25-02-18

Het vervolg van de "lucratieve test"

Nu we welgeteld 0 abonnees hebben aangeworven, ziehier dan
het langverwachte vervolg op "Gratis lucratieve test"!

't Was best wel spannend vandaag toen ik op het werk aankwam. In de inkomhall stond er daar namelijk een man die op zoek was naar een collega van ons, waarvan hij vermoed dat zijn vriendin een affaire mee heeft! Eerst dacht ik dat het om een nieuwe interim-collega te doen was, die aan de anderen vroeg waar hij heen moest zijn om zich om te kleden of zo, alvorens het werk te kunnen aanvatten.

Van geweld was er echter geen sprake, want de man werd vriendelijk verzorgd om het terrein te verlaten. De collega waarna hij op zoek was, is diezelfde collega waarover ik reeds recent iets in mijn blog over had vermeld. Dat is eigenlijk die man die mij ooit vertelde dat de vrouw macht over ons had omdat ze denken alles te kunnen bereiken met dat "gaatje" van hen. Dat was zijn mening en ik neem daar uiteraard afstand van. Dat het niet zo goed meer boterde met zijn huwelijk en het blijkbaar allemaal de schuld van zijn echtgenote zou zijn, doet mij uiteraard de wenkbrauwen fronsen. Want uiteindelijk lijkt hij zelf achter dat "gaatje" aan te lopen, bij wijze van spreken.

Blijkbaar moeten de tortelduifjes het op voorhand hebben geweten, dat die man hen daar stond op te wachten, want ze zijn uiteindelijk niet op het werk komen opdagen. Maar goed, het is hun probleem en ik tracht er mij niet mee te bemoeien. Alhoewel ik de ganse dag heb zitten rondvragen of iemand nieuws had over die twee of als er al berichten waren verschenen over een jong koppeltje dat vermoord werd aangetroffen. Want zo stelde ik, die man kon misschien zijn onwettige aanwezigheid op de terreinen van de fabriek waar hij geen zaken had, gebruiken als een alibi. Terwijl wie weet op hetzelfde ogenblik twee lichamen ergens in een andere regio worden ontdekt. "Ik heb het niet gedaan meneer de onderzoeksrechter!

Mijne madam kan alvast op haar twee oren slapen, want dit zal mij nooit overkomen. Althans toch niet op de werkvloer! Ik vind het wel machtig dat die kerel zich zo in de nesten heeft gewerkt. Mijn collega bedoel ik dan. Vaak noemt hij mij een "pipo", wanneer ik een stommiteit bega. Af en toe kaats ik dan de bal terug, wanneer hij er dan één begaat. Soms worden wij als de nieuwe "Grumpy old men" beschouwd, wanneer we mekaar staan uit te maken voor al wat lelijk is. Waarna ze ons dan weer zien samen lachen over iets anders. Ik hoop dat hij morgen weer het werk zal hervatten, want ik kan niet wachten om "pipo" tegen hem te zeggen! Tenminste als hij nog in leven is...

Behalve deze roddel, die u volgende week niet in de boekjes zult aantreffen - tenzij het nieuws van 19uur daar anders over beslist, waarna ik dan zal worden uitgenodigd voor een uitgebreide interview om over mijn twee collega's te gaan praten - weet ik eigenlijk niet veel te vertellen. Ik zou eigenlijk de krant online kunnen gaan beginnen lezen. Maar stoort u zich daar niet aan dat soms het artikel abrupt wordt onderbroken met de melding : "U heeft reeds 25% van deze tekst gelezen! Indien u dit artikel verder wenst te lezen, neem dan vandaag nog een abonnement!" Wanneer ik dit te lezen krijg, dan verlaat ik al vloekend die nieuwssite. Dat ze hun abonnementen in hun broek steken! Ik koop zelden de krant, waarom zou ik dan een abonnement gaan nemen?

Tot hier waren we ongeveer gekomen, waarna ik jullie had aangespoord om een abonnement aan te nemen, alvorens u de rest kon lezen. En hebben jullie dat dan ook gedaan? Tuurlijk niet! En gelijk heeft u! Als er dringend nieuws moet worden verteld, dan zullen we dat wel vernemen zonder een abonnement!!

Op het vlak van nieuwsgebeurtenissen deze week, lijkt er niets mijn interesse te kunnen wekken. En over die schietpartij in Florida van vorige week wens ik er alvast geen woorden aan vuil te maken. Misschien in een latere editie van "Sole Blogt". En voor een keer dat ik een blog in klaarlichte dag schrijf en mijne madam amper op 100 meters van mij in de zetel ligt te lezen, zal ik het risico niet nemen om een pint uit de frigo te halen.

Alhoewel ik nu vrees dat jullie gaan beginnen denken dat ik eerst een flinke stuk in mijn kraag moet drinken alvorens ik kan beginnen schrijven... Neen, natuurlijk niet!! Trouwens, ik weet zelfs niet of mijne madam mijn blogs heeft ingehaald. Of is dit de reden waarom ze zo nors was tegen mij de afgelopen dagen?

Niemand hoeft iets te vrezen, ik leid niet aan een alcoholverslaving. Wie zich in mijn uitspraak herkent, zal waarschijnlijk zeggen : "dat zeggen wij ook altijd, Sole!" De vriend van mijn schoonmoeder heeft het moeilijk om te kunnen liegen wanneer hij terugkeert van het café. Wanneer ze tegen hem uithaalt : "jij hebt er weer te veel binnen", reageert hij altijd heel verwonderlijk : "Ikke! Ik heb er maar twee gedronken!" Trouwens die man moet nooit echt dronken zijn om dom over te komen. Zo kwam hij ooit eens op bezoek en vroeg ons of we niets aan hem konden zien. Toen we verbaasd naar hem toekeken en niet wisten wat er gaande was, antwoordde hij : "ik heb twee verschillende schoenen aan!" Tja, nog een "pipo"!

't Is bijna een maand geleden dat ik nog eens aan de Lottotrekking heb deelgenomen. Dat zijn dan zo van die spannende momenten, waarbij de mens dan hoopt dat zijn getallen niet uitkomt. Geen paniek, behalve die ene keer waar ik eens 200 Euro misgelopen ben, toen die tang van het tankstation mij met een spijtige blik op haar smoel aankondigde dat ze daar geen "Lottoterminal" hadden, is mij dat nog niet opnieuw overkomen.

Al houd ik wel iedere trekking in het oog. Op de computer kijk ik dan eens naar de uitslagen en af toe ga ik een kijkje gaan nemen op de video om na te gaan hoe de Lottopresentatrice Sophie Dewael weer (op z'n West-Vlaamse dialect gezegd) "aangesjorreld" is! Al dan niet correct geschreven. Soms is zij zo aangekleed, dat je dan denkt van mens scheer je snor af!

Omdat ik bitter weinig "chance" heb in het spel, begint het stilaan mijn strot uit te hangen om steeds te moeten aanzien dat al mijn speelkansen als "verliezend" worden gemarkeerd, wanneer ik online speel. Sinds kort heb ik besloten om enkel nog met de Lotto te gaan spelen wanneer er een minimale jackpot van 2 miljoen Euro te rapen valt. Zo bedroeg de speelpot van afgelopen woensdag 2,5 miljoen Euro en speelde ik dus voor het eerst in maanden weer eens mee. Zo speelde ik lukraak vier roosters en kruiste ik op één van de roosters de nummer 45 aan. Waarna ik dan dacht van deze zal toch nooit uitkomen! Maar goed, alles kan natuurlijk. Het is een kans op zoveel...

Afgelopen donderdag heb ik de trekking online bekeken en u raadt het nooit welke nummer er als eerste uit de trommel is gekomen?!! Duh!!

De 45.jpg

En geloof het of niet ik heb ook iets gewonnen met dat rooster!! Jawel, 3 Euro! Kut ja! En kom niet af met uwe parlé : "'t is toch beter dan niets!" Of ook : "'t Geluk zit vaak in een klein hoekje!" Wel 't moet zijn dat mijn hoekje dan héél klein is! Ondertussen heb ik ook eens naar de video van de trekking van vorige week zaterdag gekeken. In de hoop dat Sophie wat beter aangekleed zou zijn voor een zaterdagavond. Maar het was blijkbaar niet Sophie die toen van dienst was. Vaak als het zij niet is, dan is het een dame die op een struisvogel lijkt of is het die man die best wel sympathiek overkomt! Maar daar ik een slechte verliezer ben, al zeggen ze dat we met onze deelname anderen gelukkig maken, kunnen ze voor mijn part in de hoogste boom kruipen met hun sympathieke smoelen!

Maar zaterdagavond was er blijkbaar een nieuwe gezicht te zien voor deze trekking, waarna ik na amper 2 seconden de video te hebben bekeken, die meteen had uitgezet al vloekend van : "Wie de f**k is me dat nu weer?! Waar hebben ze den diene weer uitgehaald?!" 't Is soms echt niet te verwonderen waarom ik nooit win. Tja, uiteindelijk moet iemand de schuld treffen voor mijn verliesbeurten! Ik wist dus niet wie die man was en eigenlijk kon het mij niet schelen. Ik heb dan nog liever een vrouw met een "moustache", dan kunnen we misschien nog met z'n allen eens dat liedje van Tom Waes beginnen zingen... "Dos cervezas por favor..."

Maar toen ik donderdag het bericht las dat ik van de lotto een gat in de lucht mocht springen omdat ik maar 3 Euro had gewonnen, trof ik op hun website een artikel aan over die man die zaterdagavond de lottotrekking mocht presenteren. Zo blijkt zou het hem om een man gaan, die 30 jaar geleden ambities had om een televisiepresentator te worden en hij had toen al vaak aan bepaalde programma's deelgenomen. Maar de "big TV bosses" van toen hebben er waarschijnlijk niets in gezien en is deze man gewoon door het leven gegaan als animator of zo. Maar het zou dankzij een recente televisieprogramma zijn, waarbij men de wens van deze man heeft willen vervullen, dat en zo heet deze man, François Herck voor één avond kort een programma op de televisie mocht gaan presenteren.

Ik heb er een videobeeld van gemaakt. Gelieve er rekening mee te houden dat het geluid een beetje te luid staat...Ooohhhhhhhhhhhhhhhh! Schatje! 't Is er me weer zo eentje! Gelukkig zijn we met z'n allen tolerant en houden we ons niet bezig met onder andere de "Mister Gays" van 't land op straat in elkaar te gaan slaan! Zoals recent ons eigen trotse Roeselarenaar - die vorig jaar de "Mister Gay verkiezing 2017" heeft gewonnen - is overkomen. Zij het wel op een zeer laffe manier. Of niet? Ze hadden hem van langs achter aangevallen, zei hij in een interview... Maar goed, laten we vooral niet afwijken. Stel u voor dat François Herck 30 jaar geleden wel werd aangeworven, met wie zou Luc Appermont nu een relatie hebben gehad?????

Luc en Francois.jpg

Luc en François... Het had gekunnen!!Dit doet mij aan een liedje denken...- Sole

Allé, ondertussen blijven we nog
even in de sfeer van Carnaval...

 

Lamme Frans - Alles moet op

+ check de andere video van Lamme Frans - "feest!" in "De Kolom Rechts"

Deze blog bevat fragmenten van de Lottotrekking
en de videoclip "Links rechts" van "De Snollebollekes"
Auteursrechten voorbehouden.

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.