10-03-18

Het zal dan toch waar zijn...

Vaak wanneer men de kamer van onze dochter passeren hoort men haar roepen : "Wie is daar?", terwijl men tegen dan had gehoopt dat ze al lang ligt te slapen. Afhankelijk van het uur op de klok, gebeurt het dan dat ik op een norse manier reageer : "de kerstman!" Of soms zeg ik ook wel "Sinterklaas!". Wat eigenlijk bij wijze van spreken niet echt een leugen is, als u mij een beetje begrijpt? Binnenkort zou ik haar zelfs kunnen zeggen dat ik de "paashaas" ben. Misschien zou het een brug te ver zijn mocht ik gaan beweren dat ik "Jezus" ben, die even van zijn kruis is gestapt om te kunnen gaan plassen.

Maar onrechtstreeks wanneer onze dochter haar befaamde zinnetje uitroept : "Wie is daar?!", dan doet zij mij aan dat lied "Er staat een paard in gang" van André Van Duin denken. Ja, ik weet het dat de carnavalsperiode eindelijk voorbij is. Maar ik heb haar beloofd dat ik in het vervolg dat liedje ga beginnen zingen als ze weer eens zal roepen van : "Wie is daar?!" Misschien stapt gans het gezin dan uit het bed en staan we daar om 3 uur 's ochtends de polonaise in de gang te dansen. Afhankelijk van de dagen kan het ook wel eens om 6 uur in de ochtend gebeuren. Al dan niet met een slechte humeur...

Ik vraag mij vaak af wat er achteraf met dat paard is gebeurd van uit dat lied? Want het ging hem om een paard dat - hoe hij het ook heeft gedaan en van waar dat beest ook ontsnapt is - een huis is binnengedrongen bij buurvrouw Jansen. Dan zou ik het zo ver durven drijven door mij te gaan afvragen op welk moment van de dag dat paard het huis van de buurvrouw is binnengedrongen? Was het in de ochtend? Zo ja, hoe was mevrouw Jansen dan gekleed en had ze dan van die krulspelden in haar haren zitten? Allemaal van die details die eigenlijk niet worden omschreven in dat lied. Want 't is al niet van een lied te gaan schrijven dat eeuwig lijkt mee te gaan. Op een dag moet u toch weten dat er een keer iemand zich van die kritische vragen zou gaan stellen.

Eén belangrijke vraag die ik wens te stellen is : hoe liep dit hele gebeuren dan af? Werd het paard afgevoerd en vervolgens afgeslacht in een vleesverwerkend bedrijf? Werd dat beest op een "humane" manier omgebracht? Wat dan met het vlees? Hoe veel keren belandde het vlees op de grond alvorens iemand opmerkte dat het er niet hygiënisch aan toe gaat in dat bedrijf? Hoeveel keren werd het vlees bevroren, ontdooid en opnieuw verwerkt? Hoeveel etiketten hebben de revue gepasseerd alvorens dat vlees op onze borden is beland? En wat is er met de resten van dat paard gebeurd? Werd het met andere vlees verwerkt, dat eigenlijk voor dierlijke consumptie was bestemd, maar dan toch als gehakt in de winkel werd verkocht? Wie gaat het zeggen, hé?

Voor wie graag vlees eet, weet dat er nog altijd een alternatief bestaat. Ofwel kweekt men elk zijn eigen vlees zoals in de oude tijd. En ja, dan moet u zelf uw dieren gaan slachten. En alvorens u mij scheef begint aan te kijken, weet dat onze voorouders dat zeker nog hebben gedaan! Ja, precies hetzelfde als wat de meeste moslims tot op vandaag nog altijd doen. Maar wij lijken dit te zijn vergeten en al wat we dan kunnen zeggen is : "kijk hoe die moslims de keel oversnijden van die arme lieve dieren!" In de oude tijd werden er ook bij ons dieren onverdoofd de keel opengereten. Wie de voorkeur biedt aan verdoofd slachten, weet dan dat het hem dan weer om vlees zal gaan waarin een middel zit, waarvan men niet meteen weet wat dat zal betekenen voor de gezondheid op lange termijn.

Dus misschien wordt het eens tijd om een bezoekje te gaan brengen bij Mohammed de slager, in uw buurt. De kans bestaat dat u voor de prijs die u zult betalen, u de beste kwaliteit aan vlees zult bekomen. Misschien moet ik dit ook maar eens doen. Misschien moeten we een keer minder onze neus ophalen bij het horen van het woord "halal". Het zou natuurlijk ook kunnen dat u geen Arabieren kunt aanzien omwille van hun origine en hun rituelen. En ik spreek nu niet over religie en hun wijze van denken. Want met religieuze mensen van welk geloof ook, ben ik in het algemeen vaak niet akkoord. Trouwens ik blijf erbij dat het "geloof" ontstaan is om niet bang te moeten zijn voor wat ons uiteindelijk allemaal te wachten staat op het einde van ons leven. Het leven zal uiteindelijk eindigen met de dood, punt aan de lijn.

Halal logo.jpg

Morgen breng ik alvast een bezoek aan mijn ouders. Mijn vader koopt sedert jaren vlees van bij de Arabieren. De kwaliteit van dat vlees is bij lange niet te vergelijken met de plakjes vlees die u in de supermarkten aantreft. Eigenlijk een tip voor die grote warenhuizen : laat er moslims een vleesafdeling uitbaten. In Auchan staat er wel een stand met Japanners die Sushi verkopen en zo meer. We zien wel later of uw klanten al dan niet terugkomen of als de boel op stelten zal worden gezet, waarbij de één of andere personeelslid per ongeluk om het leven wordt gebracht bij een racistische aanslag of zo. Wie weet wordt de kuisvrouw per ongeluk weer het slachtoffer van een aanval met zuur! Zou ook kunnen!

Natuurlijk hoeft u met mij niet eens te zijn. Trouwens als het voedselagentschap al meer dan twee jaar weet heeft over de wanpraktijken bij bepaalde vleesverwerkende bedrijven, weet dan dat we er nog allemaal zijn desondanks de bacteriën die mogelijk in ons vlees hebben gezeten. Ofwel hebben we steeds geluk gehad of zijn we super resistent geworden! En wie weet overleven we dan wel een kernramp en hoeven we helemaal geen jodiumtabletten in te slikken!

Ik vraag mij trouwens af mocht er morgen een kerncentrale ontploffen of we nog wel de tijd zullen hebben om naar de apotheker te kunnen gaan? Wie garandeert u dat de apothekers niet op de vlucht zullen slaan bij een nucleaire catastrofe? En wat als de apotheker naar de mensen toeroept van : "dit zijn de laatsten!" Zou u iemand durven vermoorden om aan die laatste tabletten te geraken? Mijn fantasie loopt weer over.

Stel u voor dat de eerste golf van mensen die het dichtst bij een centrale wonen en dus bijgevolg het meest bestraald zullen worden met nucleaire stofdeeltjes, dat die zombies worden. Tegelijk enkele kilometers verderop staan we daar in de rij aan te schuiven bij de apotheker. Tegen dat we dan naar buitenkomen - al dan niet na het plegen van een massamoord, omdat de apotheker daarnet afriep dat men aan de laatste jodiumtabletten waren aanbeland - en er op datzelfde ogenblik een horde hongerige zombies op uw afkomen... Wattefuk gaat men dan met die jodiumtabletten gaan beginnen doen??? Gaan we ze naar die zombies hun hoofd aangooien, misschien??

Men mag er tegen dan nog zo goed uitzien zoals Berlusconi op zijn 81ste, met een prachtige facelift en stralende gebleekte tanden! Wanneer er zo'n ramp aanbreekt, dan is er geen ontsnappen meer aan! Wat gaan we dan trouwens eten? Wist u trouwens dat Berlusconi ook niet meer zo zot is van mals vlees? Dit was althans te zien aan zijn reactie, toen hij bij de verkiezingen in Italië vorige week  door een naakte activiste werd belaagd.

Mals vlees.jpg

En dat voor een man die vaak deelnam aan van die "bunga bunga" feestjes, met jonge prostituees...

Silenzio basta Sole.jpg

Voor de rest ga ik zwijgen, want wij de gewone werkende mensen weten niet wat er zich daar allemaal afspeelt op dergelijke feestjes. Wij moeten ons tevreden stellen met beelden van verborgen camera's waarmee men naakte vrouwen filmt in douches of in de toiletten en zo meer. 't Is goedkoop, zolang men maar niet tegen de lamp aanlopen. Anders zorg je er best voor dat je reeds veilig in het Dominicaanse zit!  

Laten we misschien als creatieve mensen samenwerken aan een nieuwe W.K.-lied voor onze Rode Duivels! Aangezien de grote sponsors de Belgische Voetbalbond heeft kunnen overhalen om niet meer met de rapper Damso samen te gaan werken, omdat die een vrouwonvriendelijk nummer heeft uitgebracht, lijkt het erop dat onze Rode Duivels zonder veel tralala naar het W.K. in Rusland mogen gaan spelen.

Op Walter Capiau moeten we alvast niet meer rekenen. Het voorstel van Gert en Samson schiet ik radicaal af en dus blijft er ons niemand anders meer over. Al beweert minister Alexander De Croo dat er genoeg talenten zijn in België, toch zal het snel moeten gaan. Het is goed dat vrouwen zich verweren tegen vrouwonvriendelijke toestanden. Misschien hebben we het veel te lang normaal gevonden dat er onder andere in hip hop muziek vrouwen als sletten worden gezien, die goed zijn om anaal verkracht te worden. En we zwijgen dan nog over de schandalen van uit de filmwereld en zo meer. 

Maar waar zal dit allemaal eindigen? Zal de man uiteindelijk naar de rand van de maatschappij worden verbannen? Zal het dan toch waar zijn wat ik ooit heb gelezen in een artikel heel lang geleden? Waarin er werd geconcludeerd dat op een dag de vrouw geen man meer zal nodig hebben om zich voort te planten? Oké, dat laatste weten we eigenlijk al lang. Men heeft zelfs al vrouwen die als man door het leven gaan met snor en baard en toch een kind op de wereld kunnen brengen.

Een tijd geleden ontstond er ook een hele heisa rond de artiest Boef!, die enkele meisjes voor sletten heeft uitgemaakt, omdat ze te kort gerokt waren en zo meer. Hoewel die jonge dames nog zo vriendelijk waren geweest om de artiest te voeren omdat waarschijnlijk zijn wagen in panne stond. Net even voor dat schandaal in het nieuws ter sprake kwam, werd er mij aangeraden om eens naar zijn album te luisteren. Uit onvrede met de artiest had ik zijn album in de kattenbak gegooid, waarop onze poes gerust mocht gaan schijten.

Net toen ik van plan was om die foto op mijn blog te publiceren was de heisa al gaan liggen. Die was van korte duur en nu doet men alweer alsof er niets meer aan de hand is. Maar ik ga er nu toch even van profiteren om mijn foto te publiceren die ik heel toepasselijk "Boef in de bak!" kan gaan heten.

Boef in de bak.jpg

Damso werd aangepakt voor zijn vrouwonvriendelijke tekst in een nummer waar hij nota bene te gast was voor een andere collega zanger. U kent dat wel - een artiest met zijn nieuwste nummer "featuring Damso"? Ik ben er ook wel tegen, maar kom laten we niet altijd overdrijven zou ik zeggen. Op misschien één grove tekst na op de recentste album van Damso, valt er verder niet veel van op te merken van zijn vrouwonvriendelijke teksten. In de hip hop is het vaak van "bitch" al hier en "shake that thong" aldaar...

Om appels met peren te gaan vergelijken, 't is niet omdat men naar porno kijkt dat men allemaal dat nabootst. Een mentaliteitswijziging mag er gerust zijn, maar begin alstublieft nu niet massaal te gaan censureren. Met alle respect voor de vrouwen die zich storen aan Damso, wees gewaarschuwd, hierna volgt die bewuste schokkende videoclip! Zal Proximus mij nu ook "censureren"?

- Sole

Booba - Pinocchio (feat. Damso & Gato Da Bato) 

  

 

   

De commentaren zijn gesloten.