingscheck van deze blog niet bestaat. Waar zijn mijn klassieke woordenboeken? Momentje... Albanees? Ik ben geen Albanees! Maar ik zit tenminste bij de "A", wat bewijst dat ik nog mijn alfabet ken... Alcoholist? Allé gij! Dus dat bestaat niet "Alcohol" met "Lieker" eraan? Stel u voor dat café-uitbaters nu al een woordenboek bij de hand moeten hebben, in geval van dat er een geschil ontstaat met een dronken klant! Waarbij de klant bij hoog en bij laag wenst te beweren dat hij nog niet dronken is : "Ik ben geen alhol...lieker!" Waarna hij met zijn klikken en klakken op straat belandt. Met "dt", jawel!

Even checken in de frigo en anders in het geniep vlug eentje in de diepvries steken, zonder dat mijne madam door een vreemd geluid wakker komt. Naar het schijnt gaat ze dit weekend mijn blogs onder de loep nemen, want ze zou met een achterstand te kampen hebben. Dat belooft! Hopelijk heb ik nog niet teveel over haar verteld... Jullie zijn mijn getuigen! Oké! Kom! We drinken er nog één op! Liever bier vandaag, want ik heb geen zin om een cocktail te gaan shaken en dan te strainen en te overgieten met het één of 't ander! Waar is die tijd dat ik nog eens op café heb gezeten? Ik herinner me nog die apenjaren met mijn maten. Liet er één een boer dan moest je je duim tegen je voorhoofd zetten en je pink uitsteken. Deed je dat niet, dan kreeg je een slag tegen je hoofd! Dat was maar gedurende een korte periode, hé. Later zijn we deftige burgers geworden die op café konden gaan, zonder te boeren... 

Momentje, eventjes mijn blog als concept opslaan, want ik moet nog steeds mijn gat zien op te heffen om te kunnen gaan checken in de frigo en ik moet dringend naar de w.c.. Pis en bier, dit lijkt altijd samen te moeten gaan. Raar hé? Ben terug! Dat was vlug hé?! 't Zal dus diepvries worden! Keine zuipsel meer in dein frigo! Ik heb er meteen twee in de diepvries gestopt en nog één in de frigo. Dit is omwille van een veiligheidsmaatregel. Sinds dat wij een Amerikaanse frigo hebben met twee deuren, zou het weleens kunnen gebeuren dat ik de verkeerde deur open trek.

Zolang ik maar die twee flessen uit de diepvries niet vergeet op te drinken, alvorens het morgenochtend één en al bier zal zijn in de diepvries, dan ben ik safe. Tenminste tot mijne madam mijn blogs heeft gelezen. Hoe kan ik dat vermijden? Misschien kan ik dit weekend eens een stripact uitvoeren om haar af te leiden. Ik had haar al voorgesteld om alvorens ons Valentijnweekend in te zetten, die we iets later op de maand zullen doen, dat ik mij eens wou kaalscheren. Maar ik wou eerst naar haar mening luisteren, want de grote vraag die ik mij hierbij stel is : "zal dit jeuken, eens het allemaal weg is? En wat als ik uitschiet?" Hoe doen die mannen dat, die in de escort business werken?

Want onlangs vroeg ik mijne madam welk werk ik zou kunnen doen om snel geld te gaan verdienen. Zij antwoordde meteen dat ik voor gigolo moest gaan! En geef toe, een intelligente gigolo, die bijvoorbeeld een blog schrijft, daar bestaan er nog niet veel van! En ik draag een bril, ben niet echt gespierd en de enige sixpack dat ik ooit van gehoord heb in mijn leven, is dat soort "pack" dat je achteraf in de blauwe zak moet weggooien! Of zoals men met een hoog intellect zegt : "sorteren"!

Misschien kan ik als gigolo voor een select publiek kiezen. Bijvoorbeeld exclusief voor mensen kiezen, die voor een humanitaire hulporganisatie werken? Naar het schijnt is er daar nu plots een gat voor in de markt! Eindelijk heb ik iets gevonden! Ik zocht al jaren een gat in de markt waar men nog niet eerder aan gedacht had. Tja, het liefst zou ik natuurlijk alleen maar vrouwen willen ontvangen. Je kan nooit op voorhand weten op wat vrouwen die voor een N.G.O. werken allemaal kicken. Misschien zullen er zo van die vrouwen zijn die mij graag in het zwart geschilderd zien afkomen, waarbij ik de rol van een hongerige Afrikaantje speel...

Of wie weet met een beetje powertraining, kan ik mij voortdoen alsof ik een Haïtiaan ben, met mijn lichaam helemaal onder 't stof bedekt, waarbij ik hen een situatie laat uitschetsen alsof ik net een aardbeving heb overleefd! Wacht, even gaan checken of er al een koud biertje op mij staat te wachten... 't Valt mee, indien ik mij haast en die niet te lang laat staan... Even de flesopener bij de hand nemen... Gezondheid!

Tja, wie zich al jaren heeft afgevraagd waar al dat geld naar toe gaat, wanneer men een donatie schenkt voor de één of andere organisatie, is eraan voor moeite. Ik durf wedden dat u vroeger met fierheid geld in het potje stak van de één of andere inzamelaar die u op straat tegenkwam. Misschien fantaseerde u wel eens dat er dankzij uw donatie ergens in een hete woestijn een hongerige Afrikaan lekker zijn buik aan het vullen was. Ik vrees dat u nu wel een andere beeld in gedachten zult hebben. En neen, ik heb het niet over een situatie waarbij je zo'n hulpverlener met een bus vol munten, een hoerenkot ziet binnenstappen!

Neen dus! In de plaats daarvan beeld ik mij eerder zo'n hongerige Afrikaan die er dood in de woestijn ligt, waarvan het lichaam in een verre staat van ontbinding is en die door een paar roofvogels opgepeuzeld wordt. Daarmee help ik uiteraard niemand mee, want uiteraard zijn er nog altijd wel eerlijke N.G.O.'s die helaas te maken hebben met een paar rotte appels... Net als eender waar. Ook op mijn werk heb je zo van die rotte appels. Waarbij ik deze week tegen mijn afdelingschef zei : "Mag ik een keer chef zijn voor één dag?!" De productiviteit zal nog nooit zo de hoogte ingaan, mocht ik eens  mijn zegje doen. Maar goed, misschien is het wel mijn bier dat in mijn naam spreekt!

Wat zeg je biertje? Neen, biertje! Als ik dat straks ga doen, dan zal mijne madam waarschijnlijk de echtscheiding aanvragen! En je mag natuurlijk de ganse #Metoo-affaire ook niet vergeten. Want nu staan we als man op een hele lage rang en wee van je gebeente als je maar één verkeerde vinger uitsteekt. Maar als een vrouw je bij de ballen vastpakt, welke hashtag zouden wij dan kunnen oprichten? #Doedanogeenkeeralsjedurft! of #Ohjanietstoppenschatje! of wie weet #Wiljeheminjemondje?

Ik begin stilaan te beseffen dat ik morgen beter niet uit mijn kot kom! Wacht! Er staat nog een fles in de diepvries en ik moet weeral zeiken!! Wordt vervolgd... 't Is toch nog geen 5 uur! Geen paniek! De "Late, late show with Sole" komt er zo dadelijk weer aan, na de "Plasscène - scène 41 - take 3 - Actie"!

DSCI0032.JPG

Gezondheid! De poes staat mij al aan te staren alsof om te zeggen van : "Joepie, ik ga eten krijgen!" Een stamp onder zijn kont ja! Ah, die derde pint is echt fris! Nog een beetje en ik kleed mij helemaal uit en maak ik een selfie van mezelf! Of hoe Sole plots aan lagere wal geraakt! #Imfucked! Neen, zo ver gaat het niet komen!

Om het verhaal wat in te korten, met al die jammerlijke schandalen bij sommige N.G.O.'s waarbij er een paar rotte appels tijdens hun missie op bezoek zijn gegaan bij prostituees of misschien seksfeestjes zouden hebben georganiseerd in hun privé-woonst! Al moet men voor de voorzichtigheid alles wat temperen zolang men niet over harde bewijzen beschikt. Maar deze schandalen waren reeds voldoende voor heel wat mensen die vaak geld doneren aan N.G.O.'s. De geloofwaardigheid is verdwenen. De Britse tak van Oxfam kwam onlangs in een slechte daglicht te staan, waardoor Oxfam nu wereldwijd de consequenties van voelt.

We are Oxfam.jpg 

Ondertussen werd de topman van de Britse afdeling van Oxfam ontslagen. Naar het schijnt zou het hem om een Belg gaan, die in het verleden al vaker in opspraak zou zijn gekomen en die nu alles ontkent. Voor de rest wens ik er geen commentaar op te geven. Laten we wijselijk het onderzoek afwachten. Feit is wel dat er scheef gekeken wordt naar Oxfam en de gevolgen niet te overzien zijn.

Welke N.G.O. men nog kan vertrouwen is zeer de vraag. Ik zou zeker niet gaan durven beweren dat het ingezamelde geld nooit terecht zou zijn gekomen, daar waar het echt voor bedoeld was. En eigenlijk gaat het hem niet over een geldkwestie. Maar eerder over een gedragscode dat niet door de beugel kan. De mens is een roofdier en dat zal nooit veranderen. Schandalen zijn er om aan te pakken. Misschien was dit wel de grootste fout van Oxfam in het Verenigd Koninkrijk. Te laks omgaan met dergelijke zaken zullen uiteindelijk leiden tot een grote ramp. De slogan "We are Oxfam" zou binnenkort wel eens anders kunnen gaan luiden...

We were Oxfam.jpg

De tijd zal het uitwijzen... Ondertussen vergeet niet om uw goed hart te tonen...

- Sole

Nog zin in Carnaval???

Chef Soldaat - Van de kaart
+ check ook de video's van "MGMT" en een leuke oude
van "Weird Al Yankovic" in "De kolom rechts"

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.