02-03-18

Complimentendag van m'n achterste

Op donderdag 1 maart zou het "complimentendag" zijn geweest en dat wist ik dus niet. Ik had het moeilijk om mij te herinneren of ik wel op z'n minste aan één persoon een compliment heb geuit. In de eerste plaats hoopt de mens dan natuurlijk geen flater te begaan, door al op z'n minste zijn eigen partner niet te zijn vergeten. Maar na een lange werkdag kon ik het mij helemaal niet meer herinneren.

En gelukkig is mijne madam er ook niet op ingegaan. En nu ik er aan terugdenk heeft ze eigenlijk ook niet negatief gereageerd. Dus misschien onbewust heb ik haar wel ergens een complimentje gegeven. Op 't werk geen enkele probleem. Maar ja, dan gaat er meteen weer dubbelzinnig gereageerd worden want de meeste complimentjes zijn naar de vrouwelijke collega's gegaan. Laat ons zeggen dat ik een reputatie heb gecreëerd, waarbij ik helaas sterk in de smaak val bij de dames. De meesten vinden mij een charmeur en een vriendelijke type, waar men altijd graag mee samen werkt.

Weet u, eigenlijk moet ik mezelf nooit meer in twijfel trekken. Laten we zeggen dat ik het nog kan, als het ware. Al ben ik "geringd" als een duif en ik met mijn ogen dicht mijn huis kan vinden, tenminste wanneer de wind mij niet van mijn traject doet afwijken. En neen, niemand hoeft iets te vrezen. En langs de andere kant, 't is nu ook niet dat ik vol met krabbels en met een gescheurde hemd en wat lipstick in de nek naar huis terugkeer. Neen, mijn ziel kan niemand krijgen. Die is gereserveerd, net als ons tafeltje die mijne madam en ik het afgelopen weekend hadden gereserveerd, voor ons Valentijn die we nog tegoed hadden.

Heel lekker gegeten in een restaurant die we nog nooit eerder hebben aangedaan. En aangezien ik niet betaald word om reclame te geven, wil ik enkel zeggen dat het om een recent nieuw restaurant gaat, dat niet ver van het treinstation van Roeselare is gelegen. Eigenlijk is het vlakbij de cinema. Zeer, zeer lekker! Van prijs viel het best wel mee. Voorzie wel een zeker budget. Ik heb er voor één keer niet naar gekeken en bestelde alles wat we graag wilden eten en drinken. Lekker fles wijntje voor mezelf genomen, want mijne madam drinkt niet. Lekkere aperitief, lekkere voorgerecht, lekkere hoofdschotel en een lekkere dessert. Had ik het u al gezegd dat het er zeer lekker was?? 

Valentijndinner.jpg

Eén opmerkelijke gast die we er die avond hebben gezien was meneer Donald Muyle. Jawel, die meneer van de keukens, die hij bouwt zoals hij zijn eigen keuken zou bouwen. Ik wou hem begroeten en om een selfie vragen, maar mijne madam hield mij tegen. Ik zei haar al grappend dat hij misschien onze keuken zou willen bouwen. Tja, wie niet waagt, niet wint. Maar goed, die man was er ook maar als gewone mens met zijn gezin. Dan hoeft men die mens niet te gaan storen. En stel u voor dat hij mij dan ging vragen wie ik was... Ik garandeer u dat ze achteraf de flikken gingen moeten bellen, met al die vrouwen die daar die avond aanwezig waren... Ik zie het al voor mij : "Ah Sole! Mag ik een selfie?" Dat was noch de avond, noch de plaats om op te vallen. Dus ja, ik was in de buurt!

Nadien zijn we de film "Fifty Shades Freed" gaan bekijken. Als u iemand vooraan in slaap heb zien vallen, dat was ik! Alhoewel ik meen alles van de film te hebben gezien, op één zwak momentje na. Op een bepaald moment zag ik hoe die vrouw werd aangevallen. Toen vielen mijn ogen heel even dicht... En plots lag madam in het ziekenhuis met een paar blauwe ogen...

De dag erna zijn we naar de kust gegaan, zonder onze bengels, die nog altijd bij de oma waren. Daar zijn we ook geweest gaan eten! Terug naar een oud restaurantje, waar ik ooit in het verleden in de zevende hemel was geraakt van hun pepersaus. Toen de serveuse ons vroeg of het ons had gesmaakt, antwoordde ik positief : "ik was speciaal voor uw pepersaus teruggekomen!" Maar goed, dat mens had ons niet herkend, want de vorige keer was het de patron die ons had bediend. Daar ging mijn hoop om iets gratis aangeboden te krijgen! foot-in-mouth

Goed, genoeg nu met het Facebookmomentje, waar het mij geen reet kan schelen wat jullie wel of niet "liken"! Sinds we zijn veranderd van ziekenfonds ontvangen we bijna maandelijks, zoniet om de veertien dagen een krantje of een boekje. 't Zou natuurlijk niet om een ziekenfonds gaan, mochten er geen thema's aan bod komen zoals ongeneeslijke zieken en zo meer. De eerste pagina met de titel "Iedereen struikelt" zegt reeds genoeg. Vooral wanneer je nog maar één zin verderop te lezen krijgt : "Mijn vader was al een tijd ziek!" Maar goed, ik wens er zeker niet de spot mee te drijven, maar moest u mijn vader kennen, dan pas zal je de term "ziek" anders gaan bekijken! En naar het schijnt begin ik stilaan op hem te gaan lijken in al mijn denken en doen.

't Was trouwens mijn nichtje die onlangs mij deed opmerken, dat wanneer ik nies, het precies lijkt alsof zij haar grootvader hoort niezen. Ja, vroeger moest ik ook eens goed nadenken, waarbij een stel idiote klasgenoten mij de structuur van de stamboom trachtten uit te leggen alsof ik van Mars afkomstig was. Maar dus mijn nichtje is mijn vaders' kleindochter, die terwijl we er nu toch aan toe zijn, de dochter is van mijn zus. Mijn zus die dus bij wet, al rijd ze vaak onder invloed van alcohol, de tante is van mijn kinderen. Mijn kinderen die mijn kinderen zijn op papier, omdat de "facteur" van toen spoorloos is verdwenen en waardoor ik geen tegenbewijzen op tafel kan leggen. En al wie zegt dat mijn kinderen sterk op mij lijken, eindigen op koelbloedige wijze in een put achteraan in onze tuin. Vreemde stamboom zou u kunnen zeggen.

Maar goed, iets verderop las ik dat met het nemen van selfies de luizen vrijspel hebben... Daar we voor het nemen van een selfie met z'n tweeën vaak hoofd tegen hoofd moeten aanleunen, we zo met gemak luizen doet verspreiden. Ben ik blij dat ik met niemand op de foto moest, die avond toen we lekker hebben gegeten. Ja, ik weet dat het er stilaan op begint te lijken alsof ik anders nooit ons huis verlaat of 't is om te gaan werken. En verder wordt het maar meer en meer depressiever in dat boekje : "Spijt komt nooit te laat". "Spijt als alibi". "Kater komt later". Jeeses!! Nog iets??? "Onverwacht in nood!". "Dikkedarmkanker"!

Hey, ik ga die ziekenfonds aanklagen, mocht ik morgen door het lezen van hun boekje ziek worden! Ze durven dan nog de naam "Leef" aan dat boekje te geven. Zou het niet beter "Sterf" gaan heten??? De vuilbak in! Ik sorteer morgen wel!

En om even van Pier (of waren er destijds Vlamingen die de naam Pierre niet konden uitspreken?) naar Paul terug te keren : op weg naar de kust zag ik voor het eerst dat plakkaat langs de baan, die de bestuurders moeten aansporen om voldoende afstand te houden met hun voorligger. Ik weet dat deze reclameborden al een tijdje te zien zijn, maar zoals ik al zei, ik verlaat amper de bunker. En met de fiets kom ik dergelijke borden niet tegen.

Affiche Last Night A DJ saved my life.jpg

Ik heb het even uitgetest of dit wel werkt. Maar ik kwam niet verder dan "Last night a DJ..." Ik was precies zoals een vinylplaat, waarop de naald in een groef bleef steken... Ik ben vaak bang, wanneer ik naast mijne madam in de wagen zit. Al wat er nog ontbreekt in onze wagen is het bordje "nooduitgang"! Soms wens ik dat we zo'n auto konden hebben, zoals ze bij die rijscholen hebben. Zo met een dubbele stuur en twee rempedalen. We zouden nogal van die fratsen tegenkomen. Ik vroeg mij trouwens af of ik dat liedje in mijn collectie heb. Normaal gezien wel, maar ik weet niet meer wie dit zingt. Even opzoeken! Tot zo na de reclame!!

"Heb je zin om pis te drinken, Misses Grey?
Of heb je liever dat ik nog een liedje op de piano zing?"

Fifty Shades of disgrace - de film door de ogen van Sole gezien...
Binnenkort in de cinema!

Tijdens de film "Fifty Shades Freed", ben ik in een hevige lachbui terechtgekomen, toen meneer Grey een liedje begon te zingen op de piano. Is er iets dat die man niet kan??? Ik daag hem uit!!

Zo, ondertussen heb ik het gevonden! "Milk Inc", verdomme! En het staat dan nog op die Boxset die ik destijds nog op "Jim Tv" heb gewonnen. Ofwel had ik die avond veel geluk, ofwel was ik de enige kijker toen. Wie gaat het zeggen? Maar sindsdien heb ik wel die cd-set. Goed, genoeg gestoef over mezelf. Voor de rest ben ik een doodgewone kerel, die net als u klaag wanneer de socialisten de openbare diensten platleggen voor een zoveelste staking. Niemand die nog wenst samen te staken met de socialisten. Zou het kunnen dat we in een verkiezingsjaar zitten? Zeg het een keer aan papa Sole?  

Iedereen lijkt de socialisten in de steek te laten, terwijl zij tenminste nog hun mond durven open te doen, wanneer ze vrezen voor onze pensioenen en zo meer! Uiteraard hebben ze dit deels aan hun achterbanden te danken, die jaren aan een stuk geld in hun zakken hebben gestopt. En wat als zij niet meer zouden staken? Wilt dit dan zeggen dat we er ons allemaal dan bij neerleggen, bij wat de Federale regering ons oplegt??? Zijn we echt zo blind geworden?

Al gehoord over het nieuwe nucleaire arsenaal van Rusland? De chemische wapens die Noord-Korea heeft verkocht aan Syrië? Of dat Trump de wapenlobby wenst aan te pakken, al dan niet om op een goed blaadje te komen staan, met op het oog de volgende verkiezingen te kunnen winnen in november en om zo zijn macht nog groter te maken?! Waarna hij zichzelf dan weer als kandidaat kan opstellen voor de volgende presidentsverkiezingen? 

Wacht even! Zijn we terug in de jaren '30 belandt?!! Goed zo iedereen! Blijven maffen vooral! En als u dit niet als een compliment ervaart, dan weet u dat u niet goed bezig bent!!

- Sole   

Na dit weekend mag het voorbij zijn met Carnaval,
maar in afwachting daarvan...

Snollebollekes (Ft. Coen en Sander)
- Feest waarvan ik morgen niks meer weet

 

De commentaren zijn gesloten.