17-03-18

De vaakheid kan mij gestolen worden

Sinds ik terug thuis ben van het werk zit ik al van rond 22 uur voor de televisie. Zappend van de ene naar de andere zender. Mijn aandacht lijkt bijna door iedere zender aangetrokken te worden. Dat is tenminste totdat de reclame het programma onderbreekt, waarna ik meteen naar de volgende zender zap. Ik heb soms zin om als het ware een "statement" uit te roepen naar al die kakzenders : "indien jullie wensen dat ik naar jullie zender blijf kijken, stop dan met het onderbreken van mijn concentratie met al uw stomme reclameboodschappen!" Maar uiteindelijk besef ik dat iedereen naar mij zal toekijken alsof ik de gek uit het dorp ben.

Na één interessante documentaire te hebben gezien dat niet door de reclame werd onderbroken, besloot ik om verder te zappen en ben ik blijven steken op een zender die het over het zinken van de Titanic had. Waarbij ik uiteindelijk zat te denken van : "'t is nu eenmaal zo!" De Titanic, met alle respect voor de slachtoffers, was een kutschip dat luxe moest uitstralen. Gebouwd door arbeiders, uitgebuit door de rijken. De luxe was er voor wie het zich kon permitteren. Voor de rest ligt het daar goed waar het ligt en dat die maar gauw oplost tot er geen restje meer van overblijft.

Ja, ik heb een kutdag achter de rug en ik hekelde eraan aan al wie mij een goede weekend toewenste. Ja! Goede weekend en tot maandag om 5 uur 's ochtends! Onnozelaars! Crimineel dat ze dat een weekend durven te gaan noemen. Zulke mensen die u een goede weekend toewensen zouden op de brandstapel moeten worden verbrandt! Na tien keren dezelfde computerbeelden te hebben gezien van hoe dat kutschip mogelijk is kunnen zinken, begonnen mijn ogen dicht te gaan. Een teken dat het misschien tijd was voor mij om naar bed te gaan.

En toen dacht ik even op wat er mij eigenlijk te wachten stond, mocht ik nu meteen naar bed gaan? Wat kan er mij nu eigenlijk zo boeien, opdat ik een gat in de lucht zou willen springen van blijdschap, met naar mijn bed te gaan? Ik zeg u alvast dat er meer zal nodig zijn dan een paar blote borsten om mij naar boven te krijgen. Misschien mis ik iets heel anders, wanneer ik in mijn bed kruip. Zo stond ik er deze week even bij stil bij het opmaken van ons dochters' bed, hoeveel tijd het mij soms kost om al haar knuffels er terug op te leggen. Maar langs de andere kant hoop ik dit nog lang te mogen doen. Want voor ik het goed en wel zal beseffen, zal er een dag komen dat onze dochter zonder knuffels in bed zal liggen slapen.

Dat ze nog lang een kind mag blijven, is mijn ijdele hoop. Heel even moest ik aan mijn teddybeer terugdenken. Een donkerbruine beer die altijd naast mij lag en die simpelweg "Teddy" heette. Voor je het weet zal er ooit een jongen naast haar liggen en wie weet op een dag wordt haar maagdelijkheid in datzelfde bed weggenomen. En ik zou nog gruwelijker dingen kunnen neertyppen over wat ik al helemaal niet durf in te beelden, op wat zij ooit met een jongen zal doen of wat een jongen met haar ooit zal durven proberen. Maar ik verwittig nu alvast de ouders van die gast die ooit mijn dochter van ons zal proberen te komen afpakken : één verkeerde poot uitsteken naar mijn dochter en ik verwerk zijn kloten in de tomatensoep! Waarna ik dan hoop dat er iemand zal vragen of er nog balletjes in de soep zitten!

'k Zie net dat mijne madam de post op mijn bureau heeft klaargelegd. Voor een keer steken er geen betalingen tussen, maar wel documenten die zullen dienen om aan te geven voor de belastingen. Tussen alle andere dingen een programmaboekje van het culturele centrum De Spil. Welke komiek zal er binnenkort aan het werk te zien zijn? Xander De Rycke? Werkelijk? Wat staat er bij geschreven? "De grappen zijn zo goed en herkenbaar en tegelijk toch zo volstrekt onvoorspelbaar, dat hij mensen van alle leeftijden aan het lachen brengt." Een quote van "De Standaard" zo blijkt. Wel, ik ben er 42 en ik heb nog nooit met deze komiek kunnen lachen. Vuilbak ermee! En Plop met zijn brochure mag er ook bij!

Toen ik woensdag te horen kreeg dat Stephen Hawkin was overleden viel ik even in een zwart gat. Ik was een beetje in schok het nieuws te moeten vernemen via de media. Vroeger was het altijd mijne madam die mij als eerste inlichtte, maar van deze keer wist ik dus van niets. Toevallig vroeg er een collega mij diezelfde dag hoe die acteur heet, die de rol van Stephen Hawkin heeft gespeeld in de film "The theory of everything". Blijkbaar was hij ook al op de hoogte van het overlijden van deze briljante fysicus.

Stephen Hawkin.jpg

Ik had eerder gehoopt om een persoonlijke berichtje te mogen ontvangen. Wanneer ik vroeger naar het Verenigd Koninkrijk reisde, ging ik altijd een keer op bezoek bij Stephen, waar ik dan een kop thee ging drinken. De man had een enorme gevoel voor humor, maar misschien ben ik één keer te ver gegaan. Ooit heb ik een keer de stem van zijn spraakprogramma vervangen door een vrouwelijke stem. En dat was precies niet naar zijn zin. Sindsdien was zijn gevoel voor humor zoek en is het eigenlijk een beetje mijn schuld dat hij van toen af aan met zijn onderste tanden naar voren getrokken leefde...

Hawkings teeth.jpg

Ik zever maar! Maar ik vind het wel jammer dat hij is overleden. Mijne madam zei donderdag nog : "is dat nu omdat hij overleden is, dat we nu overal op zijn gezicht moeten kijken?!" Dit vond ik persoonlijk een beetje schokkend. Ik ben niet zo gauw gechoqueerd, maar dit liep degelijk wel de spuigaten uit. Waarop ik de eer van wijlen Stephen Hawkin dapper verdedigde. Ik zei dat die man meer dan 30 jaar aan de ziekte van ALS heeft geleden. Nochtans gaven de specialisten hem amper twee jaar!

Van zodra er hier iemand aan de ziekte van ALS lijdt, dan doet men van die rare dingen zoals de "bucket challenge", waarbij men een emmer koud water over zijn hoofd kiepert en waarna men hoopt dat de patiënten zich hiermee beter zullen voelen. Stephen Hawkin was nog niet eens overleden toen men een film over hem had gemaakt. Datzelfde kan niet worden gezegd over Emiel Goelen, die ook aan ALS leed en helaas is overleden. Het zou anders wel een goede promotie zijn geweest mocht Emiel voor de première van de film had kunnen zeggen : "U kijkt toch ook?". Een boeiende film over hoe hij zijn zakken vulde en dan helaas in alle stilte wegens zijn verlamming uitdoofde in zijn bed.

Tja, ik weet ook niet waar ik hierheen mee wens te gaan. Misschien een boodschap voor alle zakkenvullers van : "pas op, het kan u ook overkomen!" Ik weet het niet, ik mag er niet aan denken dat mij dit zal overkomen. Ik heb al vaak gedroomd dat ik op weg was naar een treinstation. En hoe meer ik dreigde mijn trein te missen, hoe minder kracht ik in mijn benen had, waarna ik verkrampt in elkaar zakte. Ik laat het u op een dag wel weten of ik al dan niet de trein heb gehaald. De vorige keer kwam ik net wakker, toen ik bijna aan het station was geraakt. Al wat ik mij nog kan herinneren is dat ik door de pijn genoodzaakt was om mij even op een bank te gaan neerzetten.

Ik ga slapen, want het heeft blijkbaar geen zin om nog langer tegen de vaak te vechten! Wie weet droom ik wel van Stephen Hawkin, waarbij hij eindelijk weer op zijn eigen benen kan stappen, waarna ik dan op bezoek kom om hem raad te vragen wat ik met die verdomde krampen in mijn benen kan aanvangen. Misschien drinken we wel samen een kop thee. En 't kan mij niet schelen of het om thee gaat dat uit theebuiltjes komt, waarin zogezegd veel onzuiverheden in zouden zitten. Blijkbaar zit er in dat "schoon" drinkwater wel kleine plastic deeltjes, waarvan men niet eens weet wat het later met de gezondheid kan aanrichten. Dus als men toch vuiligheid moeten gaan drinken... Misschien eten we wel een lekker biefstuk dat al 12 jaren in de diepvries heeft gelegen!

Of zoals de baas van Veviba vandaag in het nieuws zei : "Wij zijn geen bedriegers!". Al goed en wel, maar wat is in godsnaam dat stuk vlees dat uit zijn neus steekt?

Verbist Veviba.jpg

- Sole 

Winds Of Plague - Never alone

Gecertificeerde kwaliteitslabel 2018.jpg 

Gecertificeerde kwaliteitslabel 2018

Klik hier voor...
"De kolom rechts voor de smartphonegebruiker" 

   

De commentaren zijn gesloten.